pühapäev, 14. veebruar 2021

Veebruari võistlused on pakkunud igasuguseid emotsioone

Veebruaris on meie koondise sportlastel ja koondise kandidaatidel olnud üsna tihe võistlusgraafik. Vaatame nüüd pisut lähemalt üle, kuidas meil võistlustel siis on läinud. Alustame aga kõige värskemast võistlusest - sel nädalavahetusel toimusid Tallinnas Eesti U23 vanuseklassi meistrivõistlused ning seal võitsid meie sportlased ka medaleid!

Väga hea võistluse tegi Tallinnas Anete, kes osales kolmel alal ja võitis kolm medalit! Võistlused algasid Anete jaoks 60 meetri jooksuga, kus ta on sel talvel viinud oma isikliku rekordi 7,80ni. Kuna Eesti meistrivõistlustele lubati igal alal võistlema kuni 8 sportlast, siis toimus kohe finaaljooks. Seal jooksis Anete välja oma elu teise tulemuse 7,82 ning võitis pronksmedali! Pärast väikest puhkust tuli aga jooksma asuda 400 meetri distantsi, kus tema isiklik rekord oli suvest 1.00,32. Siin toimus kaks jooksu ja Anete tegi kaasa just teises. Esimese jooksu võitis Tartu Ülikooli Spordiklubi esindaja Liis Grete Atonen ajaga 59,97. Tema järel lõpetas teisena Ramona, kes nüüd esindab seoses õpingutega Tallinnas Nõmme kergejõustikuklubi. Ramona aeg oli 1.01,29. Teine jooks oli väga tasavägine, liidrikoht vahetus jooksu ajal mitmeid kordi ning lõpuks ületas Anete finišijoone teisena, püstitades isikliku rekordi 1.00,11. Kahe jooksu peale kokkuvõttes tähendas see teist pronksmedalit nendel meistrivõistlustel. Ramona oli kahe jooksu peale neljas.

Teisel võistluspäeval toimus 200 meetri jooks. Sellel alal viis ta suvel Eesti meistrivõistluste finaalis oma isikliku rekordi 25,32ni. Toimus taas kaks jooksu ja Anetet nägime me teises. Esimese jooksu võitis Berit Kivisaar Spordiklubist Fortis 26,28ga. Anete tegi väga hea jooksu ja lõpetas selle teisena, püstitades uue siserekordi 25,36. Suvine tippaeg jäi vaid 4 sajandiku kaugusele, mis on väga hea tulemus, kuna sisetingimustes tuleb joosta 2 kurvi, mis jätab päris suure jälje ka tulemusele. See tähendas ühtlasi ka seda, et Anete oli võitnud hõbemedali!



                                                                Fotod: Marko Mumm
 

Esimesel võistluspäeval osales meeste teivashüppes Herman, kelle isiklik rekord enne võistlust oli 3.80. Oma algkõrguse 3.70 alistas ta avakatsel. Seejärel tuli hüppama hakata aga kõrgusel 3.90. Esimene katse õnnestus ja isiklik rekord oligi sündinud. Kõrgusel 4.10 oli kõige lootustandvam just esimene katse, aga seekord rekordit veel uue meetri sisse viia ei õnnestunud. Siiski võitis Herman oma esimese Eesti meistrivõistluste medali - hõbeda!

                                                                Foto: Marko Mumm

Naiste teivashüppes osales väljaspool arvestust Carlyn, kellelt oodatud tulemust me kahjuks ei saanud. Tulemuseks jäi 3.30. 

Nüüd põikame aga tagasi kuu algusesse ja vaatame lühidalt üle ka teised võistlused, kus meie sportlased on osalenud.

2.veebruaril toimus Tartus 9.Martin Kutmani mälestusvõistlus. Tegu on võistlusega, mis on minu jaoks isiklikult kahe kõige emotsionaalsema võistluse hulgas kogu aasta jooksul. Martin Kutman oli aastaid minu treener ja seetõttu tunnen end nendel võistlustel alati väga eriliselt. Paraku ei kandu selline emotsioon alati üle sportlastele ja seekord valmistas pettumuse just meie sportlaste vaimne valmisolek. Naiste 60 meetri jooksus tegi Ann Marii väga tagasihoidliku soorituse, saades ajaks 7,80. See andis viienda koha. Kehva valmisolekut näitab kasvõi tema reaktsiooniaeg, mis oli ainsana üle 0,2 sekundi - 0,201. Naiste teivashüppes osales Carlyn, kes hüppas küll oma hooaja teise tulemuse - 3.41, ent ootustele tulemus siiski ei vastanud ja kogu teekond sellegi tulemuseni oli ülimalt keeruline ja konarlik. Nendel võistlustel läbis Anete esimest korda sel hooajal 400 meetri jooksu - tulemus 1.01,28 jäi isiklikule rekordile alla peaaegu sekundi, ent nagu äsja lõppenud Eesti meistrivõistlused näitasid, siis oli see heaks kontrolljooksuks.

6-7.veebruaril toimus Tallinnas rahvusvaheline mitmevõistlus, mille raames viidi läbi ka mõned lisaalad. Üks neist oli 6.veebruaril toimunud 60 meetri jooks ning sinna said võistluskutse Ann Marii ja Anete. Ann Marii jaoks oli see tõestamise kohaks, et Tartu jooks oli lihtsalt tööõnnetus ja vorm on tegelikult korralik. Kuigi stardireaktsioon oli taas vilets - 0,200, oli jooks ise palju parem ja see kajastus tulemuseski - 7,74 andis viienda koha. Pisut parema stardi korral võinuks siit sündida ka uus isiklik rekord, mis on sellest talvest 7,70. Ka Anete reaktsioon oli kehv - 0,226. Tulemus 7,89 andis seitsmenda koha. Selle jooksu tulemustega võib mõlema puhul siiski üldselt rahul olla. 


7.veebruaril toimus Tartus kiirjooksuvõistlus, kust võtsid osa Ann Marii ja Hanno. Ann Marii tegi hooaja esimese stardi 200 meetri distantsil. Kokku toimus seal 5 jooksu ja Ann Marii oli stardis viimases jooksus, kus vastaseks Kristin Saua, kes teda tänavu korduvalt juba 60 meetri distantsil on võitnud. Väga tasavägise jooksu võitis Ann Marii ajaga 24,92. Sauat edestas ta 3 sajandikuga. Tema siserekord on 24,84 ja rohkem ta sisetingimustes alla 25 sekundi ei olegi jooksnud. Eelmisel talvel jäi tema parimaks tulemuseks 25,45. Kõige selle valguses võib jooksuga täitsa rahule jääda. Ning teades, et Tartus on kurve keerulisem joosta kui Tallinnas, siis ootame juba järgmist nädalavahetust, kui Eesti meistrivõistlustel saab joosta Lasnamäe hallis. Loodetavasti paraneb nii hooaja tippmark kui ka siserekord. Välitingimustes jooksis Ann Marii suvel 23,96, püstitades sellega U20 vanuseklassi Eesti rekordi.

Hanno tegi kõigepealt kaasa 60 meetri jooksus. Ta kordas oma hooaja tippmarki 7,32, mis andis kolmanda koha. Isiklik rekord jäi veel 4 sajandiku kaugusele - 7,28. Ees ootas veel 200 meetri jooks, mida sel talvel veel läbida ei ole saanud. Ka siin sai Hanno kolmanda koha, joostes välja ajaks 23,31. Tema siserekord on 23,16, mis on joostud 2 talve tagasi. Aga tulemus 23,31 on juba parem, kui suvel näidatud parim tulemus sel distantsil. Seega liigub Hanno õiges suunas ja on vaikselt oma kiirust taas üles leidmas. 


Järgmised võistlused ongi nüüd 20-21.veebruaril toimuvad Eesti meistrivõistlused, kuhu pääsemine ei ole sugugi kerge. Osaleda saavad seal U18, U20, U23 ja täiskasvanud sportlased ja igal alal pääseb kõikide vanuseklasside peale starti kuni 8 sportlast. Uue nädala esimeses pooles peaks ilmuma juba stardinimekiri ja siis näeme, kes meie sportlastest võistlema pääsevad! Seniks aga usinat treenimist ja vastupidamist sellel keerulisel ajal!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar