pühapäev, 1. detsember 2013

Spordiklubi Altius tutvustab, vol.2

Täna tutvustan kõigile meie lehe külastajatele üht noort kergejõustiku neiut, kes kolis sellel aastal samuti Soome elama. Sarnaselt Ethelile, esindab ta Soomes uut koduklubi, ent Eestis võisteldes tõmbab ta selga spordiklubi Altiuse vormi.

Kristi Maiste


Vanus: 14
Elukoht: Soome, Helsingi
Treeninud ja võistlemas käinud spordiklubi Altiuse eest: 3 aastat

Treeneri kommentaar: 
Kristi alustas oma kergejõustikutreeningutega Audrus, aga kuna ta käis Pärnus koolis, siis ühel hetkel tuli ta meie juurde üle. Kristi käis trennis koos Kristiina ja Hannaga, kes olid ta klassiõed. Kõik kolm tüdrukut olid väga vahvad ja just kolmekesti koos moodustasid nad minu jaoks täiesti erilise auraga väikse tiimi. Nad oli lahutamatud, tegid koguaeg trenni koos, naersid koos. Selliste treeningkaaslastega trenni tegemine on parim mis üldse olla saab. Siis aga kolis Kristiina Tallinnasse ja nüüd Kristi Soome. Mu ühest lemmikkolmikust on järele jäänud ainult Hanna, kes aga vapralt trenni edasi teeb.

Kõige meeldejäävam võistlus.  Miks just see? : 2013 Eesti juunioride ja B-klassi meistrivõistlused.
Valisin selle võistluse, sest see on minu treeningaastate jooksul olnud kõige suurem ja tähtsam võistlus, millest olen osa võtnud.

Treeneri kommentaar:
Teadsin, kui oluline on Kristi jaoks see võistlus ja seetõttu elasin tema esinemisele kõvasti kaasa. Kristi pabistas kõvasti nendel võistlustel, aga kokkuvõttes sai ta tublisti hakkama. See võistlus andis väikse tõuke talle edasi, et veelgi usinamalt trenni edasi teha.

Kuidas oli Pärnus trenni teha?: Treeningkaaslased on Altiuses olnud alati sõbralikud, hea huumorisoonega, töökad ja abivalmid. Treener on super, aitab alati kui on mõni probleem, ilmaasjata ei tõsta kunagi häält, samuti hea huumorisoonega, mõistab nalja ja teeb ise ka seda. Spordiklubi sisekliima on väga hea, mõnus on trenni teha kui treeningkaaslased on toredad ja sõbralikud, kõik teevad usinalt trenni ja pingutavad.

 Keskel Kristi, tema kõrval Kristiina ja Risto. Pilt on tehtud 2012.aastal Pärnu Võidupüha maratonil, kus Kristi oli üks neist, kellel oli au kanda Võidupüha tuld

Millised alad sulle kõige rohkem meeldivad?: Sprint - 60m, 100m, 200m.  

 Kristil on Soomes talvine võistlushooaeg juba avatud. Eelmisel nädalal jooksis ta Soomes 200 meetri jooksu. Pildil on Kristi jooksmas kõige sisemisel rajal.

Kristi Pärnu kergejõustikuhallis 60 meetri jooksus, 2013 märts


Eeskuju spordis. Miks just tema? : Kuna olen nii noor, siis minu suurimaks eeskujuks on siiski Altiuse treener Romet. Temalt olen õppinud, et kui tahan midagi saavutada või saada, siis selleks peab ka vaeva nägema ja vastavalt tööd tegema. Ta on pannud mind pingutama juba sellega, et saaksin lihtsalt talle head meelt teha oma uute ja paremate tulemustega.  

 Superkolmiku sain taas kokku selle aasta septembris, kui Kilingi-Nõmme mitmevõistlustel osa võtsime. Punases Kristiina, keskel Kristi ja ainsana veel Pärnus treeniv Hanna. Mul oli väga hea meel, et sain need 3 tüdrukut taas ühele staadionile. Loodetavasti kordub see 28.detsembril Pärnus, Karel Leetsari mälestusvõistlustel.

Kirjelda kõige raskemat trenni: Tuled trenni, alguses on nagu ikka soojendus, kuid kui treener ütleb, et teeme natuke vähem jooksuharjutusi ja lahtijookse, siis juba aimad, et ees on ootamas raske trenn, kui algus on kerge. Järgmiseks tõkkeharjutused, harjutusi on erinevaid ja igat harjutust vaja teha tavalisest rohkem. Kui oled need lõpetanud, siis mõtled, et oled juba päris väsinud ja tahaks istuda ja puhata, aga siis on vaja joosta diagonaale/ lõike, mida pole ka just kõige vähem. Enne viimast jooksu oled päris läbi omadega ja mõtled, et viimane veel ja siis on kõik! Trenn on jõudnud lõpusirgele. On jäänud vaid staatilised harjutused, peale neid väike sörk ja venitus ja siis mõtled ainult sellele, kuidas saaks koju puhkama.

Sina ja Spordiklubi Altius aastal 2014. : Kuigi treenin enamuse ajast Soomes, sest ma elan siin nüüd, tahan ma siiski kindlasti käia ka Pärnus trenni tegemas ja oma vana treeningruppi külastada, tahaksin teha mõned võistlused ka ikka Altiuse all 2014.

Sportlikud eesmärgid 2014.aastaks: Kavatsen teha usinamalt ja veelgi tõsisemalt trenni kui 2013 ja tahaksin palju isiklikke rekordeid teha ja teha kaasa paljudel võistlustel. 

Sportlikud eesmärgid vaadates pikemalt tulevikku (3-4-5 või rohkema aasta pärast) : Loodan ja olen kindel, et minu huvi kergejõustiku vastu on tulevikus, mitme aasta pärast ikka sama suur kui praegu. Tahan saada nii heaks kui on võimalik saada suure tahtejõu ja treeninguga.  

Mingisugune meeldejääv hetk seni Altiuses oldud aja jooksul? (juhtum trennis, laager või midagi muud): Kaks aastat tagasi, suvel oli meil laager, olenemata sellest, et esimene päev ei saanud TV10 mitmevõistluste tõttu kaasa teha, siis järgmised päevad olid väga lahedad, palju erinevaid mänge ja raskeid trenne. Lõpus oli ka väike neljavõistlus, kus sai ennast proovile panna. Viimase päeva õhtul pidime tegema kõik mingi kava, mida oli vaja esitada. Kui need olid tehtud, siis olime niisama lõkke juures ja rääksime juttu. 

 Laager, millest Kristi räägib. Hanna, Kristi ja Kristiina esitavad laagri viimasel õhtul oma kava. Tundub, et Kristile kava meeldis :)

Kristi on tubli olnud! Laagris 2011

Millal külastan jälle Pärnu kergejõustikuhalli? : Loodetavasti järgmisel Karel Leetsari mälestusvõistlustel 28.detsembril.

Soovitus(ed) treeningkaaslastele, kes jätkavad Pärnus trenni tegemist: Ärge kaotage eneseusku, kui te midagi tahate, siis pingutage selle nimel kõvasti ja ärge lõpetage enne kui olete oma tahtmise saanud! 


Soovid midagi lisada? : Tahaks öelda ainult seda veel, et Altius jääb kõige mõnusamaks ja lahedamaks spordiklubiks, sest seal on lahedad inimesed, mis selle veel kõik paremaks teeb. Olenemata sellest, et ma ei saa nüüd seal treenida enam jääb Altius parimaks (:! Tahaksin ka edaspidi Eestis võisteldes esindada spordiklubi Altiust.

Treener iseloomustab Kristit: 

Saame Kristiga väga hästi läbi. Kuigi ta on nüüd Soomes, siis suhtleme tihti ja ta hoiab mind pidevalt kursis, kuidas tal trennis ja võistlustel läheb. Ta teab, et saab alati muredega minupoole pöörduda. Kristi on meil suur naerupall. Ma ei tea mitte kedagi teist, kes niipalju naeraks kui Kristi. Mulle meeldib tema puhul just see, et kuigi ta pidevalt naerab ja keksib ringi, siis vajadusel suudab ta oma etteasteks väga hästi valmistuda. Talle on kergejõustikuga tegelemine väga oluline, see on mulle ammu selgeks saanud. Kristi tahab alati paremaks saada ja uusi rekordeid püstitada. Tal on vaja veel juurde palju enesekindlust. Usun, et tema paremad päevad võistlustel on ees ja rekordid hakkavad peagi järjest langema. Mul on temasse palju usku!
Kristi on tõeline Altiuse patrioot. Ta kolis Soome, aga tahab endiselt esindada Eestis meie spordiklubi. Trennides hoidis Kristi alati tuju kõigil üleval, ka minul. Nalja sai temaga väga väga palju. Temata on Pärnu kergejõustikuhall palju vaiksemaks jäänud. Loodan väga, et Kristi millalgi Eestisse naaseb. Aga mu süda on rahul, sest ta tegeleb alaga, mis talle väga meeldib!

Kristi suvel Soomes trenni tegemas. Seljas ikka meie helesinine Altiuse särk!




2011.laager. Kuigi heliga on probleeme ja tüdrukud üsna häbelikud, siis väikese ülevaate saab siiski, mida tüdrukud laagris viimasel õhtul ette kandsid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar