reede, 16. detsember 2011

Murepilved

Mõni hoolsam blogi lugeja mäletab selle aasta märtsikuus minu tehtud postitust, kus ma juhtisin tähelepanu sellele, et Pärnu kergejõustiku võistluskalender on väga vilets ja märgid näitavad, et aina viletsamaks läheb. Tegu oli 12.märtsi postitusega. Keda see huvitab, saab seda lehekülje all asuvas arhiivist lugeda. Küll ei osanud ma ette näha, et see olukord niivõrd kiiresti viletsamaks läheb. Aga nüüd on see juhtumas.

Igal aastal jaanuari alguses toimunud Pärnumaa meistrivõistlused jäävad ära. Põhjusi olevat mitu. Võistlejate vähesus, kooli kehalise kasvatuse õpetajate tugev vastuseis sellisele võistlusele, korraldajate erimeelsused jne. Olgu kuidas on - minu silmis väga oluline võistlus kaob kalendrist. Ja minu mäletamist mööda ei ole see võistlus kordagi ära jäänud vähemalt viimase 11 aasta jooksul. See on selge märk, et suund, kuhu me liigume, ei tõota head. Nii et kui märtsis kritiseerisin ma seda, et ühtegi korraliku võistlust meil terve aasta jooksul ei olegi, siis nüüd saab tõdeda, et ka need vähesed on kadumas. Rumal oleks väita, et sellest ei ole hullu midagi. Kui palju on meie noortel kergejõustiklastel võimalust kodus üldse võistelda? Et vanemad, sõbrad, õed-vennad saaksid neile kaasa elada? Kogu talve peale jääb üksainus võistlus nüüd - märtsikuine koolidevaheline võistlus, mis 2012 aastal toimub koos linna ja maakoolidele. Seega tegelikult kaob kalendrist veel üks võistlus. Sest seni toimusid maakoolide meistrivõistlused eraldi linnakoolide omast. Seega ÜKS võistlus kogu võistlushooaja peale. Olukord on äärmiselt nukker ja samas ajab harja ikka totaalselt punaseks. Eriti kuuldes, et võistluse vastu on kõige enam kisa tõstnud meie linnakoolide kehalise kasvatuse õpetajad. Uskumatu. Hoian end siiski vaos ega hakka kellegi kohta halvasti ütlema. Samas lisaksin siia, et nii mõnigi õpetaja võiks korralikult järele mõelda, kas ta on ikka õige ameti endale valinud. 

Kas kevadel toimub Pärnumaa noorte meistrivõistlused või kaob ka see võistlus kalendrist, on veel vara öelda. Seis on kriitiline ja kurb ka seetõttu, et paljudele ei lähe see olukord üldse korda. Kuigi peaks minema. Vot sedasi on lood.

Lõpetame aga positiivselt ja reedel, 16.detsembril toimub meie hallis Pärnu Linna Spordikooli lahtised jõuluvõistlused, kus vähemalt on meie kõige noorematel tegijatel võimalik üksteisega mõõtu võtta ja võistluskogemusi saada! Kohtunikeks on meie grupi vanemad kergejõustiklased, lisaks rahvusvahelise A kategooria kohtunik Priit Neeme. Nii et loodame, et homne päev vähemalt õnnestub.


1 kommentaar:

  1. See on jah väga häbiväärne, et Pärnus nii vähe kergejõustikuvõistlusi.

    VastaKustuta