pühapäev, 2. august 2015

Balti maavõistlused

Lätis, Valmieras toimunud Balti maavõistlustel said meie noored väga hea kogemuse võrra rikkamaks. Karl, Inger, Elisa ja Ann Marii esindasid Eestit esmakordselt ja ma usun, et kõik võitsid sellest kogemusest midagi olulist juurde.

Tüdrukute 400 meetri jooks toimus esimese päeva õhtul. Elisa startis kolmandal rajal, Ann Marii kuuendal. Esimesed 300 meetrit läbis Elisa väga julgelt ja Ann Marii pigem jõudu säästvalt. Elisa algus oli sel korral pisut liiga kiire, nimelt tegi eespool tempot Leedu sportlane, kes jooksnud koguni alla 58 sekundi. Lõpusirgele tuli Elisa veel teisena, Ann Marii neljandana.



Viimasel 100 meetril Elisa jõud rauges ja Ann Marii suutis järjest kiirendada. Finišis oli Ann Marii kolmas, Elisa viies. Ann Marii jooksis isikliku rekordi 1.00,60. Elisa ajaks jäi 1.01,80. Ann Marii jooksis teiseks tulnud lätlannaga täpselt sama aja, vaid fotofiniš suutis väikest vahet eristada. Kuigi Elisal ei õnnestunud jooks loodetult, näitas tema julge tegutsemine seda, et sel distantsil võib ta järgmisel suvel juba väga tugevaid jookse näidata. Mõlema tüdruku jooksuga olen tegelikult rahul!

Teisel päeval jooksid tüdrukud teatejooksus. Toimus Väike-Rootsi teatejooks (esimene vahetus jooksis 100m, teine 200m, kolmas 300m, neljas 400m). Meie tüdrukutele jäid pikemad distantsid. Elisa jooksis 300 meetrt ja Ann Marii 400 meetrit. Eesti lõpetas jooksu kolmandana. Elisa tegi väga vapra jooksu oma distantsil, tulles lõpusirgel Läti jooksjale aina lähemale. Ann Marii jaoks oli teist päeva järjest 400 meetrit joosta esmakordne kogemus ja jookski oli eelmise päeva omast oluliselt raskem. Aga kui 250 meetri peal tundus, et tema jõud on täitsa otsa saanud, siis lõpusirgel kosus ta kenasti ja suutis korralikult jooksu lõpetada. Selle eest sai ta teistelt koondise treeneritelt kiita.





Meeste 3000 meetri takistusjooksu stardis oli Karl, kes alustas samuti väga julgelt ja kiiresti. Esimese kilomeetri läbis ta täpselt 3 minutiga. Tema senine selle distantsi rekord oli 9.42. Seega esimene kilomeeter 3.00ga oli mõistagi pisut liiga kiire. Sellegipoolest suutis ta kenasti lõpuni pingutada ning tasuks oli uus isiklik rekord 9.32,99. Sellega sai ta viienda koha. Tahapoole jäi veel 1 Leedu ja 2 Läti jooksjat. 





Ingeril koondise debüüt nii edukas ei olnud. Kaheksandale tõkkele jooksis ta nii tugevalt sisse, et kaotas tasakaalu ja kukkus. Jooksu ta lõpetada seega ei suutnud. Tõkkejooks juba on kord paraku selline ala, kus üks viga võib väga palju kätte maksta.





Võistluste korralduspoole kallal saab aga väga palju nuriseda. Ei hakka pikka kokkuvõtet sellest tegema, aga hindan nüüd Eestis toimuvaid võistlusi oluliselt kõrgemalt. Meie võistluste korralduspool on kordades parem kui lõunanaabritel!




















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar