kolmapäev, 23. september 2020

Mitmevõistlejad lõpetasid pika võistlushooaja rekorditega

Tänavu väga pikaks veninud kergejõustiku võistlushooaeg sai punkti lõpuks möödunud nädalavahetusel, kui Tartus toimus TV10 Olümpiastardi finaal, kus oli kavas mitmevõistlus.

Vanemate tüdrukute 8-võistluse lõpetas neljandana Viola, kes kogus kahe võistluspäevaga 7064 punkti. Selle tulemusega jõudis ta ka autasustamisele. Vanemate poiste 9-võistluse lõpetas Laur kümnendana, kogudes 6647 punkti. 

Vanemate tüdrukute kaheksavõistlust alustas 28 sportlast ning esimese alana oli kavas 60 meetri jooks. Viola sai seal ajaks 8,74, mis oleks tähistanud ka uut isiklikku rekordit, aga jooksu ajal puhus lubatust suurem taganttuul 2,1 meetrit sekundis. Esimese ala järel oli Viola 12.kohal. Teise alana oli kavas kõrgushüpe, kus tulemus jäi kahjuks loodetust tagasihoidlikumaks. Viola ületas kõrguse 1.40 esimesel katsel, aga 1.44 seekord ei alistunud. Alles mõni nädal tagasi püsitas ta sel alal isikliku rekordi 1.50, seega ootused olid mõistagi kõrgemad. Kahe ala järel oli Viola 11.kohal. 

Esimese võistluspäeva kolmas ala oli kettaheide. Siin püstitas Viola aga uhke isikliku rekordi 34.11. Rekord paranes täpselt 5 meetriga. Selline uhke tulemus andis sel alal neljanda koha. Võistlussarja kõigi aegade edetabelis tõusis Viola sellega 9.kohale. Hea tulemus kettaheites tõstis Viola kokkuvõttes 4.kohale. Esimene võistluspäev lõppes kuulitõukega ja ka seal püstitas Viola isikliku rekordi, tõugates täpselt 11 meetrit. See oli paremuselt päeva kaheksas tulemus. Esimese võistluspäeva lõpetaski ta neljandana.

Teine võistluspäev algas palliviskega, mis kahjuks kõige paremini ei õnnestunud. Tulemus 39.10 oli paremuselt kaheksas tulemus. Pallivise langetas Viola kokkuvõttes 6.kohale. 60 meetri tõkkejooksus sündis aga isiklik rekord 9,86. Violast olid kiiremad vaid 4 konkurenti ning kuue ala järel tõusis ta tagasi viiendale kohale. Edasi ootas kaugushüpe, mis eelmisel TV10 etapil oli Violal täiesti ebaõnnestunud. Seekord hüppas ta aga esimesel katsel kohe uue isikliku rekordi 4.87. Selline tulemus oli paremuselt viies ning viies oli Viola ka kokkuvõttes enne viimast ala - 600 meetri jooksu. Oma trumpalal ta teistele võimalust ei andnud. Alavõidu saavutas ta ajaga 1.43,13. Kokkuvõttes tõusis ta ühe koha võrra kõrgemale ning saavutas neljanda koha 7064 punktiga. Juulikuu alguses toimunud TV10 Olümpiastardi Pärnumaa finaali tulemust parandas ta koguni 518 punktiga!

 





 

Fotod: Marko Mumm

Vanemate poiste üheksavõistlust alustas 35 mitmevõistlejat. Esimesel alal - 60 meetri jooksus oli Laur paremusel kümnes, kui jooksis välja aja 8,00. Isiklik rekord 7,97 ei jäänud kaugele. Kaugushüppes sündis väga korralik tulemus 5.49, aga arvestades, et hüppe sooritas Laur kaugelt paku tagant, jäi väga palju sentimeetreid ja punkte siit siiski saamata. Selle tulemusega oli ta kaugushüppes kaheksas ja kahe ala kokkuvõttes tõusis ta samuti 8.kohale. Kuulitõukes jäi tulemuseks 11.36, mis ei jäänud kaugele isiklikust rekordist (11.71). Selline tulemus oli paremuselt 17 ning kolme ala järel jätkas Laur 8.kohal. 

Kõrgushüppes ületas Laur 1.60, mis oli taas väga lähedal isiklikule rekordile (1.65). Laurist kõrgemale hüppasid seekord 4 konkurenti. Nelja ala järel oli Laur kokkuvõttes 9.kohal. Pika võistluspäeva lõpetas staadioni valgustuse saatel toimunud kettaheide. Õhutemperatuur oli selleks ajaks langenud juba 10 kraadi lähedale. Kettaheide kahjuks ebaõnnestus kui parimaks jäi 20.58. Esimese võistluspäeva lõpuks langes Laur sellega kokkuvõttes 14.kohale. 

Teine võistluspäev algas 60 meetri tõkkejooksuga, kus Laur sai ajaks 8,99. Isiklik rekord sama tõkkekõrguse ja vahega jäi 6 sajandiku kaugusele (8,93). Tõkkejooksu tulemus oli paremuselt päeva viies tulemus, ent kokkuvõttes kõrgemale kohale see teda veel ei tõstnud. Enne kolme viimast ala oli Laur endiselt 14.kohal. Võistluste suurim kordaminek tuli teivashüppes, kui sündis uus isiklik rekord 2.90. Senine rekord paranes 40 sentimeetri võrra. See omakorda tähendas juba 200 plusspunkti. Teivashüppes oli see paremuselt 8.tulemus ning see tõstis Lauri mitmevõistluse arvestuses kolm kohta kõrgemale - 11ndaks. Palliviskes jäi tulemuseks 45.94, mis oli pisut vähem kui oodatud. Kokkuvõttes tõusis Laur aga 10 parema sekka. Üheksavõistluse viimasel alal - 1000 meetri jooksus sai Laur ajaks 3.32,78. Üheksa alaga kogus ta 6647 punkti. TV10 Pärnumaa finaali tulemust parandas ta 505 punktiga! Mitmevõistluse lõpetas Laur 10.kohaga. 





Fotod: Marko Mumm

 

Sellega on pikk staadionihooaeg lõppenud ning algamas on ettevalmistus talviseks sisehooajaks. Viola ja Lauri jutust ja suhtumisest saan järeldada, et eesmärgid on mõlemal kõrged ning nii on mõlemad sportlased juba liitunud ka treeninggrupiga, et end võimalikult heasse vormi saada talveks! Ees on ootamas mitmed murdmaajooksu võistlused, millest meie sportlased kindlasti osa võtavad. Peagi on tulemas siia lehele ka pikem kokkuvõte toimunud võistlushooajast! Seniks aga edukat treenimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar