pühapäev, 17. juuni 2018

Edukad Balti meistrivõistlused

Reedel ja laupäeval toimusid Lätis, Ogres Balti meistrivõistlused. Eesti koondisesse kuulusid nendel võistlustel Karl ja Ann Marii, kes mõlemad võistlesid väga edukalt.

Ann Marii sai täiskasvanute Eesti koondisesse kutse esmakordselt. Esimesel päeval osales ta 4x100 meetri teatejooksus. Avavahetust jooksis Maarja Kalev, teist vahetust Kreete Verlin, kolmandat Ann Marii ja viimast vahetust Marje Nurk. Eesti koondis jooksu ka võitis ajaga 45,62. Leedu kaotas 37 sajandikuga ja Läti kaotas ühes teatevahetuses pulga ning finišisse ei jõudnudki. Tulemus 45,62 on aga Eesti kõigi aegade neljas tulemus 4x100 meetri teatejooksus. Nii mööduti edetabelis Eesti koondise tulemusest 45,67, mille jooksid aasta aega tagasi välja Grit Šadeiko, Maarja Kalev, Kreete Verlin ja Õilme Võro. Aukartust äratav koosseis.



Teisel päeval oli kavas 200 meetri jooks. Toimus kaks jooksu ning Ann Marii jooksis esimeses jooksus, kus lisaks veel 5 konkurenti. Isiklike rekordite põhjal oli ta selles jooksus paremuselt neljas. Jooks õnnestus aga täitsa hästi ning nii sündis siiani kõige olulisemal võistlusel uus isiklik rekord 24,94 (taganttuul 1,0 meetrit sekundis), mis andis selles jooksus kolmanda koha! Kahe jooksu peale kokku oli Ann Marii Balti meistrivõistluste arvestuses kuues. Kokku osales 12 sprinterit. Lisaks oli ta kõige noorem osaleja 200 meetri jooksus.

Teisel võistluspäeval osales 3000 meetri takistusjooksus Karl, kes tegi väga tubli jooksu ning püstitas uue isikliku rekordi 9.09,33. Isiklik rekord paranes enam kui 11 sekundiga ning Balti meistrivõistluste arvestuses kuulus talle seega teine koht. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar