pühapäev, 19. juuli 2020

Eesti karikavõistlused

Täna toimusid Tallinnas, Kadrioru staadionil Eesti noorte ja täiskasvanute karikavõistlused. 

Noorte klassis võistlesid ühes arvestuses U20, U18 ja U16 vanuseklass, kõik vanemad sportlased kuulusid täiskasvanute vanuseklassi.

Paljud meie sportlased tegid väga korralikke tulemusi.

Naiste arvestuses tegi kaasa meil Anete, kes osales nii 100 kui ka 200 meetri jooksus. 100 meetri jooksus toimus 2 jooksu, Anete osales esimeses. Ta lõpetas jooksu teisena, saades ajaks 12,56. Hooaja tippmark paranes 42 sajandikuga. Kahe jooksu kokkuvõttes oli ta sellega kuues. Poole pikemal distantsil toimus üks jooks ning Anete lõpetas selle viiendana, saades ajaks 26,05. Siin paranes hooaja tippmark 68 sajandikuga. Mõlemal distantsil puhus määrustepärane tuul ja tulemused on igati edetabelikõlbulikud. Anete on kindlasti liikumas õiges suunas, tänasega sai üle joostud ka tema eelmise aasta parimad ajad. Loodetavasti õnnestub hooaja parimad jooksud teha veel juuli teises pooles ja augustis. 

Neidude arvestuses tegi säravad jooksud täna Kätlin. Võistlused algasid 100 meetri jooksuga, kus kokku toimus 4 jooksu. Kätlin jooksis kohe esimeses jooksus ja võitis selle uue hooaja tippmargiga 13,06. Senine hooaja parim tulemus paranes 41 sajandikku. Ka tuul puhus igati määrustepäraselt. Isiklikust rekordist jäi lahutama veel 5 sajandikku. Nelja jooksu peale kokkuvõttes andis see tulemus 12.koha. Seejärel ootas ees aga 400 meetri jooks, mida Kätlin sel hooajal veel jooksnud polnud. Aasta tagasi viis ta sel alal oma rekordnumbrid 1.03,11ni. Täna näitas ta aga väga head minekut ning finišijoone ületas ta teisena, püstitades isikliku rekordi 1.01,32! Esikoha kaotas ta seejuures täna vaid 1 sajandikuga.

Isikliku rekordi püstitas neidude teivashüppes Carlyn, kes sai jagu kõrgusest 3.55! Seejuures ületas ta uue rekordkõrguse kohe esimesel katsel. Selline tulemus andis täna kolmanda koha. Kindlasti ei ole see tulemus praegu tema võimete lagi, sest tehniliselt ei suutnud ta täna sellist hüpet kordagi näidata, mida trennides juba on teinud. Kahjuks algas teivashüpe planeeritust tund aega hiljem ja seetõttu ei saanud Carlyn 200 meetrit jooksma minna. Seda jooksu ootasin ise täna väga. 

Oma hooaja parima tulemuse tegi täna neidude 100 meetri jooksus ka Elisa. Ta võitis teise jooksu ajaga 13,03. Hooaja tippmark paranes 39 sajandikuga. Kõikide jooksude peale kokku andis see tulemus täna 11.koha. Vahepeal oli pikk periood, kui Elisa ei saanud vigastuste tõttu võistelda ning nii ei võistelnud ta 2018 ja 2019 ühelgi sprindi distantsil. Tema isiklik rekord 12,92 pärineb 2017.aastast. Nüüd aga on Elisa juba sellele nii lähedale jõudnud.

Noormeeste 100 meetri jooksus tegid kaasa Karl-Martin ja Hanno. Karl-Martin võitis oma jooksu, püstitades isikliku rekordi 11,88. Rekord paranes 33 sajandikuga. Karl-Martin sai joosta täna sisuliselt tuulevaikuses (0,1m/sek vastutuul). Hanno jooksis 1,1 meetrise vastutuulega täna välja aja 11,68. Hanno tegi kaasa veel kõrgushüppes, kus ta ületas kõrguse 1.83, mis on samuti hooaja tippmark. Selline tulemus andis 4.koha. Noormeeste teivashüppes tegi kaasa Herman, kes oli päris lähedal isikliku rekordi püstitamisele. Kõrguse 3.75 alistas ta teisel katsel, seejärel tuli üritama minna juba uut rekordit 3.90. Seekord kõrgus veel ei alistunud, aga juba järgmisel nädalal saab ta uuesti seda proovima minna. 3.75 ületamine andis seekord 8.koha.

Neidude odaviskes tegi kaasa Vanessa, kes sai 7.koha tulemusega 32.55. Tema jäi oma hooaja tippmargiga pisut vähem kui 1,5 meetriga veel alla. 

Algselt pidi võistlustel kaasa tegema ka Ann Marii, kes aga haigestus ja pidi seetõttu võistlustest eemale jääma. Loodetavasti kosub ta Eesti meistrivõistlusteks ja seal näeme ka teda taas võistlemas. 

Järgmisel nädalal ootavadki ees Eesti noorte meistrivõistlused. Teisipäeval ja kolmapäeval võistlevad U14 ja U16 vanuseklass, neljapäeval ja reedel U18, U20 ja U23 vanuseklassid. Kahjuks lubab võistluste ajaks kehva ilma, mis võib tulemustele olulise jälje jätta. Loodame siiski, et nii hulluks ilm ei lähe ja sportlased saavad hooaja ühel tähtsamal võistlusel näidata ootuspäraseid tulemusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar