reede, 2. mai 2014

Murdmaajooksu tulemusi

Viimase nädala jooksul on toimunud kaks suuremat võistlust murdmaajooksus - eelmisel laupäeval toimusid Elvas Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused ja neljapäeval, 1.mail toimus Viljandis järjekorras 85.Viljandi järve jooks, mis on ühtlasi ka Eesti meistrivõistlused murdmaajooksus pikal distantsil.

Alustan Elva võistlusest, kus stardis olid Karl, Inger, Hanna ja Liisbet.

Meeste noorsoo vanuseklassi 4 kilomeetri distantsil oli stardis Karl, kes aasta tagasi krooniti Eesti meistriks juunioride vanuseklassi 3 kilomeetri jooksul. Sel korral tuli asuda medali eest võistlema vanemas grupis. Kogu distantsi vältel oli Karl hoidmas kolmandat kohta, ka viimasele allamäge joostud osale läks Karl veel kolmandana, ent pidi lõpusirgel mööda laskma ühe konkurendi. Sel korral ei olnud Karlil väärilist vastu kiirendust võimalik teha. Leppida tuli neljanda kohaga. 4 kilomeetri läbimiseks kulus 12 minutit ja 46 sekundit.

Tüdrukute B vanuseklassis oli stardis kokku 22 tüdrukut. Hanna ja Liisbeti jaoks oli tegu üsna harjumatu jooksuga, kuna tõusude ja laskumistega metsajookse ei ole kumbki palju teha saanud. Tüdrukud tulid koos lõpusirgele, võitlesid omavahel kõvasti, aga unustasid ühe konkurendi täiesti ära, kes nende võitlust kõrvalt vaadates üsna kerge möödajooksu tegi. Mõlemad meie tüdrukud said 1 kilomeetri ajaks 3.52, aga lõpuruudustikus oli pisut eespool siiski Liisbet. Kohad vastavalt 12 ja 13.

Naisjuunioride 2 kilomeetri distantsi pidi vigastuse tõttu pooleli jätma Inger. Õnneks ei olnud tegemist tõsise traumaga ja juba on Inger saanud ka trenne kaasa teha.


Alles eile Viljandis toimunud murdmaajooksu pikal distantsil tegi hea jooksu Karl, kes lõpetas 21.kohaga ning ajaga 39:44 (jooksu pikkus 12kilomeetrit). Kusjuures oli Karl 4,8 kilomeetri vahefinišis 30.kohal. Oma eelmise aasta tulemust parandas Karl 2 minuti ja 59 sekundiga. Kokku lõpetas jooksu 2885 jooksjat!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar