teisipäev, 8. juuli 2014

Eesti A ja B vanuseklassi meistrivõistlused 9-10.juuli Võrus

Alustuseks likvideerin ühe võlgnevuse ja soovin eilsetele sünnipäevalastele Kristile ja Jakobile Palju Palju Õnne sünnipäevaks (veelkord)!!!

Eilsed sünnipäevalapsed sõidavad aga juba homme koos teistega Võrru, kus kahel päeval toimuvad A ja B vanuseklassi Eesti meistrivõistlused. Teeme lühidalt tutvust nendega, kes kahel päeval naelikud jalga tõmbavad Võru staadionil.

A vanuseklassi ainus esindaja on meil Jan. August on terviseprobleemide tõttu suvise võistlushooaja vahele jätnud ja Karinist ei tea ma kahjuks midagi. Jan on avapäeval stardis 100 meetri jooksus ja 400 meetri jooksus. Teisel päeval aga 200 meetri jooksus. Jani põhialaks nendel meistrivõistlustel saab pidada 400 meetri jooksu, kus ta Eesti hooaja edetabelis asub hetkel 8.kohal.

B vanuseklassi poistest on stardis Jakob ja Hans. Jakob osaleb 100 ja 110 meetri tõkkejooksus ning teisel päeval kõrgushüppes. Talvel oli Jakob väga heas vormis ja seda ilmestas kõrgushüppes hüpatud 1.71. Kevadel tuli aga paus tema treeningutesse sisse ja me alustasime ettevalmistust meistrivõistlusteks oluliselt tagasihoidlikumast seisust kui tahtnuks. Päris selge ülevaade tema praegusest vormist on minulgi veel puudu. Kuna tegu on aga tema esimeste meistrivõistlustega, siis vaatame, milleks ta on seal võimeline. Ka Hans osaleb oma esimestel meistrivõistlustel. Hans on silma paistnud väga usina ja tööka trennitegijana, need meistrivõistlused on temale veel sel korral õppimiskohaks, et tuleval aastal ehk juba tõsisem tegija olla. Avapäeval jookseb Hans 100 ja 400 meetri jooksu, teisel päeval 800 meetri jooksu. 

B klassi tüdrukutest on starti tulemas Hanna, Liisbet, Kristi ja Carol. Hanna osaleb avapäeval 100 meetri tõkkejooksus ja kaugushüppes, teisel päeval kuulitõukes. Hanna põhialad nendel võistlustel on tõkkejooks ja kaugushüpe. Tõkkejooksus on ta kolmel järjestikkustel meistrivõistlustel jõudnud finaaljooksu, kus ta on korra tulnud hõbemedalile ja korra ka neljandaks. Pääs finaali on selgeks eesmärgiks ka sel korral. Ka kaugushüppes hakkab ta loodetavasti finaalikoha eest võistlema, sest tema sellel suvel hüpatud isiklik rekord on 5.15, mis hooaja edetabelis annab tihedas konkurentsis 8.koha. Liisbet osaleb avapäeval samuti tõkkejooksus, teisel päeval aga kõrgushüppes ja 200 meetri jooksus. Hea tõkkejooksu korral võib temagi mõelda finaaljooksu pääsemise peale. Tema põhialal - kõrgushüppes on ta hooaja edetabelis oma rekordiga 1.60 hetkel jagamas 4-5.kohta. Ka kõrgushüppes on tase väga ühtlane. Edetabelijuht on hüpanud Liisbetist 6 sentimeetrit rohkem. 200 meetri jooksus loodan eelkõige, et ta realiseerib oma väga hea kiirusliku vormi (100 meetri jooks 2013 suvel 14,09 - 2014 suvel 13,36. 200 meetri jooks 2013 suvel 29,02 - 2014 suvel ???)
Tore on näha, et aasta aega Soomes elanud, õppinud ja trenni teinud Kristi on suvel taas oma vana koduklubi juures Eestis tagasi. Kristi osaleb 100 ja 200 meetri jooksudes, kus esmane eesmärk on üle joosta aasta tagasi tehtud tulemused (100m-14,85 ja 200m 30,96).
Oma esimestel meistrivõistlustel osaleb Carol, kes on siiani treeninud üldse teises treeninggrupis. Kuna seal on ta areng olnud väga kiire, siis on temagi auga välja teeninud võimaluse Eesti parimatega kiiruseid võrrelda. Ka Carol teeb kaasa 100 ja 200 meetri jooksudes. 100 meetri rekord pärineb tal juunikuu alguses Kilingi-Nõmme võistluselt 13,94. 200 meetri distantsil ta veel varem oma võimeid proovinud ei ole. 

NB! Väljasõit on kolmapäeva hommikul kell 8.30 spordihalli eest Riia maantee äärest. Kaasa võistlusvorm, lühikesed ja pikad spordiriided. Praegune ilmaennustus vihma kahele päevale ei luba. Loodetavasti jääb see kehtima, aga igaks juhuks võiks üks kiledressikas kotis olla küll. Ööbimiskoht on olemas, magamisasju kaasa vaja võtta ei ole. Korraldatud on ka 3 söögikorda - kolmapäeva lõunal ja õhtul saavad kõik kenasti süüa, samuti neljapäeva lõunal. Ainult neljapäevane hommikusöök tuleb endal välja vaadata! Kuna buss on praeguse seisuga päris täis, võtan ma mõned võistlejad enda auto peale. Kes auto peale tuleb, nendega võtan ise tänase päeva jooksul ühendust. Teised on aga kõik 8.20 hiljemalt spordihalli ees valmis!

Jääme lootma edukaid võistlusi, mida ilmestaksid just eelkõige isiklikud rekordid!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar