pühapäev, 27. juuli 2014

Meie tegemistest

Eile jooksis Rait Taanis toimunud võistlustel 100 meetris välja aja 11,06, mis andis kahe jooksu peale kaheksanda koha. Siinkohal väärib märkimist, et tingimused olid väga erinevad kahes jooksus. Raidi jooksus puhus vastutuul 2,3 meetrit sekundis, teises jooksus puhus koguni 0,5 meetrit sekundis taganttuul! Esimesed 5 kohta tulidki kõik teisest jooksust, kus puhus kerge taganttuul. Rait oli selle tulemusega oma jooksus teine.

200 meetri jooksud toimusid samuti vastutuules.Raidi jooksus oli tuult 1,9 meetrit sekundis, teises jooksus 1,7. Oma jooksu lõpetas ta teisena ajaga 22,54. Kokkuvõttes andis see 9.koha.

Spordiklubi Altiuse sportlastest tegi nendel võistlustel kaasa ka meie kõrgushüppaja Eleriin Haas, kes äsja hüppas välja Eesti kõigi aegade teise tulemuse 1.93. Täna toimunud naiste kõrgushüppes võitis Eleriin esikoha 1.79ga. Kõrgemal kõrgusel Eleriin hüppeid proovima ei pidanudki, sest konkurendid piirdusid 1.76 või vähemaga. Nii et meie spordiklubile super tulemus!



Selle nädala teisipäevast kuni tänaseni olid osad Altiuse sportlased aga laagris Saaremaal. Kaasas olid meil Minni, Jarmo, Ranno, Jaagup. Peatusime Kuressaare külje all Minni tuttava kahekordses palkmajas. Mina ja Ranno valmistusime Eesti meistrivõistlusteks (juba tuleval nädalavahetusel!!!), teised teisteks augustikuu võistlusteks. Trenni tegime Kuressaares. Seal valmis äsja uus staadion, kus saime ka ühe trenni teha. Staadion ise on küll valmis, aga inventar on veel paigaldamata. Nii ei saanud seal veel kõrgust, kaugust hüpata. Küll sai edukalt jooksurajal sprintida ja suurepärasel murul jookse ning hüppeid teha. Staadion asub Kuressaares väga kaunis kohas (sarnaselt Pärnule mere ääres). Ja vähemalt esmamulje on staadionist hea, kui inventar kohal, siis saaks muidugi parema ülevaate. Ühe trenni tegime veel teisel Kuressaare staadionil, mida kohalik kergejõustikurahvas kasutas ajal kui teist staadionit renoveeriti. Staadion on väga tagasihoidlik ja mitte kõige meeldivam koht, kus trenni teha. Aga ajas asja ära. Küll külastasime tihedamalt Kuressaare spordihoonet ning selle jõusaali ja tõstenurka. Seda ma pean küll mainima, et meid võeti seal suurepäraselt vastu, spordihoone adminnid olid väga lahked ja sõbralikud. Tundsime ennast seal väga hästi. Aitäh teile!

Ent see laager oli mõeldud ka muuks kui ainult treeninguteks. Vaja oli vaimu puhata eelseisvate võistluste eel. Ühel õhtul läksime Hallikivi seiklusparki, kus läbisime seikluspargi pealampidega pimedas metsas. Oli väga vinge üritus! Olime rajal 23.00-00.15.


Pärast seiklusparki käisime end kosutamas Kuressaare rannas. Öine suplus mõjus mõistagi suurepäraselt. 

Veel külastasime lossihoonet, jalutasime õhtuti kesklinnas ja jahisadamas, tegime sauna.  Igati kordaläinud üritus oli!










Ja nüüd veel pisut meie kohalikest treeningtingimustest. Kes veel ei tea, siis väga suure tõenäosusega algavad Pärnu Kalevi staadioni (uue nimega Pärnu Rannastaadioni) renoveerimistööd 1-2 nädala jooksul. Praeguse informatsiooni järgi peaks staadion valmis saama järgmise aasta juulikuuks. Ootame seda väga väga!

Küll aga on muudatused juba praegu käimas meie sisehallis. Eelmisel kuul vahetus Pärnu kergejõustikuhalli haldaja. Kui enne haldas sisehalli Pärnu Hansagümnaasium, siis nüüd teeb seda Pärnu Linna Spordikool. See omakorda on toonud meile palju häid uudiseid! Juba praegu käivad hallis ehitustööd. Ümber ehitatakse kaugushüppekast, mis praegu ei vastagi võistlusmäärustele, kuna on liiga kitsas. Ehitatakse uus kuulitõukesektor, koos uute mattide ja piiretega! Ostetud on uus kõrgushüppematt, mis jõudis juba kohale ja ootab ehitustööde lõppu, et siis oma koht sisse võtta! Plaanis on veel uuendada jooksuradade jooni. Kõige lõpuks läheb hall enne septembri saabumist ka pessu! Nii et suvel käib usin töö ka selle nimel, et talvel oleks meil parem trenni teha ja ka parem võistlusi korraldada.







Uus kõrgushüppematt ootel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar