pühapäev, 13. märts 2016

Balti matš tõi meile alavõidu

Lätis, Kuldigas toimus laupäeval Balti A vanuseklassi maavõistlus.

Kõige esimesena asuski starti Jakob, kellel kõigepealt tuli joosta 60 meetrit tõketeta. Start ebaõnnestus täielikult, distantsi teises pooles suutis Jakob oma kohta parandada. Ta lõpetas jooksu ajaga 7,16, mis andis kolmanda koha. Kui alavõidu noppis Leedu esindaja 7,09ga, siis teine, kolmas ja neljas said kõik ajaks 7,16. Fotofiniš uuris seetõttu tuhandike võrdlust. Nii kaotas Jakob teisena lõpetanud kaasmaalasele 2 tuhandikuga ja edestas neljandaks tulnud leedukat 5 tuhandikuga.



20 minutit hiljem tuli joosta juba 60 meetrit tõketega. Taas oli start alla igasugust arvestust, ent iga tõkkega muutus jooks kindlamaks ja tehniliselt paremaks. Jakob võitis kindlalt esikoha uue isikliku rekordiga 8,01! Väiksema tõkkevahega oli Jakob siiani jooksnud 8,03 ning Lätiski kasutusel olnud rahvusvahelise (pikema) vahega 8,06.



4x200 meetri teatejooksus olid stardis nii Henri kui Jakob. Henri jooksis teist vahetust ja Jakob viimast. Poisid tegid igati korraliku jooksu ning Eesti koondis lõpetas jooksu Leedu järel teisena ajaga 1.31,27. Hiljem Läti koondis ka diskvalifitseeriti, ent meie jaoks ei muutunud midagi, suutsime lätlasi edestada ka jooksurajal.



Kahjuks ebaõnnestus Ann Marii jooks tüdrukute 300 meetri distantsil. Tulemus 43,30 andis kuuenda koha, ent just aeg oli see, mis rahulolu ei pakkunud. Ebaõnnestumise põhjuseks pean seekord lihtsalt läbipõlemist. Ann Marii oli enne oma jooksu niivõrd närvis, et see röövis kogu energia. Ning jooksurajal oli sellest aru saada juba esimestest meetritest. Ise olin seadnud talle plaaniks joosta distants 41,99ga või kiiremini. Samas usun, et selline jooks ja võistlus ise õpetasid palju ning tulevikku silmas pidades oli tegu väga vajaliku kogemusega. See oli sel hooajal esimene kord, kui ta jooks ebaõnnestus ning ka sellist võistlust on aegajalt vaja. Teatejooksust loobusime, kuna ta ei oleks olnud võimeline kõrgel tasemel jooksu seal näitama.


Jakob ja Ann Marii kuulusid Eesti noortekoondise ridadesse teist korda. Jakob osales suvel Euroopa olümpiapäevadel Gruusias ning Ann Marii kuulus B vanuseklassi koondisesse Balti maavõistlusel Lätis, Valmieras. Henri jaoks oli aga tegemist esimese võistlusega koondise särgis. Nüüd saame hakata aga ettevalmistusi tegema suviseks võistlushooajaks!










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar