kolmapäev, 24. august 2011

Mitmevõistluse teine päev

Teine võistluspäev algas täna hommikul 9.30 110 meetri tõkkejooksuga. Kahjuks ei õnnestunud ka teise päeva sissejuhatus nii nagu lootsime. Nädalapäevad tagasi Võrus 15,43ga tõkkeid jooksnud Jarmo sai täna ajaks 16,00. Siiski oli tegu paremuselt kolmanda ajaga. Tõkkejooksu järel hoidis Jarmo endiselt viiendat kohta.
Vast kõige kardetum ala oli täna muidugi kettaheide, kus Jarmo ketas on treeningutel lennanud 20-35 meetrit. Avakatsel sai ta kirja täna 25.52. Teisel katsel lendas ketas üle 30 meetri, ent ringi Jarmo püsima jääda ei suutnud. Ka kolmas katse ebaõnnestus ja nii tuli leppida 25 meetrise kettakaarega. Kettaheite järel tuli paremusjärjestuses langeda 7.kohale. Esimese kahe alaga oli punktikadu juba üsna kopsakas ning 5800 punkti tundus juba ülimalt keeruline.

Positiivseks hakkas olukord minema teivashüppega, kus Jarmo hüppas 3.26. Siinkohal tasub veel mainida, et proovikatsel ületas ta 3.30 üsna veenvalt. Teivashüppega tõusis ta taas kuuendaks. Ent vahe viiendaga oli kasvanud juba 325 punkti peale.

Kogu võistluse säravaima esituse tegi Jarmo aga odaviskes, kus ta varem võistelnud ei ole. Juba avakatsel sai ta kirja 53 meetrise odakaare. Teisel katsel lennutas ta 600 grammise oda aga koguni 55.36 peale, mis andis ala paremusjärjestuses kõrge kolmanda koha. Vahe viienda kohaga kahanes 88 punkti peale.

Kümnevõistluse viimasele alale läks Jarmo kindla plaaniga üritada mis võimalik, et tõusta 5.kohale. Selleks tuli muidugi tugev jooks teha. Taktikaliselt jooksis Jarmo väga hästi ning tugeva lõpuspurdiga sai ta ajaks 4.57,22. Paremuselt oli tegu 6.ajaga. Ning kuigi oma peakonkurenti edestas ta 14 sekundiga, ei olnud see piisav. Kokku kogus Jarmo kümnevõistluses 5792 punkti ning lõppkohaks sellega 6. Viiendale kohale kaotas ta lõpuks vaid 5 punktiga!

Esialgne eesmärk oli koguda 6000 punkti. Pärast avapäeva oli selge, et seda ei juhtu. 5800 oli uueks eesmärgiks. Pärast teise päeva kahte esimest ala tundus reaalsem 5600. Aga kolme viimase alaga (eriti kahe viimase) tegi Jarmo kuhjaga kaotatud punkte tasa ning elu esimese kümnevõistluse lõpus olid üleval siiski positiivsed mõtted ja tujud. Kõige suurema positiivse elamuse pakkus kahtlemata odavise, kus 55.36 tõstis Jarmo selle ala A vanuseklassi hooaja edetabelis 10 parema sekka!!! Ning üsna ootamatult tegi Jarmo sisuliselt täis teise päeva punktide eesmärki ning kogus vaid 8 punkti vähem kui 5800 silma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar