pühapäev, 1. juuli 2018

Eesti U18 ja U20 meistrivõistlused tõid medaleid

Rakveres toimusid neljapäeval ja reedel Eesti meistrivõistlused U18 ja U20 vanuseklassidele. Meie spordiklubi sportlased võitsid kokku 12 medalit, millest seitsme võitmisega said hakkama minu sportlased.

U18 vanuseklassi tüdrukud võitsid seejuures 5 medalit ning saavutasid veel mitmeid kohti kuue parema hulgas. Meie kõige edukamaks sportlaseks osutus nendel võistlustel Ann Marii, kes osales nii 100 kui ka 200 meetri jooksus ning võitis mõlemas kuldmedali. 100 meetri eeljooksus oli Ann Marii ajaks 12,65, ent see oli joostud väga tugevas vastutuules. See aeg viis ta teisena finaali. 6.juunil oma isikliku rekordi 12,28ni viinud Ann Marii jooksis aga finaalis sisuliselt tuulevaikuses uue isikliku rekordi 12,18 ning võitis sellega esikoha. Teisel päeval toimunud 200 meetri jooksus võitis ta esikoha ajaga 24,91. Tulemus olnuks ka isiklik rekord, aga jooksu ajal puhus lubatust suurem taganttuul ning seega jääb rekordina kehtima 24,94, mis joostud Balti meistrivõistlustel Lätis.

Kui 200 meetri kuldmedal oli oodatud, siis 100 meetri võit oli meeldivaks boonuseks. Ann Marii on võitnud 200 meetri distantsil juba mitmeid kuldmedaleid, ent lühikesel distantsil (60 talvel ja 100 suvel) ei ole ta varem kulda võita suutnud. Rõõmu pakkus ka 100 meetri võiduaeg ning isikliku rekordi parandamine 10 sajandikuga. Oma järgmised jooksud teeb ta juba U18 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel Ungaris. 5.juulil toimub 100 meetri jooks ja 6.juulil 200 meetri jooks.






 Fotod: Marko Mumm, Raul Mee


Kahe medaliga naases võistlustelt ka Ramona, kes võitis hõbemedalid teivashüppes ja 400 meetri tõkkejooksus. Teivashüppes kordas ta oma isiklikku rekordit ja ületas 3 meetrit. Õnnestunud hüpe 3 meetri peal andis lootust ka kõrgemale hüppamiseks, ent 3.10 seekord siiski ei alistunud. Teise päeva hommikul toimunud 400 meetri tõkkejooksus tuli hakkama saada üsna keerulistes tuuleoludes. Sel suvel teist korda seda distantsi jooksnud Ramona sai sellega aga hakkama ning tasuks hõbemedal ajaga 1.08,06. Juuni alguses läbis ta Pärnus sama distantsi sekundi jagu kiiremini, ent siis oli ka ilm väga hea. Lisaks osales Ramona veel 200 meetri jooksus ning tuli seal ajaga 27,42 9.kohale. 



 Fotod: Marko Mumm, Raul Mee

Vanessa tegi kaasa kõrgushüppes ja odaviskes. Kõrgushüppes ületas ta avakatsel 1.58 ning sellest piisas pronksmedali võitmiseks. See oli Vanessale esimene Eesti meistrivõistluste medal kõrgushüppes. Tema isiklik rekord on 1.61. Odaviskes sai ta kirja 39.93, mis andis tubli viienda koha. 


 Fotod: Marko Mumm, Raul Mee

Hästi võistles nendel võistlustel ka Cleer, kes tegi kaasa 100 meetri jooksus, kõrgushüppes ja odaviskes. 100 meetri jooksus pääses ta finaali, kui tema eeljooksu aeg oli tugevas vastutuules 13,62. Finaalis parandas ta oma aega oluliselt - 13,30 andis seitsmenda koha. Kõrgushüppes olid meie ootused suured, sest viimastel võistlustel näitas Cleer head hüppekindlust ja taset. Seekord oli aga temal kõrgust väga keeruline hüpata, sest just vasaku jalaga hüppajatel puhus kurvis väga tugev vastutuul. Nii ei saanudki Cleer oma jooksurütmi paika ning leppida tuli 1.55 alistamisega, mis andis viienda koha. Kuigi pettumus oli suur, tuli sellest kiiresti üle saada, sest kohe oli algamas ka odavise. Tuju ja olemine läksidki paremaks ja teisel katsel sündis uus isiklik rekord 43.44. Isiklik rekord paranes peaaegu 3 meetriga! Selline tubli tulemus andis seekord neljanda koha. 

 Foto: Marko Mumm

Eduka võistluse tegi ka Merily, kes osales nii 1500 kui ka 800 meetri jooksudes. Esimest korda staadionil 1500 meetrit jooksnud Merily lõpetas jooksu kuuendana jaga 5.21,29. Teisel päeval toimunud 800 meetri jooksus oli Merily paigutatud esimesse jooksu. Selle jooksu Merily ka võitis, püstitades uue isikliku rekordi 2.32,23. Kahe jooksu kokkuvõttes andis see viienda koha! Isiklik rekord paranes enam kui 2 ja poole sekundiga.

 Foto: Marko Mumm

Eesti meistrivõistlustel tegi kaasa ka Elisa, kes talvise võistlushooaja jättis vahele. Ka suvel otsustasime jooksu ja hüppealasid mitte teha, et tervise täiesti korda saaks. Nii sai Elisa proovida kahte heiteala - kuulitõuget ja kettaheidet. Kuulitõukes oli Elisa rekordiks 2 aastat tagasi tõugatud 8.67. Nüüd tõukas ta aga 10.95! See tulemus andis 21 võistleja hulgas 10.koha. Kettaheites oli Elisa rekordiks eelmisel suvel heidetud 23.55, ent seda kergema - 0,75 kilose kettaga. Seekord tuli hakkama saada 1 kilose kettaga. Kohe esimesel katsel heitis ta 28.11, mis viis koguni finaali - 8 parema sekka! Õiget tunnetust Elisa kahjuks enam ei leidnud ning lisa ei tulnud, ent väga rahule võib selle saavutusega jääda küll. Samas...esimene prooviheide maandus tal minu silme all 32-33 meetri peale. Seega proovime kettaheidet kindlasti sel suvel veelgi!

Noormeeste teivashüppes osalesid meil Mikk, Kristo ja Herman. Kõige lähemale oma rekordile hüppas Herman, kes ületas 3.40 (isiklik rekord 3.50). Kristo ja Mikk ületasid mõlemad 3.60, parema katsete arvuga oli Kristo kokkuvõttes kaheksas ja Mikk üheksas. Selge on aga see, et võistlus poistel ei õnnestunud. Tuleb aga rahulikult trenni edasi teha ja hüppekindlust taga otsida. Oda viskas Mikk 38.31.

 Foto: Marko Mumm

Tormi osales viiel alal ning kõige paremaks tulemuseks saab pidada kettaheites saavutatud 9.kohta tulemusega 38.10. Isiklik rekord oli enne seda võistlust tal 35.35. Finaali pääsust jäi puudu vaid 12 sentimeetrit. Vähemalt sama kohta oleks olnud võimalik saavutada ka 110 meetri tõkkejooksus, kus tema eeljooksu aeg oli 16,14. Sellega oli võimalus joosta B-finaali. Paraku otsustas ta seda mitte jooksma minna. 200 meetri jooksus oli ta ajaks 23,71, mis tähendas uut isiklikku rekordit 13 sajandikuga. 4 jooksu peale andis see kokkuvõttes 13.koha.

U 20 vanuseklassis tegid meil kaasa Anete ja Jakob. Anete kõige edukamaks alaks osutus 100 meetri jooks, kus ta võitis hõbemedali ajaga 12,60. 200 meetri jooksus oli ta nelja jooksu peale kokkuvõttes viies ajaga 25,94. Kõige õnnestunumaks pean tulemuse mõttes aga kindlasti kaugushüpet, kus Anetel tuli seekord leppida küll neljandana kohaga, ent tulemus 5.56 on hooaja tippmark. Isiklik rekord jäi 6 sentimeetri kaugusele. Pronksmedalist jäi lahutama vaid 1 sentimeeter, hõbemedal jäi 8 sentimeetri kaugusele.



 Fotod: Marko Mumm, Raul Mee

Oma hooaja avastardi tegi Jakob, kes tegi kaasa 110 meetri tõkkejooksus. Eeljooksus sai ta ajaks 14,94. Finaalis õnnestus tulemust parandada - 14,79 andis kolmanda koha ja tasuks pronksmedali. Olukord olnuks kindlasti teistsugune, kui me oleks saanud hooaega avada kuu aega tagasi. Ent hetkeseisust õnnestus siiski üsna maksimaalne välja pigistada. 





Suurt rõõmu valmistas mulle ka Hanna võidetud hõbemedal vasaraheites. Alates sügisest treenib Hanna Ando Palginõmme juures. Isiklik rekord paranes enam kui 3 ja poole meetriga - 39.02!


 Fotod: Marko Mumm, Raul Mee

Eesti koondise kutsed teenisid nendel võistlustel Ann Marii ja Ramona, kes osalevad 2-3.augustil Võrus toimuvatel Balti meistrivõistlustel U18 vanuseklassis. Anete sai koondise kutse 21.juulil Lätis toimuvatele Balti meistrivõistlustele U20 vanuseklassis.

Järgmisena on ees ootama aga U14 ja U16 Eesti meistrivõistlused, mis toimuvad juba 3-4.juulil Pärnu Rannastaadionil!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar