neljapäev, 14. juuni 2018

TV10 Olümpiastardi teine võistluspäev

Nooremate poiste üheksavõistluse teine päev pakkus meile vägevaid emotsioone, kui Tristan tegi suurepärase võistluspäeva ning tõusis esimese päeva kaheksandalt kohalt lõpuks koguni teiseks!

Teine võistluspäev algas 60 meetri tõkkejooksuga. Tristan näitas päeva 12 aega, kui sai kirja 10,36. Rekordgraafikuga võrreldes kogunes siit 37 punkti miinust, ent kokkuvõttes edestas ta oma seeriat veel 254 punktiga. Tõkkejooksuga langes ta aga kokkuvõttes 9.kohale, kusjuures näiteks teisele kohale kaotas ta enam kui 400 punkti. 

Kõrgushüppes ületas Tristan täna 1.32, millega ta parandas 1 sentimeetriga ka isiklikku rekordit. Temast kõrgemale hüppasid 7 poissi. Seejuures pakkus Tristan ka närvikõdi, kui ületas kõrguse 1.16 alles kolmandal katsel! Kõrgushüppe järel oli Tristan endiselt 9.kohal.

Ja siis algas Tristani suurepärane seeria. Esimene õnnestumine tuli palliviskes, kus ta pälvis alavõidu 53.05ga. Tulemus jääb küll isiklikule rekordile paari meetriga alla, aga täna visati palli vastutuules, mis mõjutas kindlasti kõikide tulemusi. Palliviskega tõusis ta kaks kohta kõrgemale - seitsmendaks. Kolmas koht oli sel hetkel veel 120 ja teine koht 341 punkti kaugusel.

Päeva parim tulemus sündis aga eelviimasel alal - kuulitõukes, kus Tristani rekord oli 10.99 talvisest etapist. Täna põrutas ta uue isikliku rekordi teisel katsel - 12.12! Tegu ei ole mitte ainult uue isikliku rekordiga, vaid kogu võistlussarja rekordiga! Kuulitõukega tõusis ta seitsmendalt kohalt neljandaks, kaotades kolmandale kohale 68 ja teisele kohale 79 punktiga. Kuna teadsime nende poiste 1000 meetri jooksu eeldatavaid aegu, oli meile kohe selge, et viimast ala tuleb sooritama minna julgelt ja enesekindlalt. Konkurente oli võimalik püüda.

1000 meetri jooks õnnestuski väga hästi. Tristan oli algusest peale aktiivne, võttis kiiresti sisse teise koha ega andnudki seda enam käest. Finišis oli ta kohal teisena - ajaks 3.19,03. Nüüd tuli oodata vaid konkurentide lõppu. Jooksutempo oli piisavalt kõrge ning konkurendid piisavalt palju maas! Nii tõusis Tristan teise võistluspäeva lõpuks teisele kohale, kogudes kokku 5586 punkti! Kolmandaks tulnud Martin Trumm kaotas lõpuks 21 punktiga. Isiklik rekord paranes lausa 555 punktiga!

Finaaletapi erisaade on ETV ekraanil 17.juunil kell 17.00!


 Fotod: Marko Mumm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar