kolmapäev, 1. juuli 2020

Hea Lootuse mängud

Teisipäeval toimus Valga staadionil Hea Lootuse mängude neljas ja ühtlasi viimane etapp. Ilm oli kogu võistlus väga heitlik, vahepeal paistis päike ja staadionil oli täitsa mõnus olla. Seejärel hakkas aga taas sadama ja puhus tugev tuul. Näiteks meeste teivashüppes tehti soojendushüpete ja võistluse alguse vahele ligi 20 minutiline paus vihma tõttu. 

Üsna keerulistes oludes tehti aga mitu head tulemust. 

Naiste 200 meetri jooks tõotas tulla äärmiselt põnev. Kokku toimus 4 jooksu ja meie Ann Marii oli paigutatud viimasesse jooksu, kus vastasteks väga tugevad Marielle Kleemeier, Anna Maria Millend ja Liisa-Maria Lusti. Kuna kõikides jooksudes puhus tugev vastutuul, siis suurepärast aega siit väga ei oodanudki. Küll oli põnev jälgida, kuidas Ann Marii avastart tugevate konkurentide vastu õnnestub. Õnnestus aga hästi, sest Ann Marii haaras jooksus liidri positsiooni juba esimeste sammudega ja enam ta seda käest ei andnudki. Jooksu lõpp läks küll pisut raskeks, aga päästev finišijoon jõudis enne kohale. Võiduaeg 25,02 1,5 meetrise vastutuulega polnud sugugi paha. Aeg oli parem kui tema talvine parim tulemus sel distantsil. Ning kui võrrelda eelmise hooaja esimesi jookse 200 meetris, siis on tänane tulemus eriti heal tasemel.

Kolmandas jooksus tegi meil kaasa Anete, kes jooksis suurepäraselt jooksu esimese poole. Kurvi läbis ta täpselt nii nagu peab, jooksu teisel poolel sai jaks seekord otsa, aga esimesed positiivsed märgid vormi paranemisest olid täna olemas. Anete aeg oli 26,73 ning selle jooksu ajal puhus vastutuul 1,3 meetrit sekundis. Anete eelmise suve parimaks jäi 26,47 (taganttuul 1,3m/sek). Loodetavasti õnnestub järgmine start teha juba soodsamates tuuleoludes.

Teises jooksus tegid kaasa Ramona ja Kätlin. Ramona lõpetas jooksu kolmandana, saades ajaks 27,48, Kätlin oli neljas 27,64ga. Jooksu ajal puhus vastuul koguni 1,9 meetrit sekundis. Nelja jooksu peale kokkuvõttes oli Ann Marii siis esimene, Anete üheksas, Ramona üheteistkümnes, Kätlin kaheteistkümnes.

Naiste teivashüppes tegi kaasa Carlyn, kes kogu võistluse hüppas täna teibaga, millega talvel suutis teha paar üksikut hüpet ühel võistlusel. Algkõrgus 3 meetrit alistus teisel katsel, 3.20 esimesel, 3.30 teisel ja 3.40 jälle esimesel. 3.50 alistamine ei olnud sugugi kaugel, seega liigub ka Carlyn õiges suunas. Tegu oli ka tema tänavuse hooaja tippmargiga. Rekordini on veel pisut minna (3.52). Tänane tulemus 3.40 tõi ka alavõidu Läti konkurendi ees, kes ületas samuti 3.40, aga seda teisel katsel. Hea tulemus tuli paljuski teiba vahetuse tõttu, tehniliselt on ta viimasel ajal trennis oluliselt paremini hüpanud. Nüüd, kui saab selle teibaga järjepidevalt hüppama hakata, õnnestub ehk ka tehnilist poolt võistlusteks järele aidata.

Meeste 200 meetri distantsil toimus kolm jooksu. Esimese jooksu lõpetas teisena Uku, kes sai ajaks 25,23. Selles jooksus puhus tuul vastu 1,1 meetrit sekundis. Tema isiklik rekord pärineb veebruarist, kui ta jooksis sisehallis 25,06. Tänane avastart vastutuules annab kindlasti lootust, et näeme peagi tulemust alla 25 sekundi. Teises jooksus tegi kaasa Hanno, kes lõpetas jooksu teisena. Tema ajaks oli 23,66. Selles jooksus puhus vastutuul 1,5 meetrit sekundis. Jooksu esimene pool oli Hannol päris korralik, teist veel nii hästi joosta ei jaksanud. Aga kindlasti on tore tõdeda, et tervis on hetkel selline, et saab jälle treenida ja kiiresti joosta. Küll järjepideva treeninguga ajad ka paranevad. Selles pole kahtlustki. Kolme jooksu peale kokkuvõttes oli Hanno kuues, Uku üheksas. 

Tüdrukute 200 meetri jooksus tegid kaasa Grethe Karoline ja Greete-Liis. Greete-Liis jooksis esimeses jooksus, kus haruldusena puhus isegi taganttuul 0,6 meetrit sekundis. Ta lõpetas jooksu kolmandana, püstitades isikliku rekordi 28,98. Isiklik rekord paranes 74 sajandikku! Teises jooksus osales Grethe Karoline, kes lõpetas samuti oma jooksu kolmandana. Ka temal sündis uus isiklik rekord 27,70 ning seda kerges vastutuules 0,3 meetrit sekundis. Isiklik rekord paranes 47 sajandikku! Kahe jooksu kokkuvõttes oli Grethe Karoline kolmas ja Greete-Liis kuues.

Kolmapäeval ja neljapäeval osalevad meie mitmevõistlejad TV10 Olümpiastardi maakondlikus finaalis ning laupäeval on väga suur hulk meie sportlasi osalemas Pärnumaa meistrivõistlustel. Loodetavasti annab ka ilm võimaluse häid tulemusi näidata!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar