laupäev, 17. juuni 2017

Eesti karikavõistlustest

Täna toimunud Eesti karikavõistlustel püstitasid meie viis noort kergejõustiklast viis isiklikku rekordit!

Oma hooaja teise võistluse tegi Henri, kes osales 100 ja 200 meetri jooksudes. Oma selle suve esimese 100 meetri jooksu teinud Henri püstitas kohe ka isikliku rekordi, joostes esmakordselt alla 11 sekundi - 10,99! Senine rekord sai 14 sajandikulise paranduse. 31 mehe arvestuses andis see tubli 8 koha. Pisut puhkust ja peagi tuli asuda juba 200 meetri jooksu starti, kus nädal aega tagasi jooksis ta välja aja 22,36. Seekord oli jooks juba hoopis teist nägu ja kodustaadionil sai püstitatud ka teine isiklik rekord - 22,08! Rekordiparandust tuli 27 sajandikku. Sellega saavutas Henri tubli kolmanda koha! 100 meetri jooksus tõusis Henri U18 vanuseklassi hooaja edetabeli juhiks! 200 meetri distantsil on Henri endiselt teisel kohal.

Meeste teivashüppes tegi kaasa alles U16 vanuseklassi kuuluv Mikk, kes püstitas isikliku rekordi, ületades kohe avakatsel 3.75. Talvine rekord sai 13 sentimeetrilise paranduse! Sellega tõusis Mikk ka U16 vanuseklassi Eesti hooaja edetabeli juhiks! 


Naiste 100 meetri tõkkejooksus püstitas isikliku rekordi Anete, läbides distantsi 14,77ga. Rekordi all pean silmas seda, et nii kiiresti ei ole ta varem naiste tõkkeid läbinud (84cm kõrguseid). Eelmisel aastal jooksis ta madalamaid tõkkeid korra siiski veel kiiremini - 14,69. Ent tänane jooks andis selge signaali, et varu on veel tublisti. Kaugushüppes täna hüpped tehniliselt head ei olnud, sellegipoolest sündis neljandal katsel igati korralik tulemus 5.56. Kahel katsel ta tulemust kirja ei saanud, teine kirja läinud hüpe kandus 5.44 kaugusele. 

Viimati poolteist aastat tagasi 200 meetri jooksus startinud Elisa oli täna taas sel alal stardis! Pikalt jalahädade tõttu sprindidistantsidest eemal olnud Elisa püstitas kohe isikliku rekordi 26,48! Sellise ajaga oli ta naiste arvestuses kuues. Eesti U16 hooaja edetabelis tõusis Elisa sellega aga esimesele kohale! 

Mõned nädalad tagasi 11-kuulise ajateenistuse lõpetanud Karl tegi kaasa 1500 meetri jooksus, et saada parem ülevaade oma hetkeseisundist. Jooks õnnestus täitsa normaalselt - tulemusega 4.08,72 oli ta neljas. Tema isiklik rekord on sel distantsil 3.59,91, mille ta jooksis täpselt aasta aega tagasi (see aeg andnuks täna muide esikoha). Nüüd on Karl aga alustanud taas korralikult treenimisega ning teades tema sihikindlust ja kindlat meelt, näeme me teda peagi taas jooksmas selliseid tulemusi, mis kõigile rõõmu pakuvad. 

Pärnus ei ole Eesti karikavõistlusi toimunud juba palju palju aastaid. Et selliseid võistlusi saaks ka edaspidi Pärnus korraldada, peab kohalik kergejõustikupere andma oma suure panuse. Ette tuleb valmistada staadion koos oma võistluspaikadega, ametisse on vaja noori ja asjatundlikke kohtunikke ning ka lihtsalt pealtvaatajana staadionile tulemine on juba oma panuse andmine! Seetõttu tahan kiita neid noori, kes olid täna tegutsemas kohtunikena - Ann Marii, Vanessa, Merily, Ethel, Kristo, Herman, Martin, Kätlin K ning juba trennitegemise tänaseks päevaks lõpetanud August. Tore oli kohapeal näha ka mitmeid II ja III grupi noori sportlasi koos oma vanematega! Ka teie osa võistluse edukasse toimumisse on antud! Kahjuks oli tagasihoidlik meie I grupi sportlaste kohalviibimine (need, kes kohtunikena ja võistlejatena ei tegutsenud). Võistluse toimumise kuupäev ja asukoht olid teada juba oktoobris! Ning just selles treeninggrupis käivad juba sellises vanuses noored, kes peaksid ja võiksid kõige rohkem huvi sellise võistluse vastu tunda!

Aga lõpetame positiivse noodiga. Võistlused õnnestusid, tribüünidel oli publikut rohkem kui ühelgi varasemal aastal Eesti karikavõistlustel! Mis näitab taas, et Pärnu on õige koht selliste võistluste pidamiseks. Oli tore kergejõustikupäev, ent nüüd puhkame ühe päeva, et siis uuel nädalal taas oma eesmärkidele lähemale liikuda! Võistlushooaeg jätkub täies hoos.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar