pühapäev, 6. märts 2011

Eesti mitmevõistluse meistrivõistlused

Laupäeval ja pühapäeval tegid oma elu esimese mitmevõistluse kaasa Jarmo ja Ranno. Jarmo startis poiste A vanuseklassi meistrivõistlustel ja Ranno juunioride meistrivõistlustel seitsmevõistluses.

Jarmo alustas seitsmevõistlust väga hästi. 60m jooksus püstitas ta isikliku rekordi 7,43 ning oli sellega paremuselt kolmas. Kaugushüppes oli Jarmol kahe esimese katse järel kirjas 6.07. Viimasel katsel suutis ta aga sedagi tulemust parandada - teine isiklik rekord 6.30. See oli paremuselt kuues tulemus. Kuulitõukes sai Jarmo kirja vaid ühe katse - teisel katsel mõõdeti kuulikaare pikkuseks 12.28, mis andis kuulisektoris 8.koha. Kaks päeva varem sai ta Pärnus kuulitõukes teatavasti kirja 12.42. Seega oli ka kuulitõuke tulemus heast klassist. Esimesed ärevad hetked pidime üle elama kõrgushüppes. 1.62 ja 1.65 alistusid Jarmole avakatsel, ent 1.68 peal tekkis tõsine tõrge. Hüpped oli algusest peale liimist lahti ning oma rütmi ei olnud ta leidnud. Õnneks suutis ta 1.68 kolmandal katsel alistada ning edasi läks juba oluliselt lihtsamaks, Jarmot hakati hüpetel plaksutamisega toetama ning see on minule teadaolevalt ainus asi, mis teda sellises seisus üles suudab äratada. Aitas see ka seekord - 1.71 ja 1.74 ületas ta avakatsel ning 1.77 alistus teisel katsel! 1.80 peal oli Jarmo väga väga lähedal selle kõrguse alistamisele, kahjuks tuli latt kergest puudutusest teisel ja kolmandal katsel alla. 25 punkti oleks siin kindlasti lisaks ära kulunud. Avapäeva lõpetas ta viiendana.
Teist päeva alustas Jarmo 8,65ga 60m tõkkejooksus, mis oli küll päeva paremuselt teine tulemus, aga rahulolu ei pakkunud. Pisike tagasilöök seega. Sellegipoolest tõusis ta kokkuvõttes kolmandale kohale. Teivashüppes parandas ta oma isiklikku rekordit 51cm-ga, alistades kolmandal katsel 3.31. 3.41 peal tegi Jarmo kaks head katset, paraku polnud ka siin õnne ning kõrgus jäi alistamata. Ka siia jäid 25 punkti.

Viimasele alale, 1000meetri jooksule läks Jarmo vastu neljandana, kaotades kolmandale kohale vaid 3 punktiga! Jooks aga ei õnnestunud. Paika pandud taktikast Jarmo kinni pidada ei suutnud, vajus kohe stardi järel grupi lõppu ning sealt enam tõusta ei suutnudki - aeg 3.06,43 tähendas seda, et leppida tuli kokkuvõttes neljanda kohaga. Medalist jäi lõpuks lahutama 67 punkti. Usun, et nii mina kui ka Jarmo lootsime mõlemad, et viimasel alal tuleb pronksi eest suurem võitlus. Aga sellegipoolest kogus Jarmo kokku 4475 punkti! Tulemus on igati kiiduväärt ja tubli! Peab tunnistama, et medalimängu sekkumine oli pisike ootamatus, ent mõistagi meeldiv. Seitsmest alast püstitas Jarmo isikliku rekordi koguni neljal.


Juunioride arvestuses alustas Ranno 7,70 sekundiga 60m jooksus, mis oli päeva üheksas tulemus. Kaugushüppes püstitas Ranno aga isikliku rekordi 6.11, mis oli kaheksas tulemus. Kahju on siinkohal kolmandast üleastutud katsest, mis võis kanduda 6.30 kanti. Ka kuulitõukes püstitas ta rekordi - 11.22 oli taas kaheksas tulemus. Kõrgushüppes ei klappinud kuidagi Ranno hoojooksu rütm ning leppida tuli 1.74ga. Lootused olid siinkohal kõrgemad. Avapäeva lõpetas ta 9.kohal.
Teist päeva alustas Ranno väga hästi - tõkkejooksus sündis isiklik rekord 8,59, mis oli päeva neljas tulemus. Teivashüpe kulges üle kivide ja kändude - tulemuseks 2.81. Kuigi proovihüpete järel võis aimata hullematki tulemust. Viimasel alal ei suutnud Ranno enamat 3.13,38st. Kokkuvõttes punktisumma 4086 punkti ning 8s koht.
Plusspoolele saab kindlasti kanda kaugushüppe ja tõkkejooksu ja suurim altminek oli minusilmis 1000 meetri jooks.

Aga esimene mitmevõistlus on nüüd poistel läbitud ja väljateenitud puhkepäevad ootamas ees!

Järgmisena on aga ees ootamas meid Karel Leetsari mälestusvõistlus, 12märtsil meie enda kergejõustikuhallis, kus võtavad osa ka meie nii D,C,B,A kui ka J klassi sportlased. Täpsem info sellekohta juba lähipäevadel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar