neljapäev, 29. juuli 2021

Balti U16 meistrivõistlustel sündis uus Eesti rekord!

Teisipäeval, 27.juulil võistles Viola Eesti U16 noortekoondise eest Leedus, Vilniuses, kus toimusid Balti meistrivõistlused sellele vanuseklassile.

Võistluste ajakava oli selline, mis lubas Violal kaasa teha kolmel alal - esmalt odaviskes, seejärel 100 meetri tõkkejooksus ja lõpetuseks 1500 meetri takistusjooksus. 

Alati võib kindel olla, et kui Balti meistrivõistlused toimuvad Lätis või Leedus, siis tuleb end valmis panna üllatusteks. Seekord juhtuski nii, et kui odaviskajad olid oma soojenduse lõpetanud ja kogunemiskohta juba läinud, öeldi neile, et odavise lükatakse tund aega edasi. See tähendas meile seda, et Violal toimub kaks ala korraga. 

Viola alustas odaviskes 34.22ga. Teises voorus tuli lisa - 36.19. Kolmanda vooru vise ebaõnnestus ja siis tuli juba minna kiiresti tõkkejooksu starti. Tõkkejooks õnnestus Violal hästi, ta lõpetas jooksu teisena, joostes teist korda elus alla 15 sekundi - 14,92! Jooksu ajal puhus vastutuul 0,7 meetrit sekundis. Koheselt jooksu järel sai Viola veel odaviskes teha ühe katse, sest kaks katset tuli tal vahele jätta jooksu tõttu. Viimases voorus sündiski Viola parim tulemus - 38.20. Odaviskes andis see viienda koha. 

Siis ootas ees 1500 meetri takistusjooks, kus olime seadnud kõrge eesmärgi - joosta uus U16 Eesti rekord, mis oli 5.18,31. Viola isiklik rekord oli joostud eelmise aasta Balti meistrivõistlustel - 5.28,21. 

Olime pannud paika graafiku, millega oleks võimalik joosta 5.15. Viola läks julgelt jooksma, kohe tempot tegema. See on veel asi, mis vajab harjutamist ja õppimist, sest siiani on keegi teine ikka alguses tempot teinud. Nüüd mitmevõistlusel sai Viola seda aga proovida ja seal õnnestus see väga hästi. 

1 kilomeetri märgis oli Viola meie seatud graafikust maas 5 sekundit, see tähendanuks aega 5.20 kandis. Lõpu jooksis Viola aga tugevalt ja suure pingutusega võitis ta esikoha ning püstitas uue Eesti rekordi 5.18,00! Kindlasti aitas kaasa ka tugev Leedu jooksja, kes ei lasknud Violal kordagi end mugavalt ees tunda. Leedu esindaja Regvita Gackaite aeg oli 5.19,97.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar