reede, 9. juuni 2017

Eesti noorte karikavõistlustest

Neljapäeval, 8.juunil toimusid Rakvere staadionil Eesti noorte karikavõistlused

Meie kõige edukamaks osutus nendel võistlustel Anete, kes võitis esikoha neidude kaugushüppes uue isikliku rekordiga 5.62! Rekord paranes 11 sentimeetri võrra. Anete tegi lisaks veel igati korraliku 100 meetri tõkkejooksu, läbides distantsi 14,90ga, mis andis kolmanda koha. Mõlemal alal oli tegemist tema avastartidega sel hooajal.



Noormeeste 110 meetri tõkkejooksu stardis sai üle pika aja näha taas Jakobit. Talvise võistlushooaja vigastuse tõttu vahele jätnud Jakob jooksis viimati võistlustel tõkkeid 3.juulil 2016, kui ta püstitas U18 Eesti rekordi 13,98. Esimene võistlus uute tõketega (uus kõrgus) oli seega loomulikult krobelisem. Ajaga 14,71 lõpetas ta jooksu teisena. Kuigi aeg ei olnud tema tegeliku taseme vääriline, oli see igati sobilik meie tagasituleku alguseks. Niivõrd pika pausi järel ei ole lihtne kohe samast klassist aegu jooksma hakata, millega on juba harjutud. Ent suve edenedes paranevad loodetavasti ka tema tulemused.

Talvel kaugushüppe isikliku rekordi 5.33ni viinud ja sellega Eesti U16 vanuseklassi meistriks tulnud Elisa andis kohe hooaja esimesel kaugushüppevõistlusel tormihoiatuse, hüpates avakatsel isikliku rekordi 5.42! See tulemus andis U20 vanuseklassi arvestuses sel korral neljanda koha, kusjuures tal oli võrdne tulemus kolmanda kohaga, otsustas paremuselt teine katse, mis Elisal oli 5.31 ja konkurendil 5.38. Kõrgushüppes piirdus Elisa sel korral 1.58 ületamisega, mis andis kuuenda koha. Ent seda ei saa sugugi pahaks panna, arvestades, et kaugus- ja kõrgushüpe toimusid üheaegselt (kaugushüpe algas oluliselt hiljem kui pidanuks). Nii pidi Elisa pidevalt katsete vahel naelikuid vahetama ja ühest hüppapaigast teise jooksma. Lisaks sadas kogu päev vihma ja tingimused ei olnud sugugi kerged.

Oma hooaja esimese võistluse tegi Henri, kes on nüüdseks pisivigastusest kenasti taastunud. Valisime hooaja esimeseks alaks 200 meetri jooksu, et tema hetkeseisundist paremat ülevaadet saada. Ta läbis distantsi 22,36ga, mis andis kokkuvõttes neljanda koha. Tulemus jäi 1 sajandikuga alla tema talvisele isiklikule rekordile. Ent teades, et 2 nädalat kiirustreeninguid teha ei saanudki, pole tulemusel häda midagi. Kui ta saab nüüd normaalsesse treeningrütmi tagasi ning saab jälle teha neid asju, mida vaja, et kiiresti joosta, siis näeme juulikuus juba hoopis teisi aegu temapoolt.

Rekordilähedase jooksu tegi neidude 200 meetri distantsil Ramona, kes ajaga 26,79 oli kokkuvõttes neljas. Isiklikule rekordile jäi ta alla 3 sajandikuga. Isikliku rekordi neidude 100 meetri distantsil püstitas Cleer - 13,60. 

Edukalt jooksid meie 4x100 meetri teatenelikud. Meeskond jooksis koosseisus Marko Kaare, Sander Arusalu, Henri ja Jakob. Ajaga 43,14 saavutati teine koht! Naiskond jooksis täiesti uues koosseisus - Anne-Mari, Elisa, Ramona, Anete. Toimus 2 jooksu ning enda jooks võideti suure ülekaaluga - aeg 50,96. Kahe jooksu kokkuvõttes igati tubli viies koht!

Klubide punktiarvestuses olime noormeeste arvestuses seitsmendad ja neidude osas kuuendad! Praeguses protokollis on neidude osas tabelis üks viga ja me oleme seal ekslikult seitsmendad. Tegelik koht on siiski kuues!


Kokkuvõttes võib öelda, et ilmastikutingimused ei olnud Rakveres lihtsad. Tugeva vihma tõttu jäeti ära ka noormeeste ja neidude teivashüpe, millest oli eriti kahju, kuna meil oli Rakverre sõitnud 4 teivashüppajat. Osad tulemused valmistasid aga suurt rõõmu ning ma usun, et siit on igati hea järgmistele võistlustele vastu minna.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar