neljapäev, 7. august 2014

Eesti mitmevõistluse meistrivõistlused

Olen aastate jooksul korduvalt siin tähelepanu juhtinud asjaolule, et kergejõustikukalender võiks pakkuda rohkem võistlusi kui ta seda reaalselt pakub. Kohalik võistluskalender on meil üldse peaaegu tühi. Seda enam ärritab mind olukord, mis on taas aset leidnud. 8-10.augustil toimuvad Rakveres Eesti mitmevõistluse meistrivõistlused. Ja 9.augustil toimub Eestimaa Spordiselts Jõud meistrivõistlused üle pika aja meie maakonnas - Kilingi-Nõmme staadionil. Muidu peame võistlusi otsima tikutulega taga. Nüüd aga on kaks võistlust ühel ajal ja peame jälle nuputama hakkama, kuidas kuhu ja kes lähevad.Samasugune seis oli ka juuni alguses, kui toimusid Eesti karikavõistlused Rakveres ja samal ajal olid Pärnumaa suvemängud Kilingi-Nõmmel. Eriti kurvaks teeb olukorra see, et vabariiklik võistluskalender on paigas juba päris varakult (oktoobris) ja teised spordiliidud ei suuda või ei taha seda kuidagi jälgida. Kannatab aga just kohalik võistlus, sest vabariiklikul tasemel esinemine on ilmselgelt prioriteet number üks. Jääb mulje nagu ei tahetagi siinmail ühte korraliku võistlust korraldada.

Reedel ja laupäeval on Rakvere staadionil stardis ka b vanuseklassi tüdrukud. Meie tüdrukutest asuvad võistlustulle Hanna ja Liisbet. Tüdrukud on juulikuus iseseisvalt trenni teinud ja nüüd on aeg vaadata, kuidas see neil on õnnestunud. Registreeritud on 12 võistlejat, kellest üks osaleb väljaspool arvestust, kuna on Läti esindaja. Tüdrukuid ootab ees 7-võistlus, kus on kavas 100 meetri tõkkejooks, kõrgushüpe, kuulitõuge, 200 meetri jooks, kaugushüpe, odavise ja 800 meetri jooks.

Laupäeval toimuvatel võistlustel Kilingi-Nõmmes astuvad meil üles aga Karl (1500m jooks), Jarmo (100,400, odavise), Jaagup (100,400), Kristjan (100), Jan (100, 400, odavise), Hans (100,400), Karl Rene (kõrgushüpe),  Minni (kaugushüpe) ja ma ise (kõrgushüpe). Laupäeval on Rakveres tüdrukute juures abiks Kerstin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar