pühapäev, 6. märts 2016

Viimased talvised Eesti meistrivõistlused tõid medali

Nädalavahetusel toimunud Eesti B,A ja juunioride vanuseklassi mitmevõistluse meistrivõistlustel esines edukalt poiste b vanuseklassi seitsmevõistluses Kristo, kes võitis lõpuks pronksmedali isikliku rekordiga 3797 punkti. Eelmise talve rekord paranes 848 punktiga!

Seitsmevõistluse avaalal, 60 meetri jooksus sai Kristo hea stardi, ent seejärel jooks tehniliselt pisut lagunes. Tulemus 7,89 võib siiski rahuldavaks pidada (isiklik rekord 7,81). Esimese ala järel oli ta viiendal kohal.

Kaugushüpe algas ebaõnnestunud katsega, ent teises voorus hüpatud 5.60 tähendas juba isiklikku rekordit. Kolmandas hüppevoorus lisa ei tulnud - 5.59. Kõigil kolmel katsel sai Kristo napilt varba pakule, seega jäi tulemusse veel üsna suur varu sisse. Tema tulemus oli paremuselt päeva neljas. 

Kuulitõukes õnnestus kohe avakatse väga hästi - 10.66. Isiklik rekord paranes poole meetriga. 

Päeva viimane ala oli kõrgushüpe. Tegu on Kristo jaoks tugeva alaga, ent kuu aega tagasi välja väänatud tõukejalg ei ole meil lubanud vahepeal seda ala üldse harjutada. Algkõrgus 1.53 alistus teisel katsel ning 1.56 esimesel. Raskused tekkisid kõrgusel 1.59, mis alistus alles kolmandal katsel. Selle kõrguse mahaajamine tähendanuks suurt altminekut. Õnneks suutis ta veel kõrguse 1.62 alistada kohe avakatsel. 1.65 jaoks enam jaksu seekord ei olnud. Kõik võistlushüpped olid seekord tehniliselt väga viletsad, seega tuli tulemusega 1.62 siiski rahul olla. Punkte andsid siin ära ka paljud konkurendid, nii hüppasid temast kõrgemale seekord vaid 2 konkurenti. Sel talvel hüpatud isiklik rekord on aga 1.70.

Avapäeva lõpetas Kristo neljandal kohal. 

Teine päev algas 60 meetri tõkkejooksuga, mis sarnaselt kõrgushüppele on üks tugevamatest aladest. Start ebaõnnestus seekord täielikult, konkurendid olid kohe sammu võrra ees. Jooksu käigus suutis ta ennast aga kosuda ning jooksis lõpuks välja päeva kolmanda aja 9,16 (isiklik rekord 8,96). Tõkkejooks tõstis Kristo kolmandaks.

Parajalt närvikõdi pakkus Kristo ka järgmisel alal - teivashüppes. Sel talvel oli ta hüpanud oma isiklikuks rekordiks 2.90. Täna alustas ta kõrgusel 2.56, sest proovihüpped olid väga kõikuvad. Algkõrgus ning kõrgused 2.66 ja 2.76 alistusid kõik avakatsel. 2.86 alistamiseks läks vaja aga kolmandat katset, ent see oli väga hästi õnnestunud katse ning ta suutis latist väga kõrgelt üle lennata. Ka esimene katse kõrgusel 2.96 oli väga muljetavaldav, nii oligi isiklik rekord juba sündinud. Kõrgusel 3.06 läks aga taas närvide mänguks ning kaks esimest katset edu ei toonud. Seejuures ületas ta teisel katsel selle kõrguse üsna veenvalt, ent ei lükanud teivast korralikult minema ning nii kukkuski hüppevahend vastu latti. Kolmandal katsel suutis ta ennast aga korralikult kokku võtta ning nii alistus ka see kõrgus. 3.16 jaoks jäi see teivas juba pehmeks. Aga tubli isiklik rekord oli sündinud. 
Teivashüppe järel oli Kristo endiselt kolmandal kohal, kaks liidrit olid ees ligi 200 punktilise eduga, tagant hingasid aga kuklasse kaks konkurenti, kes jäi ligemale 60 punkti kaugusele.

Seitsmevõistluse viimane ala - 1000 meetrit algas rahulikult. Kogu grupp oli koos ja tempot esimesel kahel ringil ei tehtud. Kolmandal ringil kiirendas aga Kristo üks lähimaid konkurente ning tegi temaga ligi 20 meetrise vahe sisse. Kahel viimasel ringil suutis Kristo aga vastata oma pika lõpuspurdiga, möödudes mitmest konkurendist ning lõpetades jooksu teisena, joostes välja isikliku rekordi 3.05,05. Sellega kindlustas ta omale kindlalt pronksmedali! Lõpuks jõudis ta lähedale isegi hõbemedali võitjale, kaotades talle lõpuks 31 punktiga! (Enne jooksu oli vahe 215 punkti!).

Sellega võitis Kristo oma teise pronksmedali sel talvel. Üksikalade Eesti meistrivõistlustel võitis ta pronksi 60 meetri tõkkejooksus!

 Enne 1000 meetri starti...

 

 ...ja 1000 meetri jooksu finišis!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar