pühapäev, 9. september 2012

Karikavõistlustel neljas koht!

Aasta tagasi Rakveres saavutatud neljandat kohta suudeti sel aasta kaitsta. Neljandaks tulime ka sel korral. Kui aga aasta eest oli neljas koht meie lagi ja pigem pidime võitlema, et mille allapoole langeda, siis sel aastal oli väga reaalne ka teise koha püüdmine. Kindla võidu võttis Audentes, kellele järgnesid Tartu Ülikooli spordiklubi ning mullune võitja  Rakvere Vike. Tartule kaotasime 12 ning Rakverele 10 punktiga. Kokku teenis Altius 118 punkti.

Hooaja viimane võistlus kulges sel korral meile väga raskelt. Esmalt lükati võistluse algus edasi tunni aja võrra, kuna Türil sadas vihma ja rahet vaheldumisi, puhus väga tugev tuul ning sooja oli 10 kraadi ringis. Vihmasaju vaibudes siiski võistlusega alustati. Suurimaks punktitoojaks täna oli Rait, kes võitis 100 ja 200 meetri jooksu ning oli osaline võidukas 4x100 meetri teatejooksus. Jooksude ajad jäid tagasihoidlikeks, ent antud juhul oli ka seletatav. Kolme hulka tulid täna veel nii Ranno kui ka Karl. Ranno oli kolmas 110 meetri tõkkejooksus 15,01 sekundiga ning Karl 3000 meetri jooksus 9.32ga. Karl parandas isiklikku rekordit 5 sekundiga. 

Tagasilöök tabas meid 400 meetri jooksus, mille Risto küll viiendana lõpetas, ent tagakurvis astus ta väidetavalt sisemise raja joonele ning seetõttu ta diskvalifitseeriti ning sellelt alalt me punkte ei saanudki. Enamat ootasin ka kõrgushüppest, kus Karl-Rene ületas 1.60 ning varu jäi ka kaugushüppesse, kus Jaagup piirdus 5.77ga. 6 meetrine hüpe oli sel võistlusel väärt juba kolmandat kohta.

Positiivse poole pealt üllatas Riho, kes otse kaitseväe ajateenistusest meile appi tuli ning kolmikhüppes 12.27ga viiendaks end hüppas. Hinge jääb pisut kriipima see, et neljas koht hüppas sama palju, ent edestas teda vaid parema teise katse tõttu ning kolmas koht hüppas Rihost vaid 2 sentimeetrit rohkem! 

Oma elu esimese 400 meetri tõkkejooksu stardi teinud Ranno täitis oma eesmärgi ning jooksis alla minuti. 59,80, mis andis neljanda koha. Jarmo, kes on võistlusteks saanud vast kõige vähem valmistuda, tegi teivashüppes oma tulemuse ära, mida praegu oodata temalt võiks. 3.10 ületas ta avakatsel. Oma tulemus jäi tegemata tal odaviskes, kus ta pidi piirduma 45 meetrise odakaarega (on visanud üle 54). 

Teatejooks õnnestus hästi ning võit tuli ajaga 43,66. Avavahetust jooksis Ranno, kes toimetas pulga edasi Ristole. Kolmandat vahetust jooksis Jaagup ja viimast Rait. Olgu siinkohal vaid mainitud, et maikuu lõpus toimunud teatejooksude Eesti meistrivõistlustel võitis Tartu meeskond kuldmedalid 1 sajandiku võrra parema ajaga! Meil mäletatavasti tookord esimene vahetus ebaõnnestus ning finišisse me ei jõudnudki. Nii et selle vea parandasime seekord kenasti.

Kokkuvõttes tuleb tõdeda, et hooaeg oli pikk ja üsna väsitav. Ent kokkuvõttes võib hooajaga enam-vähem rahule jääda. Lõpliku hinnangu hooajale annan veidi hiljem. Juba homme stardib Karl Tallinnas SEB jooksumaratonil poolmaratoni 21 kilomeetri distantsil! Väiksemaid rahvajookse tuleb veel ning seal saavutatud kohtadega hoian teid ka edaspidi kindlasti kursis!

Nüüd aga väike hingetõmbe aeg ning tuleb hakata korralikult uueks hooajaks ette valmistama!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar