laupäev, 25. jaanuar 2020

TV10 Olümpiastardi etapp Tallinnas

Täna toimus Tallinnas TV10 Olümpiastardi II etapp. Meie sportlastest jõudsid autasustamisele ehk kuue parema sekka Viola ja Laur. 

Vanemate tüdrukute arvestuses tegi kaasa Viola, kes kõigepealt osales 60 meetri tõkkejooksus. Kokku toimus 11 eeljooksu ja jooksma asusid 63 sporditüdrukut. Viola jooksis üheksandas eeljooksus ja lõpetas selle teisena, püstitades isikliku rekordi 10,04. Senine tõkkerekord oli püstitatud aasta alguses - 10,08. Väga tore oli uudis, et selle ajaga pääses ta B-finali, kus joosti kohtadele 7-12. Finaalis oli jooks pisut uimasem ja tulemusekski tuli 10,17. Aga kokkuvõttes siiski 12.koht. 

Seejärel ootas ees teivashüpe, kus Viola isiklik rekord oli enne tänast 2.20. Teivast asus hüppama 23 sportlast. Viola alustas kõrguselt 1.61 ja selle kõrguse ületas ta esimesel katsel. Esimesel üritusel alistas ta ka kõrguse 1.81, seejärel 2.01 ja ka uut isiklikku rekordit tähistav 2.21. Aga sellega tänane võistlus ei lõppenud. Ka kõrgus 2.31 alistus esimesel katsel. Esimesed ebaõnnestumised tulid kõrgusel 2.41, aga kolmandal katsel sai ta ka sellest kõrgusest jagu. Kõrgusest 2.51 sai Viola jagu teisel katsel! Sellega oli ta rekordit parandanud juba 31 sentimeetriga! Ja kui mina arvasin, et 2.61 on talle juba selline kõrgus, mida ta hüpatagi ei julge, siis Viola tõestas vastupidist. Kõik 3 katset sel kõrgusel olid väga head ja kahel korral tuli latt ikka väga napilt alla. Sellegipoolest teenis Viola sellega neljanda koha! Ta hüppas sama palju kui kolmas koht, aga katsete arvuga tuli seekord leppida neljanda kohaga.

 Foto: Marko Mumm 
 
 Foto: Marko Mumm


Vanemate poiste arvestuses tegi kaasa Laur, kelle esimeseks alaks täna oli 60 meetri tõkkejooks. Toimus 10 eeljooksu ja starti tuli 57 tõkkejooksjat. Laur jooksis eelviimases jooksus ja võitis selle kindlalt, püstitades uue isikliku rekordi 8,93. Sama kõrguse ja vahega tõkkeid oli ta seni jooksnud 9,40ga. Madalamaid tõkkeid samasuguse tõkkevahega oli ta varem jooksnud 9,16ga. Seega väga korralik isiklik rekord. Võistlussarja edetabelis tõusis ta sellega esikümnesse. Kõikide jooksude peale pääses ta teisena A-finaali, kus joosti kohtadele 1-6. Finaalis kahjuks ebaõnnestus start täielikult, Laur jooksis 8 sammu asemel esimesele tõkkele 10 sammuga ja tõkkejooksus tähendab see juba seda, et kõrgetele kohtadele ja heale ajale pole seekord mõtet loota. Kuidagi suutis ta siiski kahest konkurendist distantsi peal mööda saada ja nii lõpetas ta jooksu neljandana, saades ajaks 9,20. 

Järgmisena ootas ees kaugushüpe, mida ta on trennis saanud vähe harjutada, kuna seljavalu ei ole seda lihtsalt võimaldanud. Proovikatsetel astus ta mõlemal hüppel napilt pakust üle. Võtsime sammu pisut kaugemale, aga kõik kolm võistluskatset oli hoojooks täiesti teistsugune ja hüpped sooritas ta 30-50cm enne pakku. Nii jäi kahjuks kirja 4.75, mis andis 22.koha. Finaali viis tulemus 5.06. Sellest oli kahju, aga eks pärast ebaõnnestunud finaaljooksu olid mõtted ka ilmselt pisut hajevil. Lauri potensiaal on väga suur ja korraliku trennitegemisega võiks temast välja kasvada üks väga hea tõkkejooksja. Ent tööd on vaja veel palju teha. Loodame vaid, et ta on valmis seda ka tegema, et oma potensiaali tulemuseks vormistama hakata. Tänane tõkkejooksu eeljooksu aeg oli esimene kinnitus, et see ala sobib talle hästi, aga praegu on ta lihtsalt liiga ebastabiilne veel, et mitu väga head jooksu päevas teha. Tuleb saada enesekindlamaks, paranema peab kindlasti keskendumisvõime. Need paranevad ja arenevad aga ajaga ja trenni tegemisega ning võistlustel käimisega.

 Foto: Marko Mumm

Täna kahjuks uut pilti teha ei õnnestunud, aga fotomeenutus eelmise aasta Martin Kutmani mälestusvõistluselt, kus Laur võitis U14 vanuseklassis kaks esikohta!

Vanemate tüdrukute teivashüppes tegi kaasa Eliise, kellele see oli esimene kord olla nii suurel võistlusel. Proovikatsed ebaõnnestusid täielikult, sest hoojooks oli pisut sassis ja samm ei klappinud. Esimeseks võistluskatseks saime sammu enam-vähem paika, aga keskendumine oli juba pisut sassis ja viimastes trennides õpitu natukene meelest läinud. Sellegipoolest ei löönud Eliise käega, ületas algkõrguse 1.61 esimesel katsel, 1.81 esimesel katsel ja 2.01 samuti esimesel katsel. 2.21 oleks tähistanud uut isiklikku rekordit, aga seda seekord veel ei tulnud. Tulemusega 2.01 jagas ta täna 14-16.kohta. Eliise on teivast veel vähe õppinud ja hüpanud ja siiani on areng toimunud sisuliselt iga trenniga. Seega oli tänane võistlus loodetavasti alles tema teivashüppe teekonna alguseks!

Nooremate tüdrukute arvestuses osales täna Kaisa-Maria, kes võistluspäeva alustas kaugushüppega. Kokku hüppas 77 tüdrukut ja Kaisa sai oma tänase tulemusega 3.95 33.koha. 60 meetri tõkkejooksus osales 69 jooksjat ja toimus 11 eeljooksu. Kaisa jooksis teises eeljooksus ja võitis selle ajaga 11,47. Kokkuvõttes andis see 37.koha. Kaisal on veel aega küll ja küll, et trenni teha, areneda ja oma tulemusi koguaeg parandada. Ta suutis ka täna positiivse suhtumisega võistelda, kordagi alla andmata!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar