kolmapäev, 11. juuli 2012

Esimene päev tõi häid tulemusi

Kuigi võistlejate nimekiri hõrenes veel viimasel minutilgi erinevatel põhjustel, tegid kolm tüdrukut Tallinnas täna sellegipoolest häid tulemusi.

Võistlused algasid üsna kurvalt, kui tüdrukute C 100 meetri eeljooksus tegi valestardi Kristiina ja ta diskvalifitseeriti. Hiljem aegu uurides saab kindlalt öelda, et kaduma läks kindel finaalikoht ja aegu uurides saab öelda, et Kristiina võinuks hea jooksu korral võidelda ka kolme hulka pääsemise eest. Kristiina heastas aga ebaõnnestumise kuulitõukes mitmed tunnid hiljem, kui tõukas end finaali ja tuli kokkuvõttes kuuendale kohale isikliku rekordiga 11.29. Isiklik rekord, mis pärines talvisest võistlushooajast sai ületatud peaaegu meetriga!!!

Suurepärase võistluse tegi Hanna. Tüdrukute C kaugushüppes alustas ta tagasihoidlikult, kui avakatsel sai kirja 4.30. Seejärel tulid hüpped 4.47 ja 4.51. Just kolmanda katse tulemus viis ta kuuendana finaali. Kohe finaali avakatsel hüppas Hanna aga 4.71, millega tõusis kokkuvõttes neljandaks ja sellele kohale ta ka jäi. Pika hüppe tegi ta veel ka kuuendas voorus, ent napi üleastumisega. Poodiumile pääsemiseks tulnuks hüpata täna 4.86. Sellegipoolest suur kordaminek kaugushüppes. Vägevalt jooksis Hanna aga 400 meetri jooksu. Ta oli paigutatud viimasesse, eeldatavalt tugevamasse jooksu kolmandale rajale. Kohe stardist alates asus ta jooksu juhtima ja jooksis esimesed 300 meetrit väga enesekindlalt ja julgelt ning liidrina. Viimane sirge oli küll raske, aga mööda suutis end napilt viimastel meetritel pressida vaid Hanna vana ja tuttav konkurent. Hanna lõpetas jooksu teisena ajaga 1.05,11, parandades isiklikku rekordit, mis joostud maikuus Pärnus, enam kui 2 sekundiga!!! Võitjale jäi ta lõpuks alla 0,18 sekundiga, ent edestas kolmandat kohta samuti vaid 8 sajandikuga! Kolmanda koha napsas teise jooksu võitnud tüdruk.  Nii et et kogu esikolmik 0,26 sekundi sees. Väga tihe konkurents. Neljas koht jällegi kaotas juba pea 2,5 sekundit, nii et 3 tüdruku võitlus see oligi. Jooks ise oli väga hästi üles ehitatud, viimasel sirgel vastupidamiseks tuleb teha pisut ka lõigutrenni, mida Hanna seni veel teinud ei ole. Aga nii sisuka jooksu põhjal julgeks väita küll, et 400 meetri stardis näeme teda veel teinegi kord.

Killu jooksis B vanuseklassi 100 meetri eeljooksus ajaks 14,03, mis andis 18.koha. Väga napilt jäi Killu välja aga kaugushüppe finaalist, olles esimene, kes finaali ukse taha jäi tulemusega 4.57. Finaali pääses 4.67ga. Seega siit üheksas koht.

Ilm oli Tallinnas üsna soe ja täiesti kuiv. Jooksudes puhus taganttuul. Loodame, et ka homme on ilmastikuolud edukaks võistlemiseks sobivad. Homme asuvad võistlustulle A ja Juuniori klassi võistlejad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar