teisipäev, 6. juuni 2017

Eesti noorte teatejooksude meistrivõistlused - Juuniorid päästsid päeva!

Laupäeval toimusid Valgas Eesti noorte teatejooksude meistrivõistlused. Nagu teatejooksudele tihti kombeks - oli õnnestumisi ja oli ka ebaõnnestumisi. Spordiklubi Altiuse võistkonnad võitsid kokku 3 medalit, millest kaks said endale U20 ehk juuniori vanuseklassi kuuluvad sportlased. Seega võib vist öelda, et kogemused maksavad!

Naiste U20 4x100 meetri teatejooksus tuli meie võistkond Eesti meistriks! Joosti koosseisus Hanna, Liisbet, Carol ja Anete. Tüdrukute võiduaeg oli 50,61 ning teiseks tulnud Audentese spordiklubi naiskonda edestati koguni 82 sajandikuga. Selle võistkonna teekond laupäeval võidetud kuldmedaliteni algas tegelikult juba palju varem. 2013.aastal jooksid Viljandis toimunud Eesti meistrivõistlustel Hanna, Liisbet ja Anete veel U16 vanuseklassi teatejooksus. Siis oli võistkonnast puudu vaid Carol. Ajaga 53,33 saavutati toona viies koht. Aasta aega hiljem samuti U16 vanuseklassis saavutati ajaga 50,57 hõbemedalid. Siis toimusid võistlused Tartus ning taas jooksid võistkonnas Hanna, Liisbet, Anete. Möödus veel üks aasta ning 2015 aastal osales võistkond juba U18 vanuseklassis, kus võideti hõbemedalid ajaga 51,15. Tookord jooksid võistkonnas Liisbet, Anete ja esimest korda Carol. Võistlused toimusid siis Paides. Aasta aega tagasi toimusid Eesti teatejooksude meistrivõistlused Tartus ning meie naiskond võitis pronksmedalid ajaga 50,04. Siis joosti koosseisus Anete, Hanna, Liisbet. Puudu oli Carol. Ja sel korral tuli siis täistabamus! Liisbetile ja Anetele oli tegu seega neljanda teatejooksu medaliga. Hannale oli tegu kolmanda medaliga ja Carolile teise medaliga. Üks on kindel - kõik võitsid esmakordselt kuldse teatejooksu medali! Hämmastav on aga nende tüdrukute statistika - teatepulk on finišisse toodud viiel aastal järjest! Kõik neli tüdrukut kuuluvad U20 vanuseklassi ka järgmisel aastal. Tiitlit võiks ju ikka kaitsma minna või mis tüdrukud?







Meeste U20 4x100 meetri teatejooksus saavutas meie meeskond pronksmedalid ajaga 44,02. U20 4x100 meetri teatejooks on meie klubile varemgi olnud edukas. 2013.aastal võitis sama vanuseklassi meeskond kuldmedalid, 2014.aastal hõbemedalid ja 2015.aastal pronksmedalid. Seekord jooksis minu õpilastest võistkonnas viimast vahetust Jakob. Teiste treenerite sportlastest kuulusid võistkonda veel Marko Kaare, Sten Erik Tomingas ja Sander Arusalu. Jakobile oli tegu teise järjestikkuse teatejooksu medaliga, eelmisel aastal võitis ta veel U18 vanuseklassi võistkonda kuuludes hõbemedali. Kõik neli poissi kuuluvad U20 vanuseklassi ka järgmisel aastal!




Nooremate vanuseklasside au päästis U16 poiste 4x110 meetri tõkketeatejooksu võistkond, kes jooksis koosseisus Andry, Mikk, Karl-Martin ja Madis Kaare. Poisid võitsid hõbemedalid ajaga 1.08,04. Kullast jäi lahutama vaid 18 sajandikku! Poiste üle on tõesti hea meel, sest jooksu oli nauditav vaadata ning koguni kolm poissi kuuluvad U16 vanuseklassi veel ka aasta aja pärast.



Ebaõnnestunud teatejooksudest räägin lühidalt, kuna seekord oli rohkem põhjust rõõmustada kui kurvastada. Ent pisut siiski. U18 tüdrukute 4x100 meetri teatejooks oli oma ebaõnnestunud teatevahetuste tõttu üks suuremaid pettumusi sel võistlusel. Esimest vahetust jooksis meil Anne-Mari ning tema tegi suurepärase jooksu, tõstes meie võistkonna koheselt ka liidriks. Ka teatevahetus Cleeriga õnnestus väga hästi ja meie võistkond oli kõrges mängus sees. Ent järgmised kaks teatevahetust ebaõnnestusid täielikult. Ootamatu oli see juba seetõttu, et meie viimane vahetus Ramona-Ethel on viimastel nädalatel saanud juba kolm korda võistlustel teatevahetust proovida ning siiani olid vahetused neil olnud suurepärased. Seekord läks aga niipidi. Teatepulk siiski finišisse toodi - ajaga 52,76 saavutati kuues koht.
Ebaõnnestusid mõlemad U16 tüdrukute teatejooksud. 4x100 meetri tõkketeatejooksus kukkus meie avavahetuse jooksja Kätlin ja pidi jooksu pooleli jätma. Teised rajale ei pääsenudki. Tõketeta teatejooksus oli meie võistkond heal positsioonil pärast esimest ja teist teatevahetust (Merily-Carlyn ja Carlyn-Vanessa). Ebaõnnestus aga täielikult Vanessa ja Elisa teatevahetus ning kuigi finišisse võistkond jõudis, diskvalifitseeriti nad vales kohas toimunud teatevahetuse tõttu (vahetusalast väljaspool). Ka selle võistkonna näol oli tegemist kindla medalisoosikuga.

Meie poiste U16 4x100 meetri teatevõistkond sai kokkuvõttes seitsmenda koha ajaga 49,59. Võistkonnas jooksid Kevin Anderson, Karl Keskküla, Mikk ja Karl-Martin.  

Suvehooajale on aga edukas algus tehtud ja nüüd ootavad meid eest TV10 olümpiastardi finaalid (kohalik etapp 9.juunil ja vabariiklik 13-14.juunil Hiiumaal), 8.juunil toimuvad Rakveres Eesti noorte karikavõistlused, kuhu sõidab meil väga suur võistkond. Nendest võistlustest räägin peagi juba lähemalt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar