teisipäev, 4. juuni 2019

Teatejooksude Eesti meistrivõistlused tõid medaleid

Pühapäeval toimusid Viljandi staadionil Eesti meistrivõistlused teatejooksudes.

Ettevalmistus selleks algas tõsisemalt mai keskel, kuigi ka Portugali treeninglaagris tegime juba mõned teatevahetuse trennid. Kindel oli see, et meil osaleb Eesti meistrivõistlustel U16 tüdrukute 4x100 meetri võistkond. Kõik ülejäänu oli lahtine ja lõplikud otsused sündisid alles 4 päeva enne võistlusi. Otsustasime välja panna veel U16 tüdrukute väike-rootsi võistkonna. Väike-rootsi teatejooksus jookseb esimene jooksja 100 meetrit, teine 200 meetrit, kolmas 300 ja neljas 400 meetrit. Lisaks panime välja kaks U20 neidude võistkonda. Ning meie U18 tüdrukud viisimegi nendeks võistlusteks üle U20 vanuseklassi alla.

U20 4x100 meetri teatejooksu võistkonda panime samad tüdrukud, kes aasta tagasi U18 vanuseklassi 4x100 meetri teatejooksu Eesti meistriteks tulid. Nüüd jooksis esimest vahetust Cleer, teist Ramona (mõlemad U20 vanuseklass), kolmandat Vanessa ja viimast vahetust Ann Marii. Selle võistkonnaga käisime veel neljapäeval Kilingi-Nõmme staadionil teatevahetusi lihvimas. 

Kokku toimus seekord 2 jooksu, osales 7 võistkonda. Meie võistkond oli paigutatud teise jooksu. Kõik teatevahetused õnnestusid väga hästi ning nii sai meie viimase vahetuse jooksja Ann Marii rajale minna nii, et esimesed võistkonnad olid väga lähedal. Ann Marii tegi seda, mida temalt kõik ootasime ja tõstis meie naiskonna esimeseks. Kahe jooksu peale kokku kuulus meile esikoht ajaga 49,42. Lähimat konkurenti edestati 26 sajandikuga. 



Väike-Rootsi teatejooksus jooksis meil avavahetust taas Cleer (100 meetrit), seejärel läksid rajale Kätlin (200 meetrit), Ramona (300 meetrit) ning Ann Marii (400 meetrit). Meie esimesed kolm vahetust tegid kõik väga korraliku jooksu ning Ann Mariile anti teatepulk üle teisena. Liidrikohal jooksnud Tartu Ülikooli naiskonnast oldi maas ligi 40 meetrit. Distantsi teisel poolel hakkas Ann Marii aga jõudsalt liidrile lähenema ning viimastel meetritel suutis ta temast ka mööduda. Nii võitsid meie tüdrukud juba teise Eesti meistritiitli. Lõpuks Tartu Ülikooli naiskond diskvalifitseeriti, selle põhjust ma kahjuks ei tea. Sellegipoolest oli jooksu lõpp väga dramaatiline ja pakkus meile väga suurt rõõmu.



Hästi said oma jooksudega hakkama ka U16 võistkonnad. 4x100 meetri teatejooksus jooksid Kertu, Carlyn, Mirtel ja Mari Silvia. Kokku osales 15 võistkonda ja toimus 3 jooksu. Meie tüdrukud jooksid viimases jooksus ning lõpetasid selle neljandana ajaga 52,51. Kolme jooksu peale kokku andis see aga tubli 6.koha. 



U16 vanuseklassi Väike-Rootsi teatejooksus jooksid Kertu, Carlyn, Mari Silvia ja Viola. Ka siin toimus 3 jooksu ja kokku osales 15 võistkonda. Taas jooksid meie tüdrukud kolmandas jooksus, mille nad lõpetasid viiendana. Kõikide jooksude peale kokku oldi aga taas kuuendad. Tüdrukute aeg oli 2.29,03. 



Jään hooaja esimeste Eesti meistrivõistluustega kindlasti rahule ning loodetavasti saame ka järgmistel võistlustel taas rõõmu tunda meie sportlaste heade tulemuste üle!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar