pühapäev, 12. juuli 2020

Eesti meistrivõistlused teatejooksudes

Väga keerulistes ilmaoludes toimunud Eesti meistrivõistlustel teatejooksudes võitsid meie võistkonnad kokku 5 medalikomplekti. Kokku oli meil stardis 9 võistkonda, kellest 8 said tulemuse kirja. Meil on olnud aastaid, kui ebaõnnestumiste arv on suurem, aga mõnel aastal on ka kõik võistkonnad suutnud teatejooksud lõpetada. Eelmine aasta võideti kokku 3 medalikomplekti, seega saab kodustaadionil toimunud Eesti meistrivõistlusi pidada kindlasti õnnestunuks.

Neidude U20 võistkond oli seekord võistlemas tiitlikaitsjatena. Mullu võideti esikoht nii 4x100 meetri teatejooksus kui ka Väike-Rootsi teatejooksus. 4x100 meetri võistkonnas jooksid sel korral taas Ramona ja Ann Marii. Uute liikmetena kuulusid võistkonda Elisa ja Carlyn. Kõik tüdrukud tegid väga hea jooksu, vahetused olid tehtud kindla peale ja võistkonna võit oli ülekaalukas. Kullad võideti ajaga 49,35. Lähimat konkurenti edestati enam kui 2,5 sekundiga!


Väike-Rootsi teatejooksus jooksis meil seekord 100 meetri distantsi Kätlin, 200 meetrit läbis Carlyn, 300 meetrit Ramona ja 400 meetrit Ann Marii. Taas tegid kõik tüdrukud väga korraliku jooksu ja Ann Marii sai teatepulga kätte kolmandana, aga 2 konkurenti olid käega katsutavas kauguses. Ann Marii midagi juhuse hooleks ei jätnud ja esimese kurvi lõpuks oli ta juba kindlalt esimene ning seda edu ta enam käest ei andnud. Jooks võideti ajaga 2.19,69. Edu järgmise võistkonna ees oli peaaegu 5 sekundit. 



Kolmas kuldmedal võideti noormeeste U18 Väike-Rootsi teatejooksus. Enne seda jooksid poisid veel 4x100 meetrit, kus joosti tugevamas jooksus. Võistkonnas jooksid Uku, Madis, Karl-Martin, Hanno. Viimasesse teatevahetusse jõudis Karl-Martin esimesena, kahjuks ebaõnnestus teatevahetus Hannoga täielikult. Finišijoon ületati neljandana ning medalitest jäi lahutama vaid 12 sajandikku. Poistel oli järgmise jooksuni mitmed tunnid aega ning ebaõnnestumine tuli selle ajaga ära unustada. Väike-Rootsi teatejooksus tehti aga seda, milleks ollakse võimelised. 100 meetri distantsi läbis meil Uku, kes andis teatepulga Karl-Martinile, kes jooksis 200 meetrit. 300 meetrit läbis Madis ja viimast vahetust ehk 400 meetri distantsi Hanno. Poisid tegid väga korraliku jooksu ja nii võideti kindel esikoht ajaga 2.04,73. Lähimaid konkurente edestati peaaegu 2 sekundiga. 


Meeste 4x100 meetri teatejooksus võitis meie meeskond hõbemedalid. Joosti koosseisus Jaagup, Jarmo, Marko ja Henri. Hõbeda tõi aeg 42,48. Kuldmedalitest jäi lahutama 20 sajandikku, kolmandat kohta edestati 10 sajandikuga.


Tüdrukute U16 4x100 meetri tõkketeatejooksu võistkond tegi samuti väga vapra jooksu. Joosti koosseisus Iiris, Pilleriin, Viola ja Mari Silvia. Kokku toimus 2 jooksu ja meie tüdrukud jooksid esimeses jooksus. Selle jooksu lõpetasid nad teisena, saades ajaks 1.05,20. Nüüd tuli vaid ootama jääda teist jooksu. Teises jooksus suutis aga vaid üks võistkond neist kiiremini joosta ja nii olid tüdrukud võitnud pronksmedalid! Kui Viola ja Mari Silvia on ka varem võitnud Eesti meistrivõistluste medaleid, siis Iirisele ja Pilleriinile oli tegu esimese Eesti meistrivõistluste medaliga!


Lisaks medalitele tehti veel kaks väga korralikku etteastet. Neidude U18 võistkond tuli 4x100 meetri teatejooksus 6.kohale ajaga 53,76. Võistkonnas jooksid Kertu, Pilleriin, Emma ja Kätlin. Ka tüdrukute U16 4x100 meetri võistkond tuli 6.kohale. Võistkonda kuulusid Iiris, Grethe Karoline, Greete-Liis ja Mari Silvia. Tüdrukute aeg oli 53,10. 


Siin veel mõned võistlustel tehtud pildid nii Pärnu Postimehe kui ka Eesti Kergejõustikuliidu poolt.



Fotod: Lilli Tölp / Pärnu Postimees

















 Fotod: Marko Mumm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar