pühapäev, 30. september 2012

Informatsiooni nurk

Rääkida on päris mitmest asjast ja ma üritan kuskilt algust seega teha. 

Eile toimusid siis Jõulumäel Eesti klubide karikavõistlused murdmaajooksus, kus startisid Mädli ja Hanna. Mõlemad tegid väga tubli jooksu ja seega võib nende esinemisele anda positiivse hinnangu. Mädli oli neidude A vanuseklassi 2 kilomeetri jooksus kuues ajaga 8.06 ning Hanna tüdrukute C vanuseklassi 500m jooksus kaheteistkümnes ajaga 1.40. Vaid nädalapäevad tagasi jooksis Hanna Niidupargis koolinoorte meistrivõistlusel 500m 1.50ga, nii et 10 sekundit suutis ta siin kärpida ajast. Ja kui Niidupargis tõuse ei olnud, siis Jõulumäel olid ka tõusud sees.

Mädli kolis aga sügisest õppima Tallinna. Ta tahab aga Altiust edasi esindada ja selle üle on mul väga suur rõõm! Leidsime talle ka Tallinnas hea juhendaja, kes aitab plaane sättida ja mõnel korral ehk nädalas pilgu peale paneb Mädlile. Ootame ja loodame, et tubli trennitegemise tulemusel paranevad tulemused. Ka Triin on asunud Tallinna õppima ning jätkab oma treeninguid Audentese spordiklubi juures, kus treenib ka ta vend Timo, kes tänavu suvel jooksis 200 meetrit 21,46ga, millega oli Eesti kiiruselt teine mees. Loodame, et ka Triin avaneb samas grupis edukalt ning juba talvel näeme suurepäraseid tulemusi tema esituses! Ka Triin jätkab Altiuse esindamist, nii et kuigi neiud on asunud pealinna elama, siis oma koduklubi esindamise soov on mõlemal! Ära on Pärnust kolinud ka üks meie suuri tulevikulootusi Kristiina, kelle pere kolis pealinna ning seega tuli ka Kristiinal uude linna elama asuda. Tallegi leidsime hea treeneri ning Kristiina jätkab treeninguid Sk Fortise rivistuses. Soovime Kristiinale palju edu ning nagu ma talle ka ütlesin suve lõpus, siis on ta alati oodatud tagasi meie juurde, kas siis lihtsalt trenni tegema või kes teab, kunagi ehk meid uuesti ka võistlustel esindama!

Taas on aeg minna spordiarsti vastuvõtule koormustesti tegemiseks! Spordimeditsiiniline terviseuuring annab ülevaate noorsportlase  tervislikust seisundist. Kehalisele võimekusele mittevastava koormusega ja avastamata terviseprobleemidega treenimise tagajärjel võivad tekkida tõsised tervisekahjustused.
Spordimeditsiinilise terviseuuringu eesmärgiks on:
  • eluohtlike ja/või puudeid põhjustavate  seisundite väljaselgitamine,
  • haigus - ja traumaeelsete seisundite avastamine,
  • vereringe riskifaktorite kindlakstegemine,
  • ülekoormuse ennetamine,
  • tervisliku seisundi ja vajadusel kehalise võimekuse hindamine.
Spordiarsti juurde aja saamiseks tuleb helistada Pärnu Haigla taastusraviosakonna registratuuri telefonil 44 73 238 ning lisada, et soov on minna spordiarsti juurde koormustestile!

Koormustesti peavad ära tegema kõik minu gruppide liikmed, kelle sünniaastad jäävad vahemikku 1993-2000! Arsti käest saadud testi tulemused palun tuua paberil minule! Arsti vastuvõtt toimub aadressil Ravi tänav 2. Palun kiiremas korras aeg kinni panna!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar