pühapäev, 13. juuli 2014

Võtame viimase võistluse kokku

Kolmapäeval ja neljapäeval toimusid Võrus A ja B vanuseklassi meistrivõistlused. Üldjoontes võib öelda, et võistlustega päris rahule jääda ei saa. Kõige rohkem jäi hinge kriipima just see, et paljud ei teinud ära neid tulemusi, milleks nad kindlasti praegu on võimelised. Eneseületamisi oli seega veelgi vähem. Aga samas oli tegu kõige nooremate vanuseklasside võistlusega, kus veel stabiilset esinemist väga tihti ei kohta.

Noormeeste A vanuseklassis jooksis Jan 100 meetrit 12,26ga, 200 meetrit 24,93ga ja 400 meetrit 54,35ga. 
Kõige edukamalt läks tal 400 meetri jooks, kus ta kordas sajandiku pealt isiklikku rekordit, mille ta jooksis mõned nädalad tagasi Kosel. Aeg 54,35 andis seekord 8.koha. Paraku lühemad distantsid seekord ei õnnestunud. Suur osa põhjustest peitub kindlasti ka Jani ettevalmistuses nendeks võistlusteks.

Poiste B vanuseklassis tegi väga korraliku võistluse Hans. 100 meetri jooksus rekordit ei sündinud, jooks toimus ka vastutuules - 13,16. Aga 400 ja 800 meetri jooksudes tulid korralikud rekordiparandused. 400 meetri jooksus sai ta ajaks 1.00,91. Rekord paranes 1,3 sekundiga. 800 meetri jooksus paranes rekord peaaegu 3 sekundiga - 2.23,20 andis ka igati tubli 9.koha. Siinkohal väärib äramärkimist ka see, et oma aastakäigu poiste arvestuses oli Hans koguni teine, kõik ülejäänud 7 poissi olid aasta vanemad. Esimeste Eesti meistrivõistluste kohta väga korralikud etteasted kahel päeval.

Samuti poiste b vanuseklassis kaasa teinud Jakob tegi korraliku tõkkejooksu. Eeljooksu aeg 16,05 viis ta koguni neljandana finaali. Jooksu ajal puhus vastutuul 1 meeter sekundis. Paraku tegi Jakob vahepeal 100 meetri eeljooksus jalale liiga - aeg 12,67 3 meetrise vastutuulega andis 17.koha. Tõkkefinaaliks seega paraku püssirohtu enam ei jätkunud - aeg 16,16 andis 7.koha. Kõrgushüppes jäi ta 1.60 ületamisega jagama 9-11.kohta. Tõkkejooksu võib kokkuvõttes siiski õnnestumiseks lugeda, teised kaks ala ilmselgelt mitte. Ent ka temal oli tegu esimeste meistrivõistlustega. Õppida ja treenida on aga veel vaja väga palju. Kas kuuleme Jakobist ka edaspidi, sõltub paljugi temast endast. Tublisti trenni tehes võib ta kaugele jõuda, sest eeldused on olemas. Eeldused ilma tööta aga kuhugi ei vii.

Tüdrukute B vanuseklassis oli meil stardis rohkem võistlejaid. Hanna alustas võistlust 100 meetri tõkkejooksuga, kus eeljooksus joostud 15,92 viis ta finaali. Stardis oli muideks 30 tüdrukut. Finaalis jooksis ta 15,86, mis andis 7.koha. Just tehniliselt on vaja palju tööd ära teha, sest praegu on ta omale külge saanud mitu suurt viga, mis takistavad kiiresti jooksmist. Tõkkejooksu eeljooksu ja finaali vahel tegi Hanna kaasa kaugushüppes, mis algas talle paljulubavalt. Avakatsel hüppas ta igati korraliku tulemuse - 5.06. Kahjuks ei suutnud ta proovihüpetel näidatud pikki õhulende enam järgneval kahel katsel näidata, mõlemal korral tuli tulemus napilt alla 5 meetri. Nii tuli ka väga valusal viisil finaalist välja jääda. Finaali pääses viimasena samuti 5.06ga. Seejärel võrreldi mõlema hüppaja paremuselt teist katset, mis Hannal oli 4.98 ja konkurendil 5.05. Eriti kahju on kaugushüppest just seetõttu, et kahel proovihüppel maandus Hanna 5.20-5.30 vahele. Täielikult ebaõnnestus teisel päeval kuulitõuge, kus mõõtmisele läks vaid esimene katse ja tulemus oli alla 9 meetri - 8.93. Tänavu mitmel korral üle 10 meetri tõuganud Hanna jäi ka siin esimesena finaalist välja, aga süüdistada ei ole siin kedagi. Finaali viis väga tagasihoidlik 9.28. Kuigi kaugushüppe tulemus jääb kõige enam piinama, siis võib seda pidada ka nende võistluste Hanna edukaimaks alaks. Tegu oli esimese korraga, kui ta meistrivõistlustel 5 meetri piiri alistas.

Liisbet avas võistluse samuti 100 meetri tõkkejooksuga. Ilmastikuolud ei olnud tema kehatüüpi arvestades üldsegi mitte soodsad. Puhus tugev vastutuul  - tema jooksus lausa 3,4 meetrit sekundis. Oma eeljooksu ta küll võitis 16,35ga, aga kokkuvõttes andis see 11.koha. Kõrgushüppes sai ta kirja 1.53, mis oli selge pettumus. 19 tüdruku arvestuses andis see 8.koha. Ka 200 meetri jooksus puhus vastutuul (0,6m/sek). Aeg 27,79 andis 11 koha. Tegu oli siiski isikliku rekordiga (eelmine suvi 29,02 ja sel talvel 28,00). Seega võib jooksutulemusega rahule jääda. Liisbeti puhul olid põhilootused seotud siiski kõrgushüppega, aga nagu ta on varemgi näidanud, ei ole päevad vennad ja kui ühel päeval saab ta väga hästi pihta sellele, kuidas kõrgele hüpata, siis teisel päeval on raskustes juba algkõrgustest alates. Paraku oli seekord tegu kehvema päevaga. Aga ma usun, et ta suudab sel suvel veel vähemalt korra väga ilusa kõrgushüppe võistluse teha.

Carol tegi kahel päeval korraliku võistluse. Avapäeval jooksis ta 2,8 meetrise vastutuulega 100 meetrit 14,07. Rekordist jäi küll lahutama 13 sajandikku, aga arvestades vastutuult, siis võib öelda, et ta oli rekordivormis küll. Teisel päeval jooksis ta elus esimest korda 200 meetri jooksu. Tulemuseks igati korralik 28,74 (vastutuul 1,6m/sek). Arvestades seda, et Carol on trenni teinud väga vähe ja väga väikeste koormuste juures, on tulemused väga head. Kui ta sügisest vanemasse treeninggruppi minna saab, siis on põhjust temalt oodata väga häid tulemusi ka edaspidi.

 Carol elu esimest 200 meetri jooksu jooksmas.

Kristi jooksis meistrivõistlustel vaid 100 meetri jooksu, sest ta selg sai haiget ja teise päeva 200 meetri jooksust tuli tal loobuda. Vastutuules joostud aeg 14,83 on parem kui aasta tagasi, aga vastutuult joosta on keeruline temalegi. Seega on siin rekordivaru veel piisavalt.


Järgnev informatsioon puudutab aga edasisi treeninguid!

Treeningud on kõik iseseisvad. Palun kõigil trennis käia ja teha vastavalt oma äranägemise ja enesetunde järgi trenni, sest võistlusi on sel suvel veel ees. Sinna lähevad võistlema mõistagi vaid need, kes ka trenni teevad. Staadionivõtmed (koos sinise konteineri võtmega) lähevad Liisbeti kätte, kes alustab treeningutega järgmise nädala keskelt. Liisbetil ja Hannal on ees ootamas mitmevõistluse meistrivõistlused augusti teisel nädalal Rakveres. Kes soovivad ka inventarile ligi saada (tõkked, stardipakud, kuulid jne), soovitan kolmapäevast alates Liisbetiga ühendust võtta. Hanna liitub treeningutega taas 21.juulist. Kuna augusti lõpus toimuvad Tallinnas taas Rukkilillemängud, siis soovitan soojalt ka poistel end aktiivselt liigutada, et paremasse vormi tõusta (Jaagup, Kristjan, Jakob, Hans jt.). Juuli lõpus tulen taas staadionile ja vaatan üle, kes mida on teinud. Seega hoidke pilk peal kodulehel, et mitte maha magada, kui treeningud taas kindlatel kellaaegadel toimuma hakkavad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar