pühapäev, 12. aprill 2015

Väike eelvaade suvisele võistlushooajale

Kuigi sisehooaeg lõppes alles kahe nädala eest, on välishooaeg algamas omakorda juba vähem kui 2 nädala pärast. Elvas toimuvad Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused. Esimene staadionivõistlus peaks toimuma maikuu keskpaigas. Et suvised suured ja olulisemad võistlused oleksid kõigile varakult teada, teen väikese ülevaate, kus ja millal mingi võistlus toimub.

Murdmaajooksu meistrivõistlused
Nagu ikka, toimuvad murdmaajooksu meistrivõistlused kahes vaatuses. 25.aprillil toimuvad meistrivõistlused lühikestel distantsidel Elvas ning 1.mail pikal distantsil Viljandis. Nendel võistlustel osaleme väheste sportlastega. Viljandis on tõenäoliselt stardis vaid Karl, Elvasse on mul plaan viia 4-6 sportlast.

TV10 olümpiastarti
Tv10 olümpiastardi hooaeg saab talviste etappide järel jätku kevadel staadionitel, kui toimumas on veel kaks etappi. 30.mail toimub neljas vabariiklik etapp Rakveres ning 10-12.juunini finaaletapp Kuressaares. 

Teatejooksude meistrivõistlused
Noorte teatejooksude meistrivõistused toimuvad vaid päev pärast TV10 olümpiastardi Rakvere etappi - 31.mail. See paneb pisut keerulisse olukorda C ja B klassi sportlased, kes peavad kahel järjestikkusel päeval oma parimas vormis olema. Uus on ka võistluspaik, esmakordselt toimuvad suured meistrivõistlused Paides. Kui noored end järgmise 7 nädala jooksul heast küljest tõestavad, siis on plaanis seal välja panna rekordarv võistkondi. Eesti täiskasvanute meistrivõistlused toimuvad 3.juunil Tallinnas ning seal esindab meie klubi suure tõenäosusega meeste 4x100 meetri teatevõistkond.

26.Rukkilillemängud
Meie jaoks alati olulisel kohal olnud võistlus, mis tavaliselt on toimunud augustikuu lõpus Tallinnas. Tänavu toimub see aga enne erinevate vanuseklasside Eesti meistrivõistlusi - täpsemalt siis 26-27.juunil Võrus. Võistlustel saavad endiselt osaleda C,B,A ja J klassi sportlased. Võistlused on kahepäevased ning kavas on järgmised alad: C klassil 100,200,800 meetri jooksud, kõrgus- ja kaugushüpe ning kuulitõuge ja kettaheide. B klassil on kavas: 100,400,1500 meetri jooksud ja 200 meetri tõkkejooks, teivas- ja kaugushüpe ning kuulitõuge ja odavise. A klassil on kavas: 200,800,3000 meetri jooksud ja 100/110 meetri tõkkejooksud, kõrgus- ja kolmikhüpe ning ketta- ja vasaraheide. Juuniorid saavad kaasa teha järgmistel aladel: 100,400,1500 meetri jooksud, 400 meetri tõkkejooks, teivas- ja kaugushüpe ning kuulitõuge ja odavise.  Plaan on Võrru võistlema viia palju noori sportlasi. 

Eesti B, A, J, N klassi meistrivõistlused
Kui siiani toimusid erinevate vanuseklasside meistrivõistlused kahes osas (korraga 2 vanuseklassi), siis sel aastal toimub kõigile võistlus Rakveres 2-4.juulini. Kõigile toimuvad alad kolmel päeval järjest! Näiteks toimub poiste B vanuseklassi 100 meetri jooks esimesel päeval, 200 meetri jooks teisel ning 110 meetri tõkkejooks kolmandal päeval. Nii on ka kõigil teistel vanuseklassidel. Tulevad päris pikad võistluspäevad. Nendel võistlustel osalevad need sportlased, kes on eelnevatel võistlusel (eelkõige Rukkilillemängudel) näidanud selleks vajalikku taset. Seega on rukkilillemängud sisuliselt katsevõistlused nendeks võistlusteks. Olen arvestanud kuni 20 sportlasega nendel võistlustel.

Eestimaa suvemängud
Iga nelja aasta tagant toimuvad Eestimaa suvemängud ning sel korral peetakse need ka suurepärases kohas - eelmisel suvel valminud Kuressaare staadionil 10-12.juulil. Kokku on suvemängudel kavas üle 20 spordiala ning tähtis koht nende hulgas on mõistagi ka kergejõustikul. Võistlused avatakse 10.juulil Kuressaare lossihoovis Trafficu kontserdiga. Võistlustel osaleb Pärnumaa võistkond, kuhu kuuluvad ka väga paljud meie sportlased.  Võistlevad 2 vanuseklassi: 1) 1998.aastal ja hiljem sündinud noored 2) 1997.aastal ja varem sündinud sportlased.


 Suvemängude medalid


Eesti meistrivõistlused
8-9.augustil Tallinnas toimuvad Eesti meistrivõistlused on suve viimane suurvõistlus. Sinna pääseb võistlema vaid iga ala Eesti paremik ning eks suvi näitab, kes meie hulgast sellele tasemele tõusevad.

Kohalikud võistlused
Pärnumaa kergejõustikukalender on iga aasta väga kõhnake ja erand ei ole ka tänavune aasta. 19-21.maini toimuvad Koidula staadionil Pärnu linnakoolide meistrivõistlused. 19.mail võistlevad 6-12.klasside õpilased ja kahel järgmisel päeval 3-5.klasside õpilased. Miks ei võiks nendel võistlustel pidada arvestust õigete vanuseklasside järgi, seda ma ei tea. Praegusel süsteemil ei näe ma ühtegi eelist. 22.mail toimuvad samasugused võistlused maakoolide õpilastele, aga Paikuse staadionil ja õigete vanuseklassidega - osalevad C, B, A ja J vanuseklasside sportlased. 
Kavas on kohalikud TV10 olümpiastardi etapid, mis toimuvad enne vabariiklikke etappe (kuupäevad ei ole selged veel). Lisaks peaksid toimuma Pärnumaa meistrivõistlused 6.juunil Paikuse või Kilingi-Nõmme staadionil. Mina andsin oma kindla poolthääle Kilingi-Nõmme variandile, ent täpsemat infot veel siiani tulnud nende võistluste kohta ei ole.

Väiksemad võistlused suve jooksul
Suurteks võistlusteks valmistumisel on oma oluline koht ka väiksematel, niiöelda ettevalmistavatel võistlustel. Need paneme paika jooksvalt ning vastavalt igaühe vajadusele ja hetkeseisule. 

Tiitlivõistlus ning Balti maavõistlused
Kes veel ei tea, siis tänavu suvel - 9-12.juulil - toimuvad Tallinnas U23 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlused. Võistlema oodatakse ligi 1000 sportlast kogu Euroopast. Meie spordiklubi sportlastest üritavad pääseda nendele võistlustele Rait ja Karl. 
A ja B vanuseklassile toimub Balti maavõistlus. A klassile toimub see 4-5.augustini Valgas ning B klassile 31.juulist 1.augustini Lätis Valmieras. Eesti koondis pannakse kokku Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal - iga ala 2 paremat on suure tõenäosusega omale kindlustanud koha koondises. Kas meie noortel on nendele võistlustele asja, näitab suvi.

Tuleb võistlustihe suvi! Usinat trennitegemist!


NB! I grupi sportlased - ootan endiselt treeningpäevikuid. 21.15 seisuga on 18st oodatud päevikust minuni jõudnud 10! Kes enne keskööd oma päevikut ei esita, võib homme puhkepäeva võtta! Lisaks ootan veel endiselt Spordiklubi aastamaksu 5 eurot kõigilt, kes on sündinud 2001.aastal ja varem. Aastamaksu saab maksta sularahas ja kuni teisipäevani!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar