esmaspäev, 17. juuli 2017

U16 Balti meistrivõistlused

Reedel sõitsime Pärnust Vilniuse poole, kus laupäeval, 15.juulil toimusid U16 vanuseklassi Balti meistrivõistlused. Olin sel korral ise koondise juht, seega saan teha pisut põhjalikuma ülevaate kogu võistlusest. Võistluste analüüs valmib lähipäevil ning seda on võimalik kõigil ka lugeda.

Eesti koondise koosseisu kuulusid meie sportlastest sel korral Ann Marii, Vanessa ja Elisa. Vanessa jaoks oli tegu esimese võistlusega Eesti noortekoondises. Elisa jaoks oli tegu kolmanda koondise võistlusega (2015 U16, 2016 U16, 2017 U16). Seejuures oli Elisa ise veel U14 vanuseklassis 2015.aastal kui esmakordselt koondist esindama pääses. Ann Marii jaoks oli see juba neljas koondise võistlus (2015 U16, 2016 talvine U18, suvine U16, 2017 U16). Ka Ann Marii oli 2015.aastal veel U14 vanuseklassis, kui koondise debüüt sai tehtud. Eelmisel aastal õnnestus tal pääseda ka vanema vanuseklassi koondisesse. 

Elisa alustas võistlust kaugushüppega. Avakatsel oli hüppe pikkuseks 5.33.  Esimese hüppevooru järel oli ta teisel kohal. Teises voorus midagi ei muutunud, ent kolmandal katsel sai Elisa kirja juba väga hea tulemuse - 5.53. See tulemus tõstis ta võistluse liidriks ning enam ta sellelt kohalt tahapoole ei langenudki. Viimasel, kuuendal katsel tuli veel üks korralik tulemus - 5.52. Nii olidki asjad selged - Elisa on Balti meister! Pärast väikest puhkepausi oli Elisa taas võistlemas, sel korral 100 meetri tõkkejooksus. Just sel alal ta Eesti meistrivõistlustel startida tervislikel põhjustel ei saanud, ent hooaja edetabelis oli tema tulemus niivõrd hea - 15,33 - et koondise koha teenis ta sellelgi alal auga välja. Vilniuses tegi Elisa oma kiireima tõkkejooksu, sündis isiklik rekord 15,21 ning sellega kaasnes kolmas koht! 

Ann Marii alustas Balti meistrivõistlusi 100 meetri jooksuga. Eesti meistrivõistlustel võitis ta sel alal hõbemedali 12,64ga. Seega oli ta sel alal koondise teine number. Ent Vilniuses õnnestus 12,66ga koondisekaaslast napilt edestada ning Leedu tüdruku järel teine koht saavutada. Tõeliselt suurepärane tulemus sündis aga 400 meetri jooksus. Sel aastal Eesti meistriks tulles jooksis ta välja ajaks 59,85. Aasta aega tagasi võitis ta oma vanuseklassi hõbeda 59,42ga, mis oli tänaseni ta isiklik rekord. Leedus startis Ann Marii esimesel rajal, tema ees jooksis stardinimekirja järgi kõige kiirem konkurent. Jooks oli algusest peale kohe kiire, lõpusirgele tuligi Ann Marii kohe oma Läti konkurendi kannul. Koos pingutati tugevalt lõpuni ning kuigi alavõitu siit saavutada ei õnnestunud, oli jooks väga kõrgetasemeline. Ann Marii saavutas teise koha isikliku rekordiga 58,28! Teatejooksus jooksis Ann Marii 300 meetri distantsi ja Eesti koondis tuli siingi teiseks ajaga 2.20,27. 

Nagu eelpool sai mainitud, oli Vanessa jaoks tegu esimese koondise võistlusega. Eesti meistriks tulles viskas ta parimal katsel oda 41.79.  Tahtmist oli Vanessal kõvasti kohe esimesest katsest alates. Ent tehniliselt olid esimesed katsed pisut kehvad. Ta alustas võistlust 32.46ga. Teisel katsel tuli lisa - 34.62. Pärast teist viskevooru oli ta viiendal kohal. Ent kolmandal katsel vise õnnestus - 39.86 tähistas elu paremuselt teist odakaart! See tulemus tõstis Vanessa koheselt kolmandaks. Viimasel kolmel katsel oli tahtmist meeletult, aga enam tehnikat klappima ei saanudki. Vastased aga ei parandanud tulemust oluliselt ja mööda keegi Vanessast ei pääsenud. Kolmas koht koondise debüüdilt - väga tubli saavutus!









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar