teisipäev, 8. september 2020

Balti meistrivõistlused ja TV10 Olümpiastardi etapp

Eelmise nädala reedest kuni pühapäevani võistlesid meie tublid sportlased Rakveres, kus toimusid kaks võistlust. Reedel ja laupäeval toimusid noorte Balti meistrivõistlused mitmevõistluses, kus Eesti koondist esindas Greete-Liis ning pühapäeval toimus TV10 Olümpiastardi neljas etapp, kust võtsid osa Viola ja Tristan.


Alustame Balti meistrivõistlustega. Tüdrukute U16 vanuseklassi seitsmevõistluses tegi seal kaasa Greete-Liis, kes Eesti meistrivõistlustel võitis pronksmedali 4342 punktiga. Selle medalivõiduga teeniski ta kutse Eesti koondisesse. 

Esimene ala - 100 meetri tõkkejooks (Eesti meistrivõistlustel 16,08). Kokku toimus siin 2 jooksu. Greete-Liis tegi väga hea jooksu, ületades finišijoone teisena. Aeg 15,63 tähistaks ka uut isiklikku rekordit, aga jooksu ajal puhus lubatust suurem taganttuul 2,3 meetrit sekundis. Ilus jooks tõi 56 plusspunkti võrres isikliku rekordi graafikuga. Esimese ala järel oli Greete-Liis viiendal kohal.

 

 

Teine ala - kõrgushüpe (Eesti meistrivõistlustel 1.53). Juba soojendushüpete ajal sai selgeks, et kergelt see ala seekord ei tule. Hüpped olid ebastabiilsed ja tehniliselt üsna kehvad. Algkõrgus 1.41 alistus teisel katsel ja 1.44 kohe esimesel. Suuri raskusi oli aga 1.47 peal, kus vaja läks kõiki kolme katset. Viimasel üritusel siiski see kõrgus alistus. Kõrguse 1.50 alistas Greete-Liis kohe esimesel katsel. See võttis suuremad pinged maha, sest see oli juba selline tulemus, millega võis seekord rahule jääda. 1.53 jäi seekord alistamata ja nii tuli isikliku rekordi graaafikuga 34 miinuspunkti.

 

 

Kolmas ala - kuulitõuge (Eesti meistrivõistlustel 12.23). Kahel proovikatsel tõukas Greete-Liis kuuli üle 13 meetri, üks tõuge maandus 13.30 kandis. Ootused olid seega kõrged. Esimesel katsel sündis kohe korralik tulemus 12.63, millele lisa kahjuks järgmise kahe katsega ei tulnud. Kuulitõukes sai Greete-Liis kindla alavõidu ning teenis rekordigraafikuga võrreldes 27 plusspunkti.

 

Neljas ala - 200 meetri jooks (Eesti meistrivõistlustel 28,75). Greete-Liis tegi taas väga tubli jooksu ja lõpetas jooksu ajaga 28,43. Taas oleks tegu isikliku rekordiga, aga seegi kord puhus jooksu ajal lubatust suurem taganttuul 2,4 meetrit sekundis. Rekordigraafikuga võrreldes teenis ta 27 plusspunkti.

 

Viies ala - kaugushüpe (Eesti meistrivõistlustel 4.81). Teist võistluspäeva alustas Greete-Liis üsna raskelt, sest kaugushüpe soovitud tulemust ei toonud. Teisel katsel hüppas ta oma parima tulemuse 4.65, mis rekordigraafikuga võrreldes andis 42 miinuspunkti.

 

Kuues ala - odavise (Eesti meistrivõistlustel  44.35). Oma teisel trumpalal teenis Greete-Liis võrreldes konkurentidega taas oluliselt suurema punktilisa. Parimal katsel viskas ta oda 44.54. Paremuselt järgmist edestas ta ligi 9 meetriga. Rekordigraafikuga võrreldes teenis ta 4 plusspunkti.

Seitsmes ala - 800 meetri jooks (Eesti meistrivõistlustel 2.48,92). Enne viimast ala oli Greete-Liis neljandal kohal, ent lähim jälitaja oli vaid paarikümne punkti kaugusel. Nii tuli kindlasti julgelt jooksma minna. Isiklik rekord siin sündiski - 2.43,67. Rekordigraafikuga võrreldes tõi jooks 56 plusspunkti.

 

Kokkuvõte - Seitsme alaga kogus Greete-Liis 4433 punkti, mis tähendas, et isiklik rekord paranes 91 punktiga. Kokkuvõttes saavutas ta selle tulemusega neljanda koha. Pronksmedal jäi lõpuks vaid 16 punkti kaugusele, viiendat kohta edestas ta ise omakorda 5 punktiga. Kokku teenis ta kaks alavõitu - kuulitõukes ja odaviskes. Kokkuvõttes saab öelda, et nendel võistlustel õnnestusid hästi jooksu- ja heitealad, kehvemini läks hüppealadel. Õnneks on jooksu- ja heitsealasid mitmevõistluses rohkem ja nii sündis ka ilus isiklik rekord. Rõõmu pakkus ka see, et kui võistlustele tuli Greete-Liis Eesti koondise kolmanda numbrina, siis võistluse lõpetas ta teise numbrina. U16 Eesti koondis teenis ka Läti ja Leedu ees esikoha! Nüüd saab Greete-Liis oma väljateenitud puhkuse ning seejärel tuleb juba alustada treeningutega, et uuel hooajal taas heas hoos olla.

Fotod: Marko Mumm
 
 
Pühapäeval toimus järjekordne TV10 Olümpiastardi etapp - seekord neljas. Meie kaks võistlejat - Viola ja Tristan tegid mõlemad väga tubli võistluse ja püstitasid isiklikke rekordeid. 

Vanemate tüdrukute arvestuses tegi kolmel alal kaasa Viola. Tema jaoks algasid võistlused palliviskega, kus ta sai tulemuseks 42.08. 56 võistleja arvestuses sai ta sellega 14.koha. 
 
Seejärel ootas kettaheide, mis toimus väga heitlikes ilmastikuoludes. Suure osa ajast sadas vihma, mistõttu oli heitering väga märg ja libe. Proovikatsel Viola libiseski ringis, mistõttu katse ebaõnnestus. Võistluskatseteni oli aga tublisti aega ja pisut enne tema katseid ilm paraneski. Heitma sai minna vihmasajuta. Isiklik rekord oli Violal enne seda võistlust 29.02. Esimesel katsel maandus ketas peaaegu 31 meetri peal, aga sektorist väljas. Teisel katsel lendas ketas küll pisut vähem, aga sellegipoolest hästi. Ent taas sektorist välja. Kolmandal katsel näitas Viola head võistlusnärvi ja heitis uue isikliku rekordi 29.11. See tulemus viis ta ka finaali ehk 8 parema sekka. Kokku osales kettaheites 55 sportlast. Finaalis õnnestus kõige paremini viimane ehk kuues katse - 28.76. Kokkuvõttes tähendaski see 8.kohta
 
Foto - Marko Mumm
 
 
Nüüd ootas ees 600 meetri jooks, kus tema isiklik rekord enne võistlust oli 1.44,46. Kokku osales sellel alal 51 jooksjat. Viola jooksis viimases ehk kõige tugevamas jooksus. Teadsime enne jooksu, kes on jooksu favoriit ja aimasime, et kohe alguses aetakse jooksu tempo väga kõrgeks. Nii ka läks, aga Viola kõige paremini stardis selleks valmis ei olnud. 200 meetrise jooksu järel oli ta alles kuuendal kohal ja tugevamad olid selleks hetkeks jooksjate rivi eesotsas. Viimasel 200 meetril hakkas Viola tõusma ja lõpp oligi tõeliselt vägev. Ta tõusis lõpuks teiseks, ent jooksu liidrit enam püüda ei suutnud. Finišijoone ületas ta teisena, püstitades uhke isikliku rekordi 1.39,73. Esikoht jäi 1,28 sekundi kaugusele. Rekord paranes aga peaaegu 5 sekundiga! Võistlussarja kõigi aegade edetabelis tõusis Viola selle tulemusega 8.kohale!
 
Foto - Marko Mumm. Viola oli esimese 200 meetri järel kuuendal kohal.
 

Vanemate poiste palliviskes tegi kaasa 59 võistlejat, nende seas ka Tristan. Esimese kolme katsega sündis uus isiklik rekord 61.81, mis viis ta kuuendana finaali. Finaali parimaks jäi 59.84 ning kokkuvõttes oli Tristan seekord seitsmes! Kindlasti tubli võistlus ja tulemus. 


Fotod - Marko Mumm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar