pühapäev, 7. detsember 2014

Hooaja esimene suur võistlus pakkus rekordeid ja üllatusi

Eile toimus Tartu kergejõustikuhallis TV10 olümpiastardi 44.hooaja esimene etapp. Alustuseks toon välja 60 meetri jooksude isiklikud rekordid enne eilset võistlust.

Ann Marii 8.41 (2014 juunikuus) - aasta tagasi esimesel etapil 8,74
Vanessa 8,56 (2014 juunikuus) - aasta tagasi esimesel etapil 8,67
Elisa 8,71 (2014 juunikuus) - aasta tagasi esimesel etapil 9,00
Ramona 9,25 (aasta tagasi esimesel etapil)
Janeli ei olnud varem elektriajaga 60 meetri jooksu läbinud.
Jürgen 8,58 (aasta tagasi esimesel etapil)
Tormi 8,55 (aasta tagasi esimesel etapil)
Andry 9,54 (2013 detsembri lõpus)

Alustan kokkuvõtet just vanemate tüdrukute 60 meetri jooksust, sest seal oli meil stardis 5 tüdrukut. Tuletan veel siinkohal meelde, et Elisa, Ann Marii ja Vanessa võistlevad sel aastal vanemas vanuseastmes, seega tuleb vastu saada aasta vanematele tüdrukutele.
Viiendas eeljooksus startinud Ann Marii püstitas kohe isikliku rekordi 8,32, millega ta tuli oma jooksus esimeseks. Oma eeljooksu võitis ka Elisa, kes osales kaheksandas eeljooksus. Ka Elisa jooksis välja isikliku rekordi 8,48! Üheksandas eeljooksus tegi kaasa Ramona, kes sai oma jooksus teise koha isikliku rekordiga 8,73! Elisaga samas jooksus kaasa teinud Vanessa tuli jooksu neljandaks 8,75ga. Rõhutan veelkord, et Vanessa on saanud korralikke jooksutrenne teha alles nädala jagu ning poolteist kuud pausi annab mõistagi siiani tunda. Tema jooksuga saab seega samuti väga rahul olla. Oma esimesel suurel võistlusel kaasa teinud Janeli tuli kolmandas eeljooksus ajaga 8,89 neljandaks.

Eeljooksude aegade järgi selgus, et A finaali, kus joostakse kohtadele 1-8, pääses Ann Marii ja seda viienda tulemusega. Elisa oli esimene, kes A finaalist küll välja jäi, aga parima ajaga pääses ta seega B finaali, kus joosti kohtadele 9-16. Olgu veel mainitud, et Elisa jäi A finaalist välja kõigest 1 sajandikuga!

A finaalis suutis Ann Marii oma eeljooksus püstitatud rekordit veel parandada! Aeg 8,28 andis kiiduväärt neljanda koha! Kusjuures ka kolmas koht jooksis välja täpselt sama tulemuse, aga fotofiniš siiski imepisikest vahe nägi. B finaalis ei andnud Elisa teistele mingit võimalust ja võitis jooksu kindlalt taas 8,48ga! Tüdrukute niivõrd kiired sprindiajad üllatasid mind tõsiselt! Lisaks tooksin välja fakti, et oma vanuste arvestuses olid Ann Marii ja Elisa kaks kiiremat!

Ramona sai oma eeljooksu ajaga 8,73 tubli 19.koha (eelmine aasta 51.koht 9,25ga!). B finaalist jäi lahutama 11 sajandikku. Vanessa sai 23.koha ja Janeli 30.koha. Kokku osales 76 tüdrukut!

 Ann Marii valmistumas oma eeljooksuks, mille ta võitis isikliku rekordiga 8,32

 Elisa ja Vanessa sattusid ühte eeljooksu. Elisa selle ka võitis isikliku rekordiga 8,48

 Ramona viimased hetked enne oma eeljooksu. Tulemuseks isiklik rekord 8,73!

Suurepärase avastardi vanemas vanuseastmes tegi Ann Marii, finaaliaeg 8,28 andis neljanda koha!

Edasi poiste juurde ning alustan vanemast vanuseastmest. Kohe esimeses 60 meetri eeljooksus tegi kaasa Jürgen, kelle start ebaõnnestus, aga jooks kulges tõusvas rütmis. Tulemuseks oli oma jooksu kolmas koht isikliku rekordiga 8,14. Eelviimases üheksandas eeljooksus tegi kaasa Tormi, kes võitis oma jooksu isikliku rekordiga 8,35! Kokku toimus 10 eeljooksu ning kaasa tegid 68 poissi. Kui alguses tundus, et Jürgeni kolmas koht oma jooksus pääsu finaali ei pruugi tagada, tuli hiljem siiski välja, et tegu oli lihtsalt väga tugeva eeljooksuga. Jürgen pääses A finaali seitsmenda ajaga! Vaid 1 sajandik kehvem aeg oleks ta A finaali ukse taha jätnud. Tormil jäi B finaali pääsust puudu 3 sajandikku ja nii sai ta kokkuvõttes 18.koha. Väga huvitav on aga fakt, et kõik 17 Tormi ette jäänud poissi on temast aasta vanemad!

Finaali eel parandasime Jürgeni stardiasendit ning sellest oli ka kasu! Oma finaali lõpetas ta viienda kohaga ning taas sündis isiklik rekord - 8,05! Aasta tagune rekord paranes 53 sajandiku võrra!

 Esimeses eeljooksus teisel rajal startinud Jürgen jooksis kohe välja isikliku rekordi 8,14, mis viis ka A finaali!


 Eelviimases eeljooksus tegi kaasa Tormi, kes püstitas samuti isikliku rekordi 8,35, mis seekord veel finaalidesse ei viinud. Küll on põhjust oodata järgmist aastat, kui Tormi saab veel vanemas vanuseastmes kaasa teha!


A finaal - teisel rajal stardib Jürgen, keda just kaamera ees tutvustatakse. Tulemuseks tubli viies koht isikliku rekordiga 8,05!

Nooremate poiste arvestuses tegi kahte ala Andry. Tema jaoks oli tegemist esimese võistlusega TV10 olümpiastardi raames. Kuulitõukes jäi ta 19 sentimeetrit alla isiklikule rekordile ja tõukas 6.14, mis andis 44.koha. Kuna tegemist on TV10 olümpiastardi 44.hooajaga, siis sai ta ka eriauhinna! 

60 meetri jooksus startis Andry seitsmendas eeljooksus ning tuli seal neljandaks isikliku rekordiga 9,43! 69 poisis seas andis see 34.koha. 


2 pilti Andry sooritustest. Stardipakkudele asub ta viimasena, ettevalmistus on põhjalik!

Nii ongi talvine võistlushooaeg esimese suure võistlusega avatud! Järgmisena ootab meid ees väike kodune võistlus - 15.detsembril meie kergejõustikuhallis Pärnu Linna Spordikooli lahtised jõuluvõistlused C,D ja E vanuseklassile! Kavas on 60 ja 300 meetri jooksud ning kaugushüpe! Seejärel lähevad vanemad kergejõustiklased 17.detsembril Tallinnasse Audentese jõuluvõistlusele (C,B,A,J klass). Ning aasta lõpetab kodune suurvõistlus - 27.detsembril toimub 7.Karel Leetsari mälestusvõistlus, millest saab lähemalt lugeda praegu facebooki kaudu: https://www.facebook.com/leetsarimemoriaal  Peagi ilmub täiendavat informatsiooni ka meie blogi lehele! Nendele võistlustele on oodatud kõik lapsed ja lapsevanemad, sest lisaks laste võistlusele on kavas huvitavad jooksud, kuulitõuge ja kaugus ning kõrgushüpped meestele ja naistele. Kohale tulevad mitmed kergejõustikutipud Eestist!

NB! Ära unusta täna kell 20.00 ETV2 vaatamast, sest eetrisse läheb eilse TV10 olümpiastardi etapi erisaade!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar