pühapäev, 25. november 2012

Uus nädal ootamas ees

Novembrikuu viimane nädal ongi algamas. Aeg lendab väga kiiresti, arvestades, et uus kuu toob kaasa esimesed võistlused kõikidele vanuseklassidele. Mis meid uuel nädalal siis ees ootab?

Nädala lõpus, reedesel päeval, 30.novembril toimuvad meie hallis esimesed võistlused. TV10 olümpiastarti alustab ning kuna esimene vabariiklik etapp toimub juba 8.detsembril Tartus, siis tuleb enne mõõtu võtta maakondlikel etappidel, mis toimuvad üle Eesti.

Võistlused algavad kell 15.00, kohal palun olla kõigil vähemalt pool tundi enne võistluste algust.  Võistlevad kaks vanuseklassi: Vanem vanuseklass (sünniaastad 1999-2000) ja noorem vanuseklass (2001 ja hiljem sündinud). Reeglina on igal etapil kavas 2 ala igale vanuseklassile (teatud etappidel on kavas 1 või 3 ala). Esimesel etapil jooksevad kõikide vanuseklasside poisid ja tüdrukud 60 meetri jooksu. Vanemad poisid hüppavad kaugust, nooremad tõukavad kuuli. Kõikide tüdrukutele on teise alana kavas teivashüpe.

Et vabariiklikule etapile võistlema pääseda, tuleb täita vähemalt üks nõue. Esimene variant on see, et kool, kus sportlane õpib, osaleb TV10 olümpiastarti võistlustel. Selleks peab kool end ise registreerima, tasuma osavõtutasu jne. Pärnust võtab osa ainult üks kool - Pärnu Ühisgümnaasium. Seega on selle kooli lastele asi lihtne ja konkreetne. Igal alal võib kool välja panna 2 võistlejat vabariiklikule etapile. Nii et tuleb 30.novembril Pärnus olla kahe parema seas ning ongi koht võistkonnas olemas. Kuna koole on Pärnus aga palju, siis teiste koolide õpilastel on teine võimalus, kuidas pääseda võistlema vabariiklikule etapile. Selleks tuleb täita alal osavõtunormatiiv, mille on võistluse korraldajad Eesti Kergejõustikuliidus paika pannud. Toon esimese etapi alade normid välja, et kõik teaksid, millist tulemust  peab reedel näitama, juhul kui soovitakse Tartusse võistlema minna 8.detsembril. Kindlasti pean lisama, et normatiivid on väga kõrgest klassist ja selle täitmine tähendab seda, et ka üle Eestilisel etapil võib loota head kohta ja tulemust.

60m jooks: Vanemad poisid - 8,1 sekundit; vanemad tüdrukud 8,5 sekundit, nooremad poisid 8,9 sekundit ja nooremad tüdrukud 9,0 sekundit.
teivashüpe: Vanemad tüdrukud 2.10 ja nooremad tüdrukud 1.60
kaugushüpe: Vanemad poisid 4.90
kuulitõuge: Nooremad poisid 8 meetrit

Kuigi normatiivid on tugevad, siis loodame, et keegi neist siiski jagu saab. Peamised lootused on 60meetri jooksudes vanemate tüdrukute arvestuses Hanna ja Laura, nooremate tüdrukute arvestuses Ethel ja Andra, nooremate poiste arvestuses Kermo ja Rannar. Kas keegi neist ka normatiivist jagu saab, seda näeme juba reedel. Ja võibolla üllatab keegi veel.

Nii et reedel siis noorematel trenni ei toimu ja kõik võtavad osa võistlustest. Ajakava ei ole, võistlus käib jooksva ajakava järgi, aga kaua minna ei tohiks, kuna alasid on vähe.

Vanemal treeninggrupil on algamas aga uus raske treeningtsükkel. Eelmine nädal tegime trenni kergemalt ja nüüd on aeg taas jalg gaasipedaalile vajutada. Järgmised 2 nädalat tulevad rasked neile. Pärast kahenädalast tsüklit teevad vanemad taas kehalisi teste. Esmaspäeviti palun kaasa võtta naelikud, sprinte jookseme esmaspäeviti nüüd naeltes!!! Nii et homme juba naelad kaasa!

Loodame, et tuleb ilus nädal! Jõudu ja jaksu kõigile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar