reede, 16. detsember 2011

Võistluspäev läbi

Täna toimusid Pärnus Pärnu Linna Spordikooli lahtised jõuluvõistlused. Seda C ja D vanuseklassidele. Kuna olen ise selle võistluse juures korraldaja rollis, siis paraku ei saa ma kõiki alasid vaadata ja kõiki oma lapsi juhendada. Millest on tuline kahju, sest väga väga oleks tahtnud. Kuna olin tihedamalt seotud jooksudega, siis sealt on ülevaade olemas, küll aga nägin mõnda üksikut kagushüppe katset. Paraku. 

Nii et nii mõnigi tulemus tuleb mulle praegu üllatusena, kui võistlejakaarte lehitsen. Igatahes tehti täna väga häid tulemusi ja mitmeid halli rekordeid. 
Tüdrukute C vanuseklassis võimutses täna Hanna, kes sai kõigil kolmel alal võidu. Kõige napimalt tuli talle alavõit kaugushüppes, kus toimus tõsine võitlus esikoha nimel treeningkaaslase Kristiinaga. Nimelt hüppas viimasel katsel Kristiina uueks isiklikuks rekordiks 4.46, millega möödus 1 sentimeetriga Hannast. Hannal aga oli viimane katse veel ees ootamas ja sellest suutis ta välja pigistada 4.48, millega möödus taas Kristiinast. Nii need kaks omavahel madistavadki, mis on väga hea ja mis aitab kindlasti mõlema arengule kaasa. Kaugushüppes sai kolmanda koha Karin 4.30ga. 60 meetri jooksus võitis Hanna 8,2 sekundiga kindla esikoha. Nii eeljooksus kui finaalis sai ta kirja täpselt sama aja. Finaaljooksu lõpetas kolmandana Kristiina, kes sai ajaks 8,5.Eeljooksus oli ta saanud ajaks 8,4. Finaali lõpetas neljandana Karin, kes sai ajaks 8,6.

Väga kõrgetasemeline oli ka 300 meetri jooks. Kõik tüdrukud jooksid seekord ühes jooksus. Kohe stardis olid vastased meie tüdrukutest kiiremad ja surusid nad esimeses kurvis rivi lõppu. Ringi lõpuks olid nad küll oluliselt oma kohti parandanud, ent ajakadu stardis oli päris suur. Alavõidu võttis Hanna 47,4 sekundiga, mis on uus halli rekord tüdrukute  C vanuseklassis. Ka enne kuulus rekord Hannale. Arvestades ebaõnnestunud starti ja aja ning energiakulu, et tüdrukutest mööda saada ja ette jõuda, siis jäi siia kahtlemata üsna suur varu. Tugeva lõpuspurdiga jooksis end teiseks Karin, kes sai ajaks 50,7. Kristiina aga kulutaski liiga palju jõudu, et kohti järjest parandada ning nii tuli leppida neljanda koha ning 51,2 sekundiga. Kokkuvõttes võib kahtlusteta öelda, et kõik 3 tüdrukut olid täna äärmiselt tublid ja väärivad suurt suurt kiitust!!!

Poiste C vanuseklassis hoolitses parima tulemuse eest Randel, kes võttis alavõidu 300 meetri jooksus ajaga 46,3. Tulise lõpuspurdiga edestas ta Augustit, kes lõpetas kolmandana, saades ajaks 46,6. Nende kahe vahele mahtus veel üks konkurent. Nii et tegu oli äärmiselt tiheda finišiheitlusega. Martin-Erik sai ajaks 52,9 sekundit. Kaugushüppes tuli meie parimana August viiendaks tulemusega 4.79. Randel hüppas valutava seljaga 4.64 ning oli seitsmes. Martin-Erik hüppas täna 3.80. 60 meetri jooksus jooksis end kolmandaks August, kes finaalis sai ajaks 8,1. Randel oli taas seitsmes ajaga 8,4. Martin-Erik sai oma jooksus ajaks 9,5 sekundit.

Nooremate ehk D vanuseklassi tüdrukute osas oli väga edukas Vanessa. 60 meetri jooksus sai ta alavõidu 9,0 sekundiga. Olgu siinkohal mainitud, et tegelikult kuulub Vanessa veel E vanuseklassi, mis on veel noorem vanuseklass. Seega võitis ta täna kõiki endast vanemaid tüdrukuid. Tubli jooksu tegi ka Andra, kes oli finaalis kolmas ajaga 9,4. Finaali jooksis end ka Kelly, kes tuli väga tublile viiendale kohale ajaga 10,0. Eeljooksus sai ta ajaks 9,5 sekundit. Kuues oli täna Anneliis 9,6 ja seitsmes Anett Maria 9,7 sekundiga. Nele sai ajaks 9,8, Laura 10,2 ja Kaili 11,3 sekundit. Olgu ka siinkohal mainitud, et Laura ja Kaili jooksid täna endast kuni 3 aastat vanemate tüdrukute vastu. Nii et kiidusõnad neilegi! Kaugushüppes hüppas end teiseks taas Vanessa 3.65ga. Kolmas oli Nele 3.55ga, neljas Andra 3.52ga, viies Anett Maria 3.46ga. Anneliis hüppas 3.43, Kelly 3.09, Kaili 2.87, Laura 2.82.
300 meetri jooksus võttis oma teise alavõidu Vanessa, kes sai ajaks 53,8. Teiseks jooksis end Anett Maria, kes sai ajaks 55,1 sekundit. Taas oli neljas Andra 58,0ga, kaotades kolmandale kohale vaid 0,2 sekundiga. Kuuendaks jooksis end Kelly 1.02,1ga. Nele sai ajaks 1.02,6, Laura 1.04,4 ja Kaili 1.11,1.


Nooremate poiste 60 meetri jooksus oli meie parimana Kermo neljas, joostes finaalis 9,4 sekundit. Andry A. oli esimene, kes pidi finaalist välja jääma ja nii kuuenda kohaga leppima, ajaks 9,6. Meiro sai ajaks 10,1, Mikk 10,1, Andry H. 10,6, Raimond 10,8 ja Herman 11,1 sekundit. Ka siin võistlesid Andry H ja Raimond endast kuni 3 aastat vanemate poiste vastu! Kaugushüppes pidi meie parimana Andry A. leppima seitsmenda koha ning 3.60ga. Kermo sai kirja 3.54, Meiro 3.41, Mikk 3.35, Andry H. 3.29, Raimond 3.25 ning Herman 3.03. 300 meetri jooksus jäi napilt kolme parima seast välja Kermo, kes kokkuvõttes tuli neljandaks 57,2ga. Väga tugeva jooksu tegi aga Andry H., kes vanemate poiste seas võisteldes sai ajaks 57,3, mis andis väga tubli viienda koha. Mikk sai ajaks 57,4, Andry A. 57,7, Raimond 58,8, Herman 1.00,1 ning Meiro 1.02,2.
Selline oli seekord see jõuluvõistlus. Uue nädala alguses loodan valmis saada ka kogu võistluse protokolli, mille ma saadan ka Eesti kergejõustikuliitu. 

Tänane võistlus ei oleks aga saanud toimuda abilisteta. Suur suur aitäh Ando Palginõmmele, kes 60 meetri jooksudes starte andis, Priit Neemele, kes kõikides jooksudes aegu võttis, Jarmo-Kerstini-Andry H. emale, kes meie võistlusest palju pilte tegi (pildid on juba üleval meie pildinurgas, ruttu ruttu vaatama). Lisaks ei oleks ma täna toime tulnud oma grupi tublide sportasteta, kes korda majas hoidsid ja võistluse sujuvaks muutsid. Suured tänud kaugushüppe kohtunike brigaadile: Inger, Rait, Jaagup, Risto, Karl Rene, Jarmo. Eriline tänu Kristile, kes mind täna väga väga aitas. Nimelt kirjutas tema välja kõik diplomid. Aitäh!
Lisaks aitäh Kristiinale-Hannale-Kristile, kes aitasid pärast võistlust saali koristada.

Kindlasti tänan ma kõiki kaasateinud sportlasi! Täna võistlesid meil spordiklubi Altiuse, kergejõustikuklubi Kalevi, Niidupargi kergejõustikuklubi tublid sportlased. Lisaks oli meile külla tulnud võistlejad Audrust, treener Mati käealt ning külalised Kilingi-Nõmmest, kellele sai võistluskutse nädala alguses üle antud. Tore näha, et maakonnas on veel fanatte, kes kergejõustiku asja ajavad. Seda ei saa öelda linna kohta. Kui juba tänamiseks läks, siis täname Pärnu Linna Spordikooli, kes muretses parematele maiustusi ning spordiklubi Altiust, kes pani välja alavõitjatele medalid.

Edasi ootab meid tihe graafik. Juba homme, laupäeval, sõidan ma Raidiga Tallinnasse, kus kahel päeval annab meile nõu Eesti tunnustatuim sprinditreener Valter Espe. Loodame, et saame vajalikke nõuandeid, kuidas Raidi start paremaks muuta, et vajalikke sajandikke ja kümnendikke kärpida! Kaks trenni on seega nädalavahetusel seal ootamas ees. Juba tuleval kolmapäeval sõidame aga võistlema Tallinnasse, Audentese jõuluvõistlusele, kus võtavad mõõtu nii C, B kui ka A vanusekassi sportlased. Väljaspool arvestust saavad kaasa teha ka vanemad. Hetkeseisuga sõidavad võistlema: Hanna, Kristiina, Karin, Madis, Jaagup, Ranno, Rait, Jarmo, Karl M., August, Randel, Inger ning Brgita. Küsimärgi all on Triinu ja Karl J. osalemine. Selle võistluse info (väljasõit,osavõtumaks jne) ilmub siia esmaspäeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar