pühapäev, 14. september 2014

Hooaeg on lõpetatud!

"...250 meetrit veel läbida sellest jubedast 1500 meetri jooksust. Minust möödub mu lähim konkurent punktiarvestuses. Iseenesest võiks tal ju lasta lihtsalt minna. Naudime seda jooksu ikka lõpuni. Aga süda ei luba. Kiirendan kaasa, aga parema jala reie tagakülge tabab väikeste krampide laviin. Tõmban käigu välja ja üritan võimalikult vabalt lõpuni joosta, sest piisab ühest korralikust krambist selles piirkonnas ja minu jooks jääks lõpetamata. Kulgen lõpuni, aga finišijoonest üle astudes on süda rahul. Ma vähemalt proovisin, keha arvas lihtsalt teisiti.

Kuigi juba paar tundi pärast kaheksanda ala lõppu algavad taastumisprotseduurid eesotsas saunaga, saan õhtu jooksul veel mitmeid krampe tunda. Oh oli alles tööpäev. Silmad hakkavad suurest väsimusest kinni vajuma juba 21 ajal õhtul, aga külmaprotseduurid tuleb enne ära teha, jääkotid leevendavad pisut väsimust ja peaks mind loodetavasti järgmiseks päevaks paremini ette valmistama. 

Hommikul ärkan mitu tundi planeeritust varem. Mis nüüd lahti? Organism on saanud korraliku šoki ja igasugusest argipäeva rutiinist on see välja viidud. Juba voodis end istule ajades saan aru, et täna tuleb raske päev. Esimesed sammud on väga rasked, kergelt kanged on peaaegu kõik lihased, mis naha all üldse peidus, aga vasaku jala säärelihas on omadega päris koomas. Seda ei saa isegi katsuda. Ent täna tuleb veel palliplatsil palli taga ajama hakata, ees ootab liigamäng. 3 tundi koduseid protseduure oma kehaga ning kell 13.00 olin ma muruväljakul valmis endast taas kõike andma.

See oli mitmevõistlus. Esimene mitmevõitlus üle 14 aasta ja ma olen endaga rahul!"



Alustasin tänast postitust vähe teistmoodi kui tavaliselt. Need olid mu esmased emotsioonid seoses eilse mitmevõistlusega Kilingi-Nõmme staadionil. Ent aitab nüüd minust. Eilsel võistlusel tehti mitmeid suurepäraseid tulemusi ning nendest nüüd ka lähemalt räägin.

Alustan tüdrukute B vanuseklassiga, kus meil oli stardis 4 tüdrukut, kellest kolm tegid kogu kuuevõistluse ka lõpuni. Võistluse võitis Liisbet, kes kogus kuue alaga 3235 punkti, püstitades uue võistluse rekordi tüdrukute B vanuseklassis. Olgu siinkohal ka mainitud, et võistlus toimub juba alates 2003.aastast. Liisbet oli ilmselgelt palju paremas kehalises konditsioonis kui augusti alguses mitmevõistluse Eesti meistrivõistlustel. Kõige märkimisväärsem tulemus sündis Liisbetil kõrgushüppes, kus ta kordas oma isiklikku rekordit 1.60! See tõi talle mõistagi ka alavõidu. Liisbet sai veel kaks alavõitu: 200 meetri jooksus 27,94ga ja 800 meetri jooksus 2.45,05ga. Lisaks oli ta teine kuulitõukes 9.76ga ja kolmas kaugushüppes 4.62ga ja odaviskes 24.54ga. Aasta tagasi kogus Liisbet nendel võistlustel 2545 punkti, seega parandas ta eelmise aasta tulemust uskumatuna näiva 690 punktiga!

Kaksikvõidu tõi meile nendel võistlustel Hanna, kes kogus kuue alaga 3006 punkti. Tegu on selle võistluse kõigi aegade teise tulemusega! Hanna sai alavõidu kaugushüppes 4.82ga. Lisaks oli ta teine kõrgushüppes 1.45ga ja teine ka 800 meetri jooksus 2.46,40ga. Kolmas oli ta kuulitõukes 9.32ga ja 200 meetri jooksus 28,53ga. Odaviskes sai ta kirja 23.37. Suurt rõõmu pakkus muidugi isikliku rekordi kordamine kõrgushüppes, igati korralikud tulemus kaugushüppes ja 800 meetri jooksus. Kaugushüpe toimus muideks pärast 200 meetri jooksu, nii et hüppamine ei olnud nendel võistlustel kindlasti kerge. 800 meetri jooksus jäi ta vaid 2 sekundi kaugusele isiklikust rekordist.

Oma esimese mitmevõistluse kogemuse said Carol ja Kristi. Carol oli kokkuvõttes viies 2032 punktiga. Varu jäi Carolil sisse igal alal ja just temalt ma ootan edaspidi väga korralikku trenniskäimist ja arengut, sest potensiaali on temas kuhjaga. Võistluse jättis pärast viiendat ala pooleli Kristi, kes tegi haiget oma jalale. Viie alaga kogus ta 1680 punkti. Kuulitõukes jõudis Kristi päris lähedale alles kolmapäeval Niidupargi staadionil tõugatud isiklikule rekordile, kui ta tõukas 8.40. Eile jäi tal kirja 8.27.

Liisbet ja Hanna on kuuevõistluse viimase ala - 800 meetri jooksu just lõpetanud!

Hanna võttis alavõidu oma trumpalal - kaugushüppes 4.82ga!

Noormeeste A vanuseklassis tegi meil kaasa Jan, kes kahjuks viimast ala kaasa tegema ei läinud. Seitsme alaga kogunes ta arvele 3199 punkti, mis andis kokkuvõttes viienda koha. Jan võttis ka kaks alavõitu - 100 meetri jooksus 12,25ga ja 400 meetri jooksus 56,32ga. Kolmas oli ta kaugushüppes 5.36ga ja kõrgushüppes 1.55ga. Enne 1500 meetri jooksu oli ta muideks võistluste liider, edestades lähimat konkurenti 9 punktiga.

Meeste kaheksavõistluses tuli meile kolmikvõit. Kaheksa alaga kogus kõige enam punkte Jarmo - 4809 punkti. Tegu on võistluste rekordiga! Alavõidu sai Jarmo kolmel jooksualal - 100 meetri jooksus 11,49ga, 400 meetri jooksus 54,35ga ja 1500 meetri jooksus 5.12,9ga. Lisaks oli ta teine kuulitõukes 11.07ga ja kolmas odaviskes 50.62ga ning kaugushüppes 6.28ga.

104 punktiga kaotas talle minu treeningkaaslane Andre, kes kogus 4705 punkti. Oma ainsa alavõidu sai ta kaugushüppes 6.50ga. Teine oli ta 100 meetri jooksus 11,54ga ja kõrgushüppes 1.94ga. Kolmas oli ta kuulitõukes 10.75ga ja 400 meetri jooksus 56,56ga. 

Kolmanda koha napsasin ma ise 4459 punktiga. Alavõidu sain ma kõrgushüppes oma hooaja parima tulemusega 2.03. Päeva teist tulemust suutsin ma näidata kaugushüppes 6.37ga ja kolmandat tulemust kettaheites isikliku rekordiga 34.85. Olin omale enne võistlust täpselt paika pannud ka soovitud graafiku punktidega ning seega olin omale sihikule võtnud 4406 punkti. Selle eesmärgi täitmine õnnestus kenasti!

Seitsmendana lõpetas Jaagup, kes kogus 3074 punkti. 100 meetri jooksus sai ta kirja 11,81, kaugushüppes 5.72. Üheksanda koha hõivas Kristjan, kes sai aga odaviskes nulli ja seega kogus tema punkte seitsmel alal. Kokku tuli neid 2696 punkti. Kümnes oli Madis 2550 punktiga.

 Enne kaheksavõistluse viimast ala - 1500 meetri jooksu valitses võistluspaigas vaikus, kõik valmistusid oma viimaseks etteasteks.

 Meeste arvestuses võitis esikoha Jarmo, kelle tulemus on ka võistluste rekordiks!

Kui kõrgushüppes saavutatud alavõit oli üsna ootuspärane, siis võidutulemus 2.03 üllatas mind hooaja lõpus tublisti!



Ilm oli võistlustel suurepärane, võistlustingimused ideaalilähedased. Korraldus oli üldiselt igati hea, ainuke märkus puudutab väga tihedat ajakava. Näiteks minu kõige pikem puhkepaus oligi 15 minutit kogu võistluse käigus, seega taastumisele seal mõelda ei saanud. Kui nüüd mõelda, et võistlus sai läbi kell 16, siis iseenesest oleks aega küll 2 pikemat puhkepausi ka sisse suruda. Minul isiklikult läks viimane ala paljuski sellepärast aia taha, et ei saanud korralikult venitada, puhata, energiat koguda. Aga muidu oli tegu väga hea võistlusega. Sobib ideaalselt hooaja lõpetamiseks!

Aitäh Kerstinile, kes võistlustel palju pilte tegi. Järgmise nädala jooksul avaneb kõigil võimalus neid ka vaadata! Aitäh Minnile, kes vigastuse kiuste ikkagi kohale tuli ja trennikaaslastele häälekalt kaasa elas! Aitäh kõikidele võistlejatele, kes vapralt vastu pidasid ja ka neile, kel seekord mitmevõistlust lõpetada ei õnnestunud. Mis kehvasti, see uuesti! Teiega oli tore üks võistlus ise ka kaasa teha.

Selleks aastaks on staadionihooaeg aga läbi saanud. On jäänud veel mõned heitevõistlused Niidupargi staadionil ja mõned keskmaajooksud metsavahel! Aga nüüd on ka aeg väga korralikult trennis käima hakata! Ootan kõiki trenni juba uuel nädalal!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar