esmaspäev, 24. august 2015

31.Aastajooks on pakkunud meie noortelt ilusaid jookse

Juba 28.aprillil sai alguse pika traditsiooniga aastajooksu sari, mille etapid toimuvad igal teisipäeval. Kui aasta algas Niidupargis, siis suveks koliti etappidega rannaliivale ja nüüd ollakse lõpusirgel ning etapid toimuvad Raekülas.

Suvel toimunud etappidel on osa võtnud ka mitmed meie tublid noored sportlased, kelle tulemustest nüüd pisut juttu teen.

Kõigepealt lastejooksudest. Suurepärases hoos on aastajooksu etappidel olnud Iiris. Kokku on seni toimunud 15 etappi ja Iiris on kaasa teinud koguni 12 jooksu. Vaid korra on ta kolme parema hulgast välja jäänud - see juhtus 5.mail!!! Etapi võite on talle kogunenud juba 6, teisi kohti 4 ja kolmandaid kohti 1. Tüdrukute punktiarvestuses hoiab Iiris hetkel esikohta! Joosta jääb veel vaid 2 etappi! Üks Iirise etapivõit tuli 7.juulil, kui toimus meremiili jooks rannaliival. Iga vanuseklassi võitja sai seal auhinnaks ka karika!


Iirisest aasta vanem Martha on olnud samuti väga aktiivne jooksja sel suvel. Tema on kaasa teinud 9 etappi. Kuna ta on aasta Iirisest vanem, peab tema jooksma pikkadel distantsidel, aga oma vanuseklassis on ta olnud seal edukas. Kuue parema sekka on ta jõudnud lausa 8 korda! Parimaks tulemuseks on teine koht Niidupargi etapil, lisaks on Martha neljal korral tulnud neljandale kohale, kahel korral viiendale ja korra kuuendale. 

Pikkadel distantsidel on suvel kaasa teinud ka Andry, kes rannaliival on käinud jooksmas neljal etapil. Tasuks kolmas, neljas ja kahel korral viies koht. Niidupargi etappidel tegi aktiivselt kaasa Robin. Tihti osales ka Mikk, aga kuna tema jättis tihti osavõtukaardile spordiklubi Altius märkimata, ma tema tulemuste kokkuvõtet praegu tegema ei hakka. 

Kolmel etapil sel aastal on osalenud Hanna, kes kõigil kolmel korral on neidude arvestuses noppinud esikoha! Ühel etapil tegi kaasa ka Ramona, kes saavutas 4.koha. 

Meeste arvestuses on kahel etapil siiani kaasa teinud meie spordiklubi esinumber Karl, kes tiheda võistlusgraafiku tõttu ei ole tänavu rohkem aastajooksule jõudnud. Need 2 etappi on Karl tänavu ka võitnud. 7.juulil võitis ta esikoha meremiili etapil ja alles eelmine teisipäev võttis ta alavõidu Raeküla 5 kilomeetrisel jooksul, kusjuures tema võiduaeg 15.04 on aastajooksu kõigi aegade edetabeli teine tulemus! Alla jääb ta praegu veel vaid Roman Fosti tulemusele (6 sekundiga). Roman Fosti jooksis aga alles loetud päevad tagasi Pekingi maailmameistrivõistlustel maratoni, kus saavutas suurepärase 20.koha!

Järgmine aastajooksu etapp toimub juba homme, 25.augustil Raekülas. Meeste arvestuses asub Fosti rajarekordit püüdma Karl. Tüdrukute arvestuses ootab tuline võitlus esikohale ees Iirist! Iirise 700 meetri jooksu start antakse 18.30, põhijooksu start aga 18.45! Olen ka ise homme kohal ja loodan, et keegi meie spordiklubist üllatab mind osavõtuga veel!





Iiris on olnud meie kõige aktiivsem osaleja aastajooksu etappidel 2015.aastal. Et tüdrukute üldarvestuses esikoht endale jätta, tuleb kaks viimast etappi veel tublisti pingutada!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar