laupäev, 27. jaanuar 2018

TV10 Olümpiastardi etapil särasid teivashüppajad

Täna toimus Tallinnas, Lasnamäe kergejõustikuhallis TV10 Olümpiastardi teine üle-eestiline etapp.

Meie teivashüppajad näitasid nendel võistlustel suurepäraseid tulemusi!

Võistlused algasid aga vanemate tüdrukute 60 meetri tõkkejooksuga, kus meil olid stardis Carlyn ja Martha-Liset. Carlyn oli üle nädala aja haige ning pole saanud kordagi trenni teha. Vahele jäi haiguse tõttu ka eelmise nädala mitmevõistlus Eesti meistrivõistlustel. Seetõttu oli tema vorm suure küsimärgi all. Tõkkejooks näitaski, et väga head enesetunnet pikk paus toonud ei ole. Viimases eeljooksus startinud Carlyn alustas jooksu hästi, oli kolmandal tõkkel kindlalt teistest ees, ent jooksis siis hullusti neljandasse tõkkesse sisse, ime kombel päris pikali ta ei kukkunud, aga järgmise tõkkevahe jooksis tippides lihtsalt läbi ja lõpetas jooksu 10,47ga. Sellega mõistagi finaali asja ei olnud. Carlyni vasak põlv sai ka korraliku põrutuse ning hetkeks oli küsimärgi all ka teivashüppes osalemine. Õnneks oli teivashüppe alguseni veel paar tunnikest aega ning külmaraviga saime põlve vähemalt võistluskorda. Hästi jooksis tõkkeid aga Martha-Liset, kes oma eeljooksu lõpetas teisena ajaga 10,10. Isiklik rekord jäi vaid 2 sajandiku kaugusele. Kokku osales tõkkejooksus 75 sportlast ning Martha-Liset oli oma tulemusega 16ndal real. 

Seejärel oli kord nooremate poiste teivashüppe käes, kus meil oli hüppamas Tristan. Kokku asus hüppama 47 poissi ning Tristan oli paigutatud tugevamasse gruppi. Ta alustas võistlust 1.61 pealt ning ületas selle kõrguse kohe avakatsel. Esimesel katsel alistus ka 1.81, kahte katset läks vaja aga kõrgusel 2.01. Isikliku rekordi kordamist tähistanud 2.11 alistus Tristanile kolmandal katsel. Meie suureks rõõmuks püstitas ta ka uue isikliku rekordi, sest teisel katsel sai ta jagu ka 2.21st! See tulemus andis tubli 11.koha! 

Ja siis oli kord vanemate tüdrukute teivashüppe käes. Meil hüppamas Carlyn ja Martha-Liset ühes grupis ja Karolin teises grupis. Karolini võistlus täna kahjuks ebaõnnestus, sest kirja jäi 2.01. Sellega oli ta 16.kohal. Carlyn alustas võistlust 2.71 peal, mille ta ületas avakatsel suure varuga. 2.81 jättis ta vahele ja kõik järgmised kõrgused alistas ta kohe esimesel katsel - 2.91, 3.01, 3.11, 3.21, 3.31 ja lõpuks ka 3.41! Seejärel üritas ta jagu saada ka uuest rekordkõrgusest 3.51, aga seekord see veel ei alistunud! Alavõit oli kindel, sest teiseks jäänud Jane Roosimägi ületas 3.11. TV10 Olümpiastardi kõigi aegade edetabelis tõusis Carlyn selle tulemusega koguni teiseks! 

Uskumatu võistluse tegi ka Martha-Liset. Tema alustas võistlemist kõrgusel 2.51, mis alistus avakatsel. Ootamatult keeruliseks kujunes aga 2.61st jagu saamine, sest sellel kõrgusel tuli tal teha lausa kolm katset! Kõrgus 2.71 alistus teisel katsel ja siis läks Martha-Liset hoogu ning kohe esimesel katsel alistas ta kõrguse 2.81, seejärel kohe 2.91 (isikliku rekordi kordamine) ja siis kohe esimesel katsel ületas ta elus esimest korda 3 meetri piiri - 3.01! Väga lähedal oli ka teine katse kõrgusel 3.11. Selle tulemusega sai Martha neljanda koha ning pääses samuti autasustamisele. TV10 Olümpiastardi kõigi aegade edetabelis tõusis ta sellega kuuendale kohale!

TV10 Olümpiastardi erisaade on ETV2 ekraanil pühapäeval, 28.jaanuaril algusega kell 19.30! Carlynilt võeti ka intervjuu, seega loodame ka seda sealt näha!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar