neljapäev, 4. juuli 2013

Juuniorid vallutasid Rakvere

Eile ja täna toimunud Eesti juunioride ja b vanuseklassi Eesti meistrivõistlused pakkusid kuhjaga positiivseid emotsioone, vägevaid tulemusi, isiklikke rekordeid ja eneseületamisi, kuid ka ebaõnnestumisi. Ehk nagu ühel õigel spordivõistlusel ikka.

Teen pikema ülevaate kõigi sooritusest homme, aga võtan kiiresti ja lühidalt need kaks päeva kokku. 

Kahekordseks Eesti meistriks tuli Rait, kes eile võitis 100 meetri jooksu 10,69ga, millega ületas teisel päeval järjest Euroopa meistrivõistluste normatiivi. Täna oli kavas aga 200 meetri jooks. Eeljooksu võttis Rait kergelt ja lonkis distantsi läbi 22,34ga. See aeg viis ta teisena finaali. Euroopa meistrivõistluste A norm on teadupärast 21,75 ja Raidi isiklik rekord eelmisest suvest 21,85. Finaalis puhus täna vastutuul 1,6 meetrit sekundis. Seega ei olnud jooks kergete killast. Ent väga agressiivselt alustanud Rait võttis kuldmedali uue isikliku rekordiga 21,75, millega ta täitis sajandiku pealt tiitlivõistluste normi! Nii et mõlemal alal on norm täidetud ja selle positiivse emotsiooni pealt hakkame nüüd Itaalias toimuvateks tiitlivõistlusteks valmistuma.

Teine võistluste kangelane oli Karl. Eile osales ta 1500 meetri jooksus. kus jäi kassi-hiire mängus alla Sillamäe jooksjale ning seega tuli vastu võtta hõbemedal. Sündis aga isiklik rekord 4.08,42. Kullast jäi lahutama vähem kui 2 sekundit. Täna oli kavas aga 800 meetri jooks, mida Karl ei ole 2 aastat juba jooksnud. Karl võttis väljakutse vastu ning tuli ülitihedas lõpuheitluses Eesti meistriks ajaga 1.58,32. Rekord paranes 10 sekundiga! Teist kohta edestas Karl aga vaid 9 sajandikuga! Sellest lõpuheitlusest nagu paljudest teistest jooksudest ja hüpetest on olemas ka videod, ent nende üleslaadimisega läheb pisut siiski aega.

Kolmas võimas tulemus sündis täna meesjuunioride odaviske sektoris. Pärast kahte katset oli Jarmol kirjas 48.10, mis jääb isiklikule rekordile alla enam kui 7 meetriga. Sellise tulemusega ei oleks finaali asja olnud. Kolmandal katsel aga tegi Jarmo midagi võimsat, lennutades oda 59 meetri ja 80 sentimeetri kaugusele. Isiklik rekord paranes enam kui 5 meetriga! See tõstis ta neljandale kohale, kuhu ta võistluse lõpuni ka jäi. Finaalis ta enam juurde visata ei suutnud. Medalist jäi lahutama 63 sentimeetrit.

Eilses dramaatilises tüdrukute B vanuseklassi 100 meetri tõkkejooksus tuli Hanna isikliku rekordiga 15,93 samuti neljandaks. Medalist jäi lahutama 22 sajandikku. Hanna tegi aga põlvele tublisti haiget jooksus ja ei saanud seega 400 meetrit jooksma minna. 

Nii et hetkel kokkuvõttes - võistlustelt tuli meile 3 kuldmedalit, 1 hõbemedal, 2 neljandat kohta. Ning Raidi tiitlivõistluste normatiiv on kõigele sellele suur boonus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar