pühapäev, 21. aprill 2013

Järgmisest nädalast

Reedel ja laupäeval olime Raidiga Tallinnas, kus toimus Eesti juunioride teatemeeskonna laager. Reedel toimus üks ja laupäeval kaks ainult teatevahetuste harjutamisele suunatud treeningut. Kui reedel oli trenn Audentese hallis, siis laupäeval olime mõlemad trennid Audentese staadionil. Selle ajaga sai tehtud väga palju erinevaid harjutusi, mis aitavad omandada õiget teatevahetust. Kuna harjutati ainult niinimetatud "push" teatevahetust, siis saime Raidiga mõlemad hea koolituse. Sellist teatevahetust kasutavad praegu peaaegu kõik maailma tippkoondised ning Eestis on teatejooksude suurim asjatundja kindlasti Audenteses sprintereid treeniv Valter Espe, kes laagrit ka läbi viis. Kindlasti hakkan ma seda teatevahetuse stiili õpetama ka nüüd teistele.

Igat treeningut filmiti ning kõik harjutusvara ja harjutuste sooritamised on mul video kujul olemas.

Enne kui asun aga järgmisest nädalast rääkima, on teatada ka üks suurepärane sõnum. Täna alustas esimesena meie seast oma võistlushooaega Karl, kes osales 8,3km pikkusel luitejooksul. Kui jooksu võidu võttis Roman Fosti, kes hiljuti täitis tuleva aasta Euroopa meistrivõistluste normatiivi maratonis, siis Karl tuli kokkuvõttes neljandaks ajaga 29.24! Meesjuunioride arvestuses kuulus talle esikoht! Palju Palju Õnne suurepärase tulemuse puhul! Aasta tagasi toimus sama jooks veel 5km rajal ja siis oli Karl kaheksas 19.33ga.

Nüüd aga uuest nädalast. Esialgne plaan näeb välja selline, et kõige nooremad grupid jäävad treenima endiselt spordihalli (kella 15.00 ja 16.00 grupp). 

Vanem treeninggrupp läheb aga oma ettevalmistusega edasi, tulemas on järgmine treeningetapp. Kolmapäevane trenn on planeeritud jõulumäele (juhul kui Raeküla metsas lumi alles. Kontrollin selle täna-homme üle). Et saaksime minekut jõulumäele paremini planeerida, tuleb meil esmaspäevaks selgeks teha, kes meist kaasa tuleb ja kas meil õnnestub kõigile transport leida. Neljapäeval on plaan selline, et nii 16.00 kui ka 17.00 trenne alustavad grupid on Koidula staadionil! Alustame teatejooksude võistkondade ettevalmistust 26.mail toimuvateks Eesti meistrivõistlusteks teatejooksudes. Juuniorid alustavad nädal aega hiljem, A ja B vanuseklass aga varem. Poiste A vanuseklassist peavad trennis olema Jaagup, Kristjan, Madis, Jan, Martin P. Tüdrukute A vanuseklassist peavad trennis olema Inger, Kerstin, Rebecka, Katre. Tüdrukute B vanuseklassist ootan neljapäeval staadionile Hannat, Laurat, Liisbeti, mõlemat Kristit, Karinit.
Kõik ülejäänud teevad sel päeval Koidula staadionil oma esimese staadioni jooksu treeningu.

Mida me siis teatevahetuse trennis õppima hakkame ja kuidas see teatevahetus välja näeb? Panen siia üles ühe näite, mis üsna hästi õnnestus Raidil ja tema teatepaarilisel Anatoli Tsvetkovil.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar