teisipäev, 2. oktoober 2018

Ann Marii sõitis noorte olümpiamängudele

Täna õhtul sõitis Ann Marii Argentiina poole, kus 6-18.oktoobrini toimuvad Buenos Aireses noorte olümpiamängud. 

Pääsemine olümpiamängudele oli väga keeruline. Euroopa riikide võistlejad selgitati välja ühe võistluse põhjal - juulikuus toimunud U18 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste põhjal. Ungaris toimunud EM-il tegi Ann Marii mäletatavasti mitu väga edukat jooksu, parandas isiklikke rekordeid ja jõudis nii 100 kui ka 200 meetri jooksus poolfinaali. Just 200 meetri jooksus saavutatud 14.koht tõigi talle pääsme olümpiamängudele.

Neidude 200 meetri jooksus pääsesid Buenos Aireses üldse võistlema vaid 24 sportlast kõikide riikide peale kokku!

Eesti kergejõustiklasi pääses Argentiinasse võistlema kokku vaid 6! Lisaks Ann Mariile on Eestil välja panna sportlane noormeeste 200 meetri jooksus ja teivashüppes, neidude teivashüppes, odaviskes ja vasaraheites.

Noorte olümpiamängud toimuvad nagu tavalisedki olümpiamängud - iga 4 aasta tagant. Buenos Aireses võisteldakse 32 spordialal ning kokku asub võistlema ligi 3500 sportlast. Kergejõustiklasi kvalifitseerus võistlustele kokku 680.

Ann Marii 200 meetri esimene ring toimub 13.oktoobril. Eesti aja järgi algab esimene jooks 22.10, teine jooks 22.20 ja kolmas 22.30. 

Teine ring toimub 16.oktoobril (Eesti aja järgi alates 22.30). Teise ringi pääsevad kõik jooksjad ning nad paigutatakse teises ringis jooksudesse vastavalt esimeses ringis joostud aegadele. 

Ann Marii näol on tegemist esimese spordiklubi Altiuse sportlasega, kes noorte olümpiamängudel on osalenud.  Kuna nii suur võistlus toimub oktoobris, oli selleks ettevalmistumine väga keeruline ja suur väljakutse ka mulle. Kuidas meie ettevalmistus kulges, sellest räägin juba järgmises postituses.

Mida Ann Marii aga ise oma ettevalmistusest arvas, seda saab kuulata ja vaadata ETV spordiuudistele antud intervjuus. Järele saab seda vaadata siin: https://sport.err.ee/865279/noorte-olumpial-lahevad-korgeid-kohti-puudma-kaks-eesti-sprinterit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar