reede, 3. jaanuar 2020

Teivashüppe GP

2020.aasta algas meile Teivashüppe GP võistlustega Tallinnas, Lasnamäe kergejõustikuhallis. Oleme juba palju aastaid 2.jaanuaril nendel võistlustel käinud. Lisaks teivashüppele saavad sportlased end proovile panna 60 meetri tõkkejooksudes, kuulitõukes ja harva joostavas 150 meetri jooksus. Need alad sobivad hooaja algusesse suurepäraselt ning lisaks võistluskogemusele saame me informatsiooni, millises seisus üks või teine sportlane on. U14 ja U16 Eesti meistrivõistlusteni jääb veel 4 nädalat, U18, U20 ja U23 Eesti meistrivõistlusteni veel 6 nädalat. Selle ajaga annab veel teha muudatusi treeningutes, kui neid on vaja teha. 

Kõige säravama tulemuse eest hoolitses nüüd U20 vanuseklassis võistlev Ann Marii, kes saavutas alavõidu neidude 150 meetri jooksus uue isikliku rekordiga 18,77. Tema senine rekord oli eelmisel aastal samal võistlusel joostud 19,26. Seega tuli rekordiparandust peaaegu pool sekundit. Lähimat konkurenti edestas Ann Marii täna 65 sajandikuga. Võidutulemus on aga niivõrd hea, et naiste 150 meetri jooksus saavutanuks ta sellega teise koha Kreete Verlini järel, kes oli päeva kiireim naine 18,33ga. Vaikselt hakkab Ann Marii oma eelmise suve sära üles leidma. 28.detsembril avas ta oma võistlushooaja Karel Leetsari mälestusvõistlustel, kus ta võitis U18 vanuseklassi 60 meetri jooksus esikoha. Eeljooksus kordas ta isiklikku rekordit 7,84, finaalis oli võidutulemuseks 7,93. Viimane aasta on talle olnud tulemuste mõistes üsna keeruline ning oleme väga palju ajusid ragistanud, et kuidas jälle talle omasesse säravasse vormi saada. On olnud väga raske periood, aga esimesed positiivsed märgid sisehooaja algusega on nüüd esile tõusnud. Jätkame tööd!

Teise esikoha tõi täna neidude U16 vanuseklassi kuulitõukes Greete-Liis, kelle võidutulemuseks oli 11.37. Tehniliselt on tõuked praegu kehvad ning seda peamiselt põhjusel, et oleme harjutanud palju teisi alasid, kuna Greete-Liis teeb jaanuari keskel kaasa Eesti mitmevõistluse meistrivõistlustel. Loodame siiski ka kuuli üsna pea jälle kenasti lendama saada. Greete-Liis tegi kaasa ka 60 meetri tõkkejooksus ja 150 meetri jooksus. Tõkkejooks õnnestus väga kenasti - ajaga 9,71 saavutas ta kuuenda koha. 150 meetri jooksu ajaks sai ta 21,48, mis kokkuvõttes andis 21.koha. 

Kolme parema hulka jõudis täna ka Karl-Martin. Üle pika aja on ta taas kaasa tegemas jooksualadel ja seda on suur rõõm näha!  U18 noormeeste 150 meetri jooksus saavutas ta kolmanda koha 18,11ga. Lisaks tegi ta kaasa 60 meetri tõkkejooksus. Ajaga 8,79 saavutas ta neljanda koha, kusjuures kolmanda koha aeg oli sama, vahe tegemiseks tuli võrrelda tuhandikke. Isiklik rekord jäi 4 sajandiku kaugusele. Arvestades, et viimasest tõkkejooksu võistlusest on möödas 18 kuud, siis saab tulemusega kindlasti väga rahule jääda. Arenguruumi tulemusel on kindlasti!

Järgnevalt vaatame meie sportlaste tulemused üle vanuseklasside kaupa. 

Naiste 150 meetri jooksus tegi kaasa Anete, kes ajaga 20,14 oli kaheksas. 4 sajandikku kiirem tulemus andnuks juba kuuenda koha. Muudatused treeningplaanides ja mitmes muus valdkonnas, mis tulemuste arengut kindlasti soosivad, ootavad teda ees. Kui Anete tahab uuesti oma kiirust üles leida, tuleb mitmeid muutusi hakata ellu viima.

U20 vanuseklassis saavutas Ramona 150 meetri jooksus neljanda koha ajaga 20,06. Kristo sai samal distantsil noormeeste arvestuses 17.koha ajaga 18,45. Teivashüppe hooaja avavõistlus Kristol ja Hermanil ebaõnnestus. Kui trennides on poisid näidanud aegajalt juba päris korralikke hüppeid, siis esimesel võistlusel asju klappima ei saadud. Herman sai oma algkõrgusel 3.25 nulli, Kristo ületas kõrguse 3.45, seejärel peale pandud 3.65 peal hüpped enam ei õnnestunud. Ootame poistelt vigadeparandust juba järgmistel võistlustel.

U18 vanuseklassis tegi tiheda võistluspäeva Carlyn. Oma põhialal - teivashüppes ta veel seekord kaasa ei teinud, aga võistluspäev algas kuulitõukega, kus ta tulemusega 10.49 jõudis finaali ehk 8 parema hulka. Finaalis ta oma tulemust parandada ei suutnud ning kokkuvõttes oli ta seega kaheksas. Seejärel tegi ta kaasa 60 meetri tõkkejooksus. Viimasest tõkkejooksu võistlusest oli tal möödas väga kaua - paar kuud vähem kui 2 aastat! Ning seekord tuli tal esimest korda joosta rahvusvahelist tõkkevahet. Ning kuigi jooks oli tehniliselt väga krobeline ja arenguruumi oli igas tehnika elemendis, oli tulemus isegi täiesti korralik - 11.koht 9,47ga. Kuna plaan on tõkkejooksus veel sel talvel kaasa teha, siis olen kindel, et tulemus paraneb veel märgatavalt. 150 meetri jooksus lõpetas ta oma jooksu teisena, saades ajaks 20,23. Kõikide jooksude peale andis see lõpuks 9.koha.  Lisaks Carlynile tegi 150 meetr jooksus kaasa ka Kätlin, kelle aeg oli 20,81 (15.koht). Kätlini puhul muudame kindlasti edasisi treeningplaane, et taas üles leida see lennukus, millega ta suvisel võistlushooajal silma paistis.

Sama vanuseklassi poiste 150 meetri jooksus tegid kaasa Uku ja Janek. Uku võitis oma jooksu 18,77ga ning kõikide jooksude peale kokku andis see tubli 6.koha. Janek lõpetas oma jooksu teisena, ent jooksuraja joonele astumise eest ta diskvalifitseeriti. Tema jooksu võitja sai ajaks 18,72 ning Janek kaotas talle üsna vähe, aeg võinuks tõenäoliselt jääda 18.80-18.85 vahele. 

U16 vanuseklassis võistlesid lisaks Greete-Liisile veel Viola, Iiris ja Laur. Viola ja Iiris tegid kõigepealt kaasa 60 meetri tõkkejooksus. Viola püstitas tõkkejooksus isikliku rekordi 10,08, mis andis lõpuks 11.koha. Tema senine rekord lühema tõkkevahega oli 10,39.  Isikliku rekordi püstitas ka Iiris, kes ajaga 10,27 sai 17.koha. Tema senine rekord oli 10,74 ning see oli joostud lühema tõkkevahega. 150 meetri jooksus sai Viola 17.koha 21,26ga ja Iiris püstitas taas isikliku rekordi 22,03, mis andis 29.koha. Sarnaselt Violale võistles uues vanuseklassis nüüd ka Laur. Oma võistluspäeva alustas ta 60 meetri tõkkejooksuga, kus esmakordselt tuli joosta kõrgemaid tõkkeid pikema tõkkevahega. Avastardi kohta õnnestus see igati korralikult - ajaga 9,55 saavutas ta 5.koha. Üks aste madalamaid tõkkeid on ta varem läbinud 9,97ga, kaks astet madalamaid 9,16ga.  Tänase jooksu põhjal näen mitut kohta, kus suur varu kohe võtta ning sellega asume juba järgmisel nädalal tööle. 150 meetri jooksus püstitas Laur isikliku rekordi 19,65, mis andis 11.koha. Täpselt aasta tagasi võitis ta U14 vanuseklassi poiste arvestuses sel alal esikoha 20,49ga. Seega areng on olnud muljetavaldav. 

U16 vanuseklassi võistlejate kohta ongi öelda ainult kiidusõnu, isiklikud rekordid langesid ja tulemused pakkusid väga suurt rõõmu. Lisaks peavad Viola ja Laur sel aastal endast vanematega võistlema. Jätkame treeningutega, et ka edaspidi tulemuste üle rõõmu tunda!

U14 vanuseklassi tüdrukud Eliise, Kaisa-Maria ja Egle-Eliise said väga väärtusliku võistluskogemuse tänasega juurde. Kõik tüdrukud tegid kaasa 150 meetri jooksus. Eliise saavutas oma jooksus teise koha ajaga 22,24. Kõikide jooksude peale kokku tähendas see 10.kohta. Kaisa lõpetas oma jooksu samuti teise kohaga, saades ajaks 22,69. Kokkuvõttes andis see 15.koha. Egle oli oma jooksus viies ja kõikide jooksude peale kokku 23.kohal ajaga 23,56. 

Paljud meie sportlased kuulusid nendel võistlustel uude vanuseklassi ning peavad 2020.aastal võistlema aasta vanemate vastu:
Ann Marii - U20 vanuseklassis
Carlyn - U18 vanuseklassis
Uku - U18 vanuseklassis
Janek - U18 vanuseklassis
Laur - U16 vanuseklassis
Viola - U16 vanuseklassis
Kaisa-Maria - U14 vanuseklassis

Võistluste tulemused on praegu nähtaval siin: TULEMUSED

NB! Järgmine trenn on kavas esmaspäeval, 6.jaanuaril!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar