laupäev, 3. märts 2012

Esimene päev Tallinnas

Täna toimus Tallinnas II vabariiklik TV10 olümpiastardi etapp. Meie lootused olid seotud eelkõige Hannaga, kes osales nii 60 meetri tõkkejooksus ja kaugushüppes. Tõkkejooksus olid ootused eriti kõrged, kuna viimased trennid oli ta jooksnud tõkkeid suurepäraselt ning aasta tagasi nooremas vanusegrupis tuli ta vabariigis tõkkejooksus kolmandaks. Ka tänased proovid kulgesid väga edukalt, viimane proov enne starti õnnestus 100%. Ent läks teisiti. Hanna sai stardist suurepäraselt minema, juhtides kindlalt jooksu juba mõne meetri järel. Paraku viis see esimesse tõkkesse sissejooksmiseni ja sisuliselt kukkumiseni. Hanna proovis uuesti jooksma hakata, aga enam seda rütmi leida ei suutnud ja vastasedki olid läinud. Nii jäi jooks kahjuks lõpetamata. Õnneks tõsist traumad ei juhtunud ning ta pääses kriimustustega põlvel. Finaalis tuldi kolmandale kohale 9,92ga, meie ootused olid pisut kõrgemad... nii et kahju igatahes, ent tõkkejooks on kord juba selline ala, kus kukkumised on paratamatult üks osa sellest alast. 

Pärast suurt pettumust suutis Hanna end aga koguda, et paar tundi hiljem kaugushüppes endast maksimumi anda. Kuna tegu on võitlejaga, kes ka raskes seisus alla ei anna, siis ma väga ei kahelnud, et ta korraliku tulemuse ära teeb. Kohe avakatsel hüppas ta 4.59, mis viis ta ka finaali. Finaali viimasel katsel hüppas ta end aga kuuendaks 4.66ga! Nii sai Hanna täna osa võtta ka autasustamisest. Rekordist jäi lahutama vaid 6cm. Märkimisväärne on aga fakt, et Hanna on juba mitmendat korda viimasel katsel hüpanud oma pikima hüppe - nii juhtus see aasta eest Tartus etapil, kui viimasel katsel hüpatud 4.50 tõi 8nda koha, nii läks Pärnus TV10 etapil, kui viimasel katsel napsas ta võidu rekordiga 4.72 ning nii läks ka täna. See on väga hea näitaja. Ning kokkuvõttes tuleb öelda, et täna tuli ta väga keerulisest seisust au ja uhkusega välja. Tubli!

August hüppas täna esmalt teivast - 2.01 ning seejärel jooksis 60meetrit tõkkeid 9,92ga. Sellega jäi ta kahjuks aga esimesena välja B-finaalist ning kokkuvõttes tuli leppida 15.kohaga.

Homme on samas hallis võistlustules aga Sk Altiuse meeskond, kui toimuvad Eesti klubidekarikavõistlused. Rait osaleb 60 meetri jooksus, Ranno 60meetri tõkkejooksus ja 400 meetri jooksus, Karl 1500 meetri jooksus. 4x200 meetri jooksus osalevad Rait, Ranno, Jarmo ja Erik Jagor. Lisaks tõukab meil kuuli Raido Kalbach, Erik hüppab veel kaugust ja kolmikut, Henry Hoolma teivast, mina kõrgust. Võistlused algavad kell 12.00 ja väljasõit spordihalli eest toimub kell 9.00!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar