pühapäev, 19. jaanuar 2020

Tüdrukutelt hea mitmevõistlus

Laupäeval osalesid Greete-Liis ja Viola Eesti mitmevõistluse meistrivõistlustel Tallinnas, kus nad tegid kaasa U16 vanuseklassi viievõistluses. Võistlusi alustasid 24 mitmevõistlejat.

Võistlused algasid 60 meetri tõkkejooksuga. Greete-Liis lõpetas oma jooksu teisena, saades ajaks 9,78. Aasta alguses joostud isiklikule rekordile jäi see tulemus alla 7 sajandikuga. Kuni neljanda tõkkeni tegi Greete-Liis väga head jooksu, siis kaotas aga rütmi ja andis ka jooksuvõidu käest. Sellegipoolest algas võistlus korraliku ajaga. Viola magas stardi täiesti maha ja oli esimesele tõkkele jõudes kindlalt oma jooksus viimane. Distantsi teine pool õnnestus juba pisut paremini ja nii õnnestus ühest konkurendist mööduda. Aeg 10,35 oli kindlasti väike tagasilöök. Isiklik rekord on Violal 10,08. Esimese ala järel oli Greete-Liis 10.kohal, Viola 18.kohal.

Teise alana oli kavas kõrgushüpe. Mõlemad tüdrukud püstitasid siin isikliku rekordi. Greete-Liis ületas 1.56 ja Viola 1.44. Kõrgushüppes jäi Greete-Liis sellega jagama 5-6.kohta, Viola tulemus oli päeva 15-16.koha vääriline. Kõrgushüppega saab mõlema tüdruku puhul väga rahul olla. Kahe ala järel tõusis Greete-Liis viiendaks, Viola säilitas oma 18.koha.

Kuulitõukes püstitas Greete-Liis oma hooaja tippmargi ja võttis alavõidu 11.95ga. Viola jaoks on 3 kilone kuul juba paras väljakutse ning kerge tal seda tõugata ei ole. Tulemus 7.68 oli päeva 20.tulemus. Greete-Liisi puhul on rõõm tõdeda, et vaikselt hakkab see kuul jälle lendama, proovikatsel õnnestus juba tublisti üle 12 meetrigi tõugata, võistluskatsetel samasugust sooritust seekord veel teha ei õnnestunud. Aga märgid näitavad, et kuul peaks üsna pea juba kaugemale veel lendama hakkama. Kolme ala järel tõusis Greete-Liis võistluste liidriks, edestades enne kahte viimast ala lähimat konkurenti 2 punktiga. Kuulitõuke järel langes Viola ühe koha võrra - 19ndaks. 

Kaugushüppes tuli Greete-Liisil leppida esimese tagasilöögiga. Kirja jäi tulemus 4.63, mille ta hüppas esimesel katsel. Kolmandas voorus sooritas ta hüppe paku tagant ja tulemus oli 4.61. Seega 4.80 oleks ta võinud hüpata küll. Selleks hetkeks teadsin juba, et just 4.80 kanti sooritatud hüpe oleks talle jätnud veel võimalused saavutada hea koht kokkuvõttes. Kahjuks seekord kolme katsega seda tulemust ei tulnud. Violal oli kahe esimese katsega kirjas 4.39, aga viimasel katsel õnnestus tulemust oluliselt parandada - 4.51. Enne viimast ala oli Greete-Liis langenud teisele kohale, aga väga tugevad 800 meetri jooksjad olid siiski piisavalt lähedal, et teda kokkuvõttes püüdma asuda. Viola oli enne viimast ala 20.kohal.

800 meetri jooks ei kuulu Greete-Liisi lemmikute alade hulka ja samas Viola ootas seda ala väga, sest tema lemmikalad ongi pikemad jooksudistantsid. Kokku toimus kolm jooksu ja tüdrukud olid paigutatud jooksudesse paremustabeli alusel. Nii startis Viola esimeses ja Greete-Liis kolmandas jooksus.

Greete-Liis läks 800 meetrit väga julgelt ja riskeerivaltki jooksma. Võttis tugevate jooksutüdrukute tempo vastu ja läks proovima, kas kannatab lõpuni joosta. 650 meetrit saigi ta oma ülesandega väga hästi hakkama ja selleks hetkeks võitles ta endiselt medali eest. Viimased 150 meetrit läksid aga väga raskeks ja lõpuks kustus jõud täitsa ära. Tulemuseks aga ikkagi korralik 2.47,25, mis oli päeva üheksas tulemus. Viola jooksis jälle väga ühtlase ja tubli jooksu ning kolme jooksu peale oli ta paremuselt teine ajaga 2.31,19. Sisetingimustes ei ole ta varem 800 meetrit jooksunud, aga suvel jooksis staadonil 2.28,22. Viie ala kokkuvõttes sai Greete-Liis lõpuks neljanda koha 3055 punktiga. Medalist jäi lahutama 52 punkti. 50 punkti on kaugushüppes 20 sentimeetrit või ca 5 sekundit 800 meetri jooksus. Viola tõusis väga tugeva 800 meetri jooksuga lõpuks 20ndalt kohalt 12.kohale, kogudes 2691 punkti. 

Kokkuvõttes võib mõlema tüdruku mitmevõistlusega aga väga rahule jääda. Kadumaläinud punkte saab alati pärast mitmevõistlust kokku lugeda, aga seda saavad teha ka konkurendid. Greete-Liisi puhul meeldis mulle väga, millise suhtumisega ta 800 meetrit jooksma läks. Ta andis viimase alaga veel korraliku lahingu! Viola tegi samuti hea võistluse. Kuigi tõkkejooks ja kuulitõuge olid pigem alad, kus ta punkti ära andis, siis näiteks kõrgushüppes parandas ta võistluse käigus oma hüppeid oluliselt ja suutis lõpuks hüpata ka isikliku rekordi. Proovikatsete ajal ei julgenud ta isegi 1.35 hüpata. 

Uuel nädalal ootavad ees aga uued võistlused ja loodetavasti lähevad ka nemad meil aina paremasse hoogu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar