teisipäev, 4. veebruar 2020

Eesti U14 ja U16 meistrivõistlused

Nädalavahetusel toimusid Tallinnas Eesti meistrivõistlused U14 ja U16 vanuseklassidele. Meie sportlasi oli stardis 6. Kahjuks väänasid koguni kolm võistlejat õnnetult hüppeliigest eelmise nädala keskel toimunud võistlustel ning ei saanud Eesti meistrivõistlustest osa võtta. Vaadates tulemusi, siis oleks Viola nii 800 kui 1500 meetri jooksudes kindlasti konkureerinud medalile. Seekord läks aga nii. Loodame, et tüdrukud saavad kiiresti terveks, sest võistlusi on siiski veel ja veel tulemas.

Võistluste kokkuvõtet alustame muidugi Greete-Liisist, kes tüdrukute U16 vanuseklassi kuulitõukes tuli Eesti meistriks uue siserekordiga 12.48. Tulemus on ka tema absoluutse rekordi kordamine. Rekord pärineb suvel toimunud Balti meistrivõistlustest. Kohe avakatsel tõukas Greete-Liis oma hooaja parima tulemuse 11.97. Ka see tulemus oleks talle toonud seekord esikoha. Teises voorus oli tulemuseks 12.22, kolmandas 12.46. Finaali alustas ta tulemusega 11.98 ning seejärel tõukas parimaks jäänud tulemuse 12.48. Lähimat konkurenti edestas ta lõpuks 57 sentimeetriga. Tehniliselt vajavad tõuked veel tublisti tööd, oma võimetega võiks ta praegu tõugata teisele poole 13 meetri joont.
Veel osales Greete-Liis 60 meetri tõkkejooksus. Oma eeljooksu lõpetas ta neljandana, saades ajaks 9,76. See tulemus viis ta B finaali, kus joosti kohtadele 7-12. Finaaljooksu lõpetas ta samuti neljandana, püstitades aga isikliku rekordi 9,60! Kokkuvõttes tähendas see 30 sportlase konkurentsis 10.kohta sel alal.



 Fotod: Marko Mumm

Sama vanuseklassi 60 meetri jooksus tegi kaasa Grethe Karoline, kes liitus meie spordiklubi treeningutega sügisest. Kokku toimus sel alal 8 eeljooksu ning võistlejaid oli kokku 45. Oma eeljooksu lõpetas ta teisena, saades ajaks 8,36. See tulemus jäi vaid 1 sajandikuga alla tema isiklikule rekordile. Kõikide eeljooksude peale oli see paremuselt 12.tulemus ning seega tagas ta pääsu B finaali. Finaaljooks nii hästi ei õnnestunud, ent ajaga 8,43 sai ta kokkuvõttes 12.koha. Teisel võistluspäeval ootas ees kaugushüpe. Esimesel katsel hüppas ta 4.75, teisel 4.74. Finaali pääsemiseks oleks vaja olnud hüpata 4.82. Viimane katse oli väga pikk, kindlasti üle 5 meetri, aga paraku väga napi üleastumisega.   Medal võideti lõpuks 5.17ga. Loodame, et järgmiste võistlustega õnnestub tal selle tulemuse lähedale hüpata.

Foto: Marko Mumm

Poiste U16 vanuseklassis teeb esimest aastat kaasa Laur, kes osales kolmel alal ja püstitas 3 isiklikku rekordit. Esimesel võistluspäeval oli kavas 60 meetri jooks, kus starti oli tulnud 48 võistlejat. Oma eeljooksu lõpetas Laur neljandana, püstitades isikliku rekordi 8,03. Senine rekord paranes 2 sajandikuga. Kõikide jooksude peale kokku andis see 22.koha. Teisel võistluspäeval oli esmalt kavas 60 meetri tõkkejooks. Kokku toimus 4 eeljooksu, starti oli tulnud 20 jooksjat. Sellise kõrguse ja tõkkevahega tõkkeid (84cm/vahe 8.50) jooksis Laur teist korda. Aasta alguses sai ta kõrgemaid tõkkeid esmakordselt joostes ajaks 9,55. Seekord lõpetas ta oma eeljooksu kolmandana, saades ajaks 9,11. Kõikide eeljooksude peale andis see 7.koha. Kahjuks lubati seekord finaalidesse Lasnamäe hallis 6 jooksjat tavapärase 8 asemel. Seega tuli leppida pääsuga B finaali, kus sai joosta kohtadele 7-12. B finaali võitis Laur veenvalt, saades ajaks 9,03. Kokkuvõttes talle seega 7.koht. Kõik A finaali pääsejad olid aga temast aasta vanemad! Tõkkeületamise tehnika on Lauril oluliselt parem kui mitmel seekord temast kiiremini jooksnud konkurendil, väga suur varu on stardis ja pealejooksul esimesele tõkkele, mis on praegu kõige suurem murekoht. Juba ainuüksi selle elemendi parandamisest võiks ta praegu joosta 8,80 kanti aja. Teise võistluspäeva lõpus tegi Laur kaasa veel 200 meetri jooksus. Kokku toimus 9 jooksu ning võistlejaid oli kokku 45. Laur lõpetas oma jooksu kolmandana, püstitades järjekordse isikliku rekordi 25,90. Kõikide jooksude peale kokku andis see 15.koha. Oma aastakäigu poistest oli see aga koguni paremuselt teine tulemus. Kõik teised ettepoole jäänud konkurendid olid taas vanemad. Rahule jään ma siin eelkõige sellega, kuidas sel alal areng on toimunud - 2019. aasta talvel jooksis ta veel 27,60, 2019.aasta suvel 26,72 ja nüüd siis 25,90. See on ikka väga korralik edasiminek. 

 Foto: Marko Mumm

Väga tubli võistluse tegid ka meie kõige nooremad - U14 tüdrukute vanuseklassis kaasa teinud Eliise ja Kaisa-Maria. Eliise tegi suurepärase võistluse teivashüppes. Enne võistlust oli ta isiklikuks rekordiks 2.22, mille ta hüppas alles eelmisel nädalal toimunud võistlustel. Oma algkõrguse 1.85 alistas ta seekord teisel katsel, kõrgused 2.00, 2.10, 2.20 alistusid kõik esimesel üritusel. Siis tuli hüppama asuda uut rekordit tähistavat 2.30 ning seegi kõrgus alistus kohe esimesel katsel! Seejärel sai ta proovida veel kõrgust 2.40. Nii kõrget kõrgust ei ole ta ka trennis veel proovida saanud. Ta tegi sellel kõrgusel kolm väga korralikku katset ja kaugele ei jäänud ka selle kõrguse alistamine. Kokkuvõttes saavutas Eliise sellega aga tubli 4.koha! Medal jäi vaid 10 sentimeetri kaugusele. Teise alana tegi ta kaasa 60 meetri jooksus. 40 võistleja arvestuses saavutas ta ajaga 9,09 18.koha. Veel osales ta 200 meetri jooksus, kus toimus 7 jooksu ja võistlejaid oli 35. Oma jooksu lõpetas ta teisena ajaga 30,44. Kokkuvõttes andis see 13.koha. 
Kaisa-Maria osales esimesel võistluspäeval 400 meetri jooksus, kus ta saavutas ajaga 1.08,69 tubli 5.koha! Teisel päeval toimunud 600 meetri jooks kulges pisut raskemalt, aga sellegipoolest suutis ta selle distantsi läbida alla 2 minuti - ajaga 1.59,50 sai ta 17.koha. 



Teatejooksudest võttis osa meie U16 tüdrukute 4x200 meetri võistkond. Esimest vahetust jooksis meil Grethe Karoline, teist Greete-Liis, kolmandat Pilleriin ja viimast treener Rauno õpilane Mari Silvia. Kokku osales 12 võistkonda ja toimus 2 jooksu. Meie tüdrukud jooksid esimeses jooksus ja võitsid selle ajaga 1.52,12. Teise jooksu esimesed 4 võistkonda said kokkuvõttes siiski parema aja ja nii olid meie tüdrukud viiendad. Aga teatejooksus tegid meil kõik väga hea jooksu ning kolmanda vahetuse lõpuks andis Pilleriin teatepulga üle meie viimasele vahetusele juba liidripositsioonilt. Medalist jäi seekord lahutama 88 sajandikku. 


Foto: Marko Mumm

Juba teisipäeval võistlevad 6 meie sportlast 8.Martin Kutmani mälestusvõistlustel. Siis jääb veel pisut üle nädala aega treeninguteks ning järgmisel nädalavahetusel - 15-16.veebruaril toimuvad Tallinnas juba U18, U20 ja U23 vanuseklasside Eesti meistrivõistlused. Enne seda - 12.veebruaril toimub Pärnus veel Spordiklubi Altiuse teivahüppevõistlus. Nii et tihe võistlushooaeg jätkub meil täie hooga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar