laupäev, 9. august 2014

Võistlustulemusi

Kahel päeval Rakveres võistlustules olnud Hanna ja Liisbet lõpetasid tüdrukute B vanuseklassi 7-võistluse vastavalt kuuenda ja seitsmenda kohaga.

Võistlus algas 100 meetri tõkkejooksuga, kus Hanna sai ajaks 15,97 ja Liisbet 16,57. Kumbki isiklikku rekordit ei jooksnud. Hanna aeg oli paremuselt päeva kolmas, Liisbeti aeg viies. Teine ala oli kõrgushüpe. Liisbet ületas avakatsel 1.50, aga 1.53st enam jagu ei saanudki. Hanna ületas 1.44. Rohkem on Hanna hüpanud vaid korra, tema isiklik rekord on 1.45. 1.44 alistus seekord temalegi kohe avakatsel. Kahe ala järel oli Hanna viies, Liisbet kuues. Kuulitõukes sai Hanna kirja 9.49, Liisbet 8.97. Kuulitõuge kukutas meie tüdrukud ühe koha võrra tahapoole, kuuendaks ja seitsmendaks. Avapäeva lõpetas 200 meetri jooks, kus Hanna jooksis välja isikliku rekordi 28,19. See oli päeva viies tulemus. Liisbet sai ajaks 28,44. Suvistel Eesti meistrivõistlustel joostud rekordile 27,79 jäi Liisbet üsna palju alla. Esimese päeva lõpetas Hanna viiendana ja Liisbet seitsmendana. Tüdrukute vahe oli 59 punkti.

Teine päev algas kaugushüppega, mis aga väga hästi välja ei tulnud. Hanna sai parimal katsel kirja 4.75 ja Liisbet 4.63 (päeva viies ja kuues tulemus). Odavise ei tulnud ka kõige paremini välja. Liisbet viskas parimal katsel 24.32 ja Hanna 24.11. Arvestades viimast odaviske trenni vaid mõned päevad enne võistlust, siis peab tunnistama, et Liisbet andis siin ära ligi 150 punkti ja Hanna ligi 100 punkti. Võistluste viimasel alal, 800 meetri jooksus püstitas Hanna isikliku rekordi 2.44,05, mis oli paremuselt viies tulemus. Rekord paranes ligi 9 sekundiga. Liisbet sai ajaks 2.53,42, mis jäi tema talvisele rekordile väga palju alla. Nii kogus Hanna kahe päevaga 3770 ja Liisbet 3586 punkti, mis andsid siis kuuenda ja seitsmenda koha. 

Hanna andis punkte ära trumpaladel - 100 meetri tõkkejooksus ja kaugushüppes. Kui oma tugevatel aladel ei suuda korralikku tulemust ära teha, siis on raske ka head punktisummat kokku saada. Lisaks oodanuks rohkemat odaviskest. Kuigi ka kuulitõukes kaotas Hanna oma tänavusele parimale tulemusele 91 sentimeetrit, oli 9.49 siiski viimaseid võistlusi ja treeninguid silmas pidades pigem hea tulemus. Positiivse külje peale saab mõistagi kanda kaks isiklikku rekordit jooksualadel - 200 ja 800 meetri jooksudes. Lisaks igati korralik kõrgushüppe tulemus. Võistluste eel seatud eesmärk ületada 4000 punkti olnuks võimalik, kui tõkkejooks, kaugushüpe ja odavise oleksid õnnestunud pisut paremini. Aga üldiselt korralik esitus Hannalt.

Liisbet oli nendel võistlustel kuidagi väsinud ja ilma igasuguse energia ja särtsuta. Just viimaste trennide põhjal oleks oodanud temalt palju paremat esinemist. Tõukas ta trennis kuuli üle 9.40, viskas oda stabiilselt 28-32 meetrit, hüppas kaugust 4.94. Nendest tulemustest jäi ta seekord kaugele. Kõrgushüppe võistluse alguses oli lootust, et tuleb hea tulemus. Proovikatsel ületas ta 1.50 hõlpsalt ja ka õnnestunud võistluskatse 1.50 peal andis lootust, et ta võib veel kõrgele hüpata. Aga 1.53 peal jooksis ta mitu korda lati eest läbi, kaotas hüppekindluse ja sinna see tulemus seekord jäi. Kuna treeningutel on ta aga väga asjalik olnud, siis usun, et ta kosub end kiiresti ja augusti lõpus võistlustel näitab ta juba seda minekut, mis on talle omane. Mõni võistlus lihtsalt peab minema aia taha, et järgmistel kordadel saaks taas edu nautida.


Täna toimus ka teine võistlus meie sportlaste osavõtul. Kilingi-Nõmme staadionil peeti Eestimaa spordiseltsi Jõud meistrivõistlused. Jarmo jooksis seal isikliku rekordi 100 meetri jooksus, kui tuli teiseks 11,38ga. Karl võitis soolojooksuks kujunenud 1500 meetri jooksu 4.07ga (jättis konkurendid kohe stardis maha ja jooksis kogu jooksu uhkes üksinduses). Äsja Eesti meistrivõistlustel joostud rekordile jäi ta alla 3 sekundiga, mis arvestades tänase jooksu iseloomu pole sugugi paha. Minni võitis naiste kaugushüppes esikoha oma hooaja parimaga 5.38. See oli ka ainus katse, mis kirja läks, teised astus ta üle. Teine, väga napilt üle astutud katse oli aga sedavõrd hea, et annab alust loota järgmistel võistlustel olulist lisa.

Teistest tulemustest täpsemalt juba siis, kui need internetti üles riputatakse. 

 7-võistluse esimene ala on algamas - 100 meetri tõkkejooksu start






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar