kolmapäev, 29. juuni 2016

Eesti noorte karikavõistluste tulemused

Eile Rakveres toimunud võistlused näitasid, et paljud meie noored on lähenevate Eesti meistrivõistluste eel tõusmas väga heasse vormi. 

Meie noored võistkonnad esinesid ka punktiarvestuses igati eeskujulikult. Nii poiste kui ka tüdrukute võistkond saavutas 7.koha. Kokku osales 20 klubi sportlased.

Tüdrukute võistkond kogus 113 punkti ja poiste võistkond 111 punkti. 

Individuaalselt panustas kõige enam meie punktisaldosse Henri, kes 100 meetri jooksus oli teine 11,09ga. Tegu olnuks isikliku rekordiga, ent jooksu ajal puhus lubatust suurem taganttuul. 200 meetri jooksus oli tuul aga igati normis ning seal sündis uus vägev isiklik rekord - 22,56! Rekordajale jätab pisut kibeda maitse juurde see, et U18 Euroopa meistrivõistluste normatiivist jäi puudu vaid 1 sajandik! Et aga Henri üldse seda normi ründab sel suvel, on äärmiselt rõõmustav uudis. Täpselt aasta aega tagasi tuli Henri samal Rakvere staadionil B vanuseklassis sel distantsil pronksmedalile, ent siis oli tema ajaks 24,04! Veelkord saab ta tiitlivõistluse normatiive rünnata sel nädalavahetusel Eesti meistrivõistlustel, mille järel kinnitatakse ka Eesti koondis.

Väga hea jooksu tegi tüdrukute 200 meetri distantsil Ann Marii, kelle aeg 25,64 andis teise koha. Jooksu ajal puhus paraku lubatust suurem taganttuul, seega tulemus edetabelikõlbulik ei ole. Talvel joostud isiklik rekord on tal siiani 25,70. Väga hea jooksu tegi ka Ethel, kelle aeg oli 27,25. 29 jooksja hulgas andis see 9.koha.

Suurepärase kõrgushüppe võistluse tegi Elisa, kes püstitas isikliku rekordi 1.64! See tulemus andis tihedas konkurentsis viienda koha, kusjuures ettepoole jäi vaid 1 tema vanuseklassi tüdruk, teised olid A ja juuniori klassi hüppajad. Rõõmustav on ka fakt, et Elisa ületas kõik kõrgused eile esimesel katsel! Cleeri kõrgushüppe tehnika logises kõvasti, ent tugevalt võideldes  ületas ta nii algkõrguse 1.40 kui ka kaks järgmist kõrgust - 1.45 ja 1.50 kolmandal katsel. Selliselt energiat kulutades enam 1.55 peal midagi välja panna ei olnudki.

Kaks neljandat kohta teenis nendel võistlustel Ramona. Teivashüppes ületas ta tagasihoidlikud 2.60, aga 400 meetri jooksus tegi rekordilähedase jooksu, saades ajaks 1.01,90. Rekordist jäi puudu 19 sajandikku.

Vormi paranemise märke näitas Liisbet, kes kaugushüppes püstitas isikliku rekordi 5.21 ning hüppas seejärel kolmikut 11.18, mis andis neljanda koha. Mõlemad tulemused on edetabelikõlbulikud, kolmikhüppes puhus sel hüppel isegi kerge vastutuul. 

Poiste kaugushüppes sai Kristo kirja 5.89, ent selle hüppe ajal puhus lubatust suurem taganttuul. Isikliku rekordina läheb kirja aga paremuselt teisel katsel kirja saadud 5.80, sest siis oli tuul normis. B vanuseklassi hooaja edetabelis tõusis Kristo selle tulemusega kuuendale kohale. 

Oma hooaja esimese võistluse tegi Carol. 100 meetri jooksus sai ta kirja väga korraliku aja 13,22, paraku lubatust suurema taganttuule toel. Kaugushüppes veel pakule pihta ei saanud, paku tagant mõõdeti tulemuseks 4.86.

Poiste 400 meetri jooksus sai Hans ajaks 56,46, mis tema selle suve isiklikule rekordile jääb alla 79 sajandikku. 

Poiste 4x100 meetri teatevõistkond saavutas viienda koha ajaga 45,24. Võistkonnas jooksid Rait Väiko, Sander Arusalu, Sten Erik Tomingas ja Henri Sai.

Tüdrukute 4x100 meetri teatevõistkond saavutas samuti viienda koha ajaga 50,48. Siin jooksid Karoli Käärt, Ann Marii Kivikas, Carol Annuk ja Anete Siman.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar