laupäev, 14. märts 2020

Info praeguse olukorra kohta

Seoses koroonaviiruse leviku tõkestamisega on alates 16.märtsist peatatud Pärnu Spordikooli treeningud. Alates 14.märtsist on suletud kergejõustikuhall, rannastaadion, ujula ja teised spordikompleksid.

See kõik tähendab seda, et esialgu 2 nädalat ei toimu treeninguid! Seejärel vaadatakse olukord taas üle ning selgub, kas seda aega pikendatakse või mitte. Selle perioodi eest ei võeta õppetasu!

III grupp - kui on võimalik, viibige värskes õhus ning liikuge ringi, kui see on turvaline. Kui mitte, olge aktiivsed kodus. Igapäev võiks teha natuke kõhu- ja seljalihaste harjutusi, kätekõverdusi.

Keerulisem on seis I ja II grupi sportlastega. Kellel vähegi on endale seatud eesmärgid suvisel võistlushooajal edukalt võistelda, ei saa sellel perioodil lihtsalt diivanil istuda. Tuleb hoida oma füüsilist vormi ja I grupil seda mõistagi ka edasi arendada.

Seetõttu jätkuvad treeningud sel perioodil treeningplaanide alusel. Hiljemalt pühapäeva lõunaks tuleb mulle märku anda, et soovid treeningplaani. Arvestama peavad I grupi sportlased sellega, et nädalas tuleb teha 1-2 treeningut kodustes tingimustes (kerelihaste harjutused, kummiga harjutused) ning vähemalt 3 treeningut õues (mets, tervisespordirajad). Ootan kõigilt informatsiooni selle kohta, millised on tingimused, kus sa õuetreeninguid saad teha. Kes alles taastuvad vigastusest, teevad nädalas 3x kodustes tingimustes treeninguid. Suurem osa sportlasi sai reedel hallist omale laenata kummi. Mõned üksikud kummid on mul veel alles, nende laenutamiseks tuleb samuti märku anda mulle.

II grupi sportlased peavad samuti märku andma, kui soovitakse antud perioodil teha iseseisvaid treeninguid. Arvestama peab sellega, et 2 treeningut tuleb teha õues ja 1-2 treeningut kodustes tingimustes. Ootan seda informatsiooni samuti pühapäeva lõunaks. 

Kuna treeningplaane soovivad paljud, siis tuleb arvestada sellega, et kõik võtab aega ja plaanid teen igaühe vajadustest lähtuvalt. Esmajärjekorras saavad plaani I grupi sportlased, seejärel II grupi omad. Seda muidugi eeldusel, et annad oma soovist teada pühapäeva lõunaks. Kes jääb hiljaks, saab ka plaani kõige viimasena.

Seis on muidugi keeruline ja suveks ettevalmistamine on saanud tõsise löögi. Aga samasugune on seis kogu Eestis. Olen rääkinud mitme teistes linnades tegutsevate treeneritega ja U16, U18 ja vanemad sportlased ei jää kuskil niisama koju istuma, vaid kogu tegevus käib treeningplaanide järgi edasi õues ja kodus. Seega arvestage sellega, et konkurendid tegutsevad edasi, ka sina pead edasi tegutsema! Loodame väga, et olukord paraneb kiiresti ja peagi jätkub kõik tavapärases rütmis. Seni aga hoidke ennast ja oma tervist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar