pühapäev, 14. jaanuar 2018

Karl Mäe tegemistest Portugalis

Alates 23.detsembrist viibib meie spordiklubi parim keskmaajooksja Karl Mäe treeninglaagris Portugalis. Kuigi Karl on seal laagris käinud varemgi, teeb seekord laagri eriliseks tõsiasi, et Karl osales ka kohalikul võistlusel, mis toimus 6.jaanuaril Faros. Palusin Karlil kirjutada sellest võistlusest. Nüüd saan seda kõigiga ka jagada!

Faro Water Run 2018 (6,5 kilomeetrit)

2015 aasta talvel olin sellel võistlusel pealtvaataja rollis, kuid nüüd kolm aastat hiljem taaskord Portugalis laagerdades õnnestus ka endal võistlustossudel paelad kinni tõmmata ja paar meili hiljem saigi stardiprotokoll ühe Spordiklubi Altiuse, KJS Sakala ja KJK Järvala esindaja võrra rikkamaks. Tegu on meeleoluka ja suhteliselt suure osalejate arvuga võistlusega, kuna sama võistluse raames toimuvad ka maakondlikud meistrivõistlused. Hiljem kandsid noored medalivõitjad aplausi saatel uhkusega enda klubi lippe poodiumile, kus nii mõnigi sai kaela võibolla oma elu esimese medali. 

Põhijooksu start anti kell 18.20 õhtupimeduse ja tänavavalgustite valgel. Olime kuttidega ennast suhteliselt esiridadesse sättinud ja stardipaugu kõlades saime normaalset härjajooksu kogeda. Õnneks oli too rahmeldamine vaid ajutine ning üsna pea leidsime end taas juhtgrupist. Karges õhtujaheduses tulid esimesed kilomeetrid võrdlemisi kiirelt, üle pika aja polegi nii kiireid liigutusi tehtud. Päris vägev asjaolu selle jooksu juures oli see, et kõik konkurendid olid võhivõõrad. Eestis oled juba ikka harjunud samade nägudega ja tead kõigi taktikaid ja käike. Siin oli aga asi lihtne - joosta kohe alguses kindla peale nii kiiresti kui esimesed ja siis lihtsalt vaadata kas kestad või kustud. Meie seltskonna jaoks osutus võistlus võrdlemisi edukaks, Olavi (Kjk Järvala) hõivas poodiumi teise astme ning mina viienda. Enari (KJS Sakala) platseerus paarisaja jooksja seast korralikule 22. kohale. Saime vägeva emotsiooni ja kogemuse võrra rikkamaks, mis lisas laagrirutiinile kenasti vürtsi.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar