laupäev, 27. detsember 2014

Külma eest lõunasse

Olles kooli ja muude tegemistega Eestis mõneks ajaks ühele poole saanud, kärutasin end taksoga 21. detsembri öösel/varahommikul Tallinna lennujaama poole. Ees ootas kiire otselend Lissaboni, kust buss viis edasi Albufeirani. Seal ootasid mind omakorda toakaaslased Kaur ja Andi, kes mind rendiautoga 10km kaugusele ööbimispaika toimetasid. 
Kohal ma olingi, teist korda selle aasta jooksul Portugalis. Taaskord eemal kiirest ning stressirohkest kooli- ja argielust. Jaheda ja porise sügisilma vahetasin 17ne kraadi sooja ja päikesepaiste vastu - ideaalne ilm selleks, mida ma siia tegema tulin. Ees ootab 3 nädalat tugevat treenimist, eelkõige staadionitrenne, mida ma eelmistel hooaegadel talviti niivõrd palju teinud ei ole. Üldine eesmärk on loomulikult joosta end jälle uuele tasemele.
Katusealust jagan Kauri, Andi ja Antiga, jaanuarist liitub meiega ka Anti treener. Kõigi puhul tegu kesk- või pikamaajooksjatega. Kui Anti on täiesti esimest korda välislaagris, siis Kauri ja Andi jaoks on tegemist juba igatalvise rutiiniga. Kuttidelt on õppida palju ning kui muidu olen treeninud ja tegutsenud üksinda, siis vahelduseks teiste omasugustega kulgeda on vägagi värskendav.
Jõuludki said sel aastal teistsugused. Kohalikud siin kaunistuste ja muu tiluliluga väga üle ei pinguta. Või noh, üldse ei pingutata. Hotelli fuajees kus me peatume üks ehitud kuusk küll on ning mõned kaunistused ka, päris ilma ikka ei ole. Jõuluõhtul koondusime meie eestlased siin lähedal peatuvate perekond Pihelgaste juurde, kus sai peetud korralik jõulusööming. Loomulikult ei puudunud laualt sült, verivorstid, must leib. Õhtu möödus enamjaolt spordi ja sportlaste minevikust/olevikust/tulevikust vesteldes. Täitsa jõulutunne oli ning olen nüüd välismaal veedetud jõulude kogemuse võrra rikkam.
Kohaliku aja järgi hakkab kell vaikselt 10 saama, ehk tõmban siinpool otsi kokku ja hakkan sättima end laupäevaseks pikemaks otsaks. Kahjuks või õnneks, hakkab neid postitusi siia aegajalt veelgi ilmuma.

Karl
Pildi üleslaadimine võttis 20min. Õnnistatud olgu kiire Eesti internet.

2 kommentaari:

  1. Nojah...Täna pidin autot lume alt välja kaevama 20 minutit pärast võistlust. Vahetaks siinsed olud Portugali omade vastu küll :)

    VastaKustuta
  2. Ei ole hullu, ei peagi ÜKE jaoks eraldi matile ronima :D

    VastaKustuta